Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 22. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Zala megyei értéknap
2017. július 31.

Benépesültek az idén hatvanéves művelődési ház termei délután. A földszinti előtérben kosarat fontak, szőtteseket rendeztek az asztalokon, fafurulyákat próbálgatott a fafaragó.

Az emeleti folyosón pedig a Galagonya citeracsoport játéka fogadta a látogatókat, akik Gellénháza és a környező települések, Nagylengyel, Petrikeresztúr, Ormándlak, Gombosszeg, Iborfia és Lickóvadamos lakóinak a munkáiból, emlékeiből nyílt kiállítást tekintették meg.

A települések kiállítói helyi élelmiszereket, festményeket, népi munkaeszközöket, szőtteseket, a falu életéről szóló fotókat mutattak be a tárlaton, ízelítőt adtak településük helyi értékeiből. A Zala Megyei Önkormányzat, Gellénháza önkormányzata és az NMI Művelődési Intézet szervezésével első alkalommal rendezték meg a Zala megyei értéknapot.

Zala megyei értéknap

A Zala megyei értéknap kiállításán V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár mondott beszédet. Az államtitkár először a göcseji táj szépségeiről beszélt, majd arról, hogy nem csupán a pénz, a siker számít értéknek az ember életében.

Nem csupán a saját életünket hordozzuk, hanem őseinkét és majdani utódainkét is. Mindkét irányban van felelősségünk, az ősök élete iránti hála mellett a jövő generációk számára is elérhetővé kell tenni a tudást, a folytonosságot - utalt a felsorakoztatott értékekre, és azok továbbvitelére az államtitkár. Példákat említett továbbá a zalai gyümölcsészet értékmegőrzéséről.

Zala megyei értéknap

Azért kezdtünk bele jó pár éve az értékek és a hazai hagyományok leltárba vételébe, mert úgy látjuk, ez az egészséges érzelmi és értelmi, szellemi egyensúly létrehozásának lehetősége. Összekötjük a múltat a jelennel, így fognak kezet a generációt, így folytatódnak egymásban - mondta V. Németh Zsolt.

Közölte, hogy megérintette ez a törekvés az emberek lelkét, amit az is bizonyít, hogy egyre több értéktár alakul a településeken. Össze kell szedni az értékeket, amelyek aztán használhatók termékekként, turisztikai vonzerőként is. Az államtitkár elmondta, hogy Zala megyében 47 értéktári bizottság működik, és a nyilvántartás szerint a nemzeti értékek listáján a zalai bor és a Hévízi-tó szerepel. De, mint V. Németh Zsolt hozzátette, ez valószínűleg bővülni fog, mert Bakonyi Károly zalai szőlőnemesítő életműve is bekerülhet oda.

Zala megyei értéknap

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos megemlékezett az egy hete tartó Göcseji Dombérozó rendezvénysorozatról, ami magában foglalta a megyei értéknapot. A képviselő szerint az igazi és legnagyobb érték a család, a családi élet. A program a földszinti nagyteremben folytatódott, ahol Magai Ágota, a Göcseji Dombérozó főszervezője szólt a rendezvény ötletéről, jelentőségéről.

 

Zala megye egyik nagy értéke az olaj, s ezúttal tartották meg a zalai olajos települések találkozóját. Ez alkalomból 80 éves a szénhidrogéntermelés a mai Magyarországon címmel nyitott meg kiállítást Tóth János, a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum igazgatója. Az igazgató felsorolta az olajos múltú és jelenű zalai településeket: Bázakerettyét, Lovászit, Budafát, Pusztaszentlászlót, Nagylengyelt, Zalaegerszeget, Pusztaedericset, Nagykanizsát, Újudvart, Szilvágyot, Barabásszeget és Petrikeresztúrt.

Mindezek képviselői természetesen meghívót kaptak a tegnapi találkozóra.

vnemethzsolt.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép