Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum
Videogaléria
a
További videókTovábbi videók

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. december 9. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
XVII. Szállási Napok Petőfiszálláson
2016. augusztus 22.

dén immár tizenhetedik alkalommal került megrendezésre Petőfiszálláson a Szállási Napok, hagyományosan augusztus 20-án. A gyönyörű időjárás is kedvezett az ünnepnek, és nagyon sokan kilátogattak a Faluház melletti Petőfi Parkba és a külső helyszíneken zajló programokra is.

Az ünnepség reggel 10:00 órakor ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, ahol Szász János, a település polgármestere nyitotta meg hivatalosan a rendezvényt. Ezt követte Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter úr beszéde, akit – miután elfogadta a meghívást a rendezvényre - ezen a napon vendégül látott a település vezetősége. Az ünnepség további részében a „Petőfiszállás községért” kitüntető címet vehette át kimagasló közéleti és a településhez kötődő példamutató tevékenységének elismeréseként Csendes György nevében felesége Csendes Györgyné Magyar Margit, Tarjányi István és Rádi Györgyi Magdolna. Ezután vette kezdetét az ünnepi szentmise, melynek második felében sor került az új kenyér megszentelésére, majd ezt követően a résztvevők közötti szétosztására is.

XVII. Szállási Napok Petőfiszálláson

Az ünnepség után Trócsányi László miniszter úr családja kíséretében látogatást tett Pálosszentkútra, ahol közösen megtekintették a Kegyhelyet. Petőfiszállási látogatása alatt a Miniszter Úr a következőket fogalmazta meg: „Ahol béke van, ott minden anyagi, erkölcsi és szellemi érték megvan, vagy előbb-utóbb elérhetővé válik. Spiritualitás, szolgálat, professzionális, alázatos közigazgatás: talán így is meg lehetne fogalmazni a Szent Istváni Magyarországot, a Szent Istváni gondolatot. Én ezt a szellemet érzem itt, Petőfiszálláson – és persze valamit, ami ezzel együtt jár: a vendégszeretetet és a barátságot.”

A felállított nagysátorban ebéddel vendégeltek meg minden kilátogatót, hagyományosan birkapörkölt és milánói makaróni volt a menü, közben a jó hangulatról a Bohém együttes gondoskodott. Az együttesek fellépése előtt Szász János polgármester úr köszönő okleveleket adott át a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület alapító tagjainak a Polgárőrség fennállásának 25. évfordulója alkalmából.

XVII. Szállási Napok Petőfiszálláson

A színpadi produkciók 15:00 órakor kezdődtek, a Happy Gang együttes fergeteges produkciójával nyitotta meg a sort, majd a mulatós zene kedvelői a Sógorok együttes műsorát élvezhették. Ezután lépett színpadra a Szentkúti Nyugdíjas Klub Népdalköre, ezt követően pedig a Petőfiszállási Néptánccsoport mutatott be egy vidám összeállítást. Délután fellépett még Majsai Gábor, aki főként jól ismert slágereket énekelt, ezután Kiss Sándor csapata tartott Lovasbemutatót a focipályán. A nap folyamán a gyerekeket ugrálóvár, gokart, családi sportprogramok várták. A Faluházban az érdeklődők megtekinthették az Értéktár Kiállítást, valamint a IV. Pálosszentkúti Alkotótábor kiállítását. A Szállási Napok programját a 21:30-kor kezdődő Tűzijáték és az ezt követő „Bohém Bál” zárta.

Nagyon köszönjük minden közreműködő és segítő munkáját, aki részt vett az ünnepi esemény előkészítésében és lebonyolításában!"

Nagy Tímea

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Fülöp Sándor kiállításának megnyitója Lakiteleken
2018. december 1.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép