Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 23. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Völgyhídi Vásár Nagyrákoson
2016. július 18.

Gyermeki lélek, zene és egy kis pálinka – erre van szükség az őszies Völgyhídi Vásáron. Festménykiállítás is nyílt a tájházban szombaton.

Július 21­én lesz éppen 15 éve, hogy elindult a Völgyhídi Vásár. Emlékszem, hasonló idő volt, mint most – idézte fel Németh Istvánné, Baksa Eszter, Nagyrákos polgármestere a szombati vásárnyitón.

Völgyhídi Vásár Nagyrákoson

A hideg, szeles, kicsit sem nyárias idő miatt kevés bátor vásározó vállalkozott a nagyrákosi árusításra: tavaly nyolcvanan vettek részt, idén negyed annyian pakoltak ki. Dacolva a szemerkélő esővel, népdalcsokorral fűtötte a vásárindítást az Őrségi Baráti Kar – sokan gyülekeztek a nótaszóra. – Németh Feri hozza a hegedűjét! – szólította a fázós sokaságból a zenészeket Baksa Eszti néni.

Vásár télen is van – kezdte V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Említette az adventi vásárokat, a Márton­napi kirakodásokat – miközben, mint fogalmazott, a zsebében maradt a „gyönyörű, szikrázó napsütésben...” kezdetű köszöntő szöveg. Szerinte az a fontos, hogy senkinek ne szegje kedvét az időjárás. – A gyerekekben reménykedhetünk, hiszen gyerekkorban nem volt kifogás, mindig volt kaland. Szóval meg kell tartani a gyermek lelket, polgármester asszony erre a legjobb példa – mondta a mesemondó Baksa Eszterről az országgyűlési képviselő.

Völgyhídi Vásár Nagyrákoson

Emlékeztetett a „névadó”, a völgyhíd építésére V. Németh Zsolt: akkor a nagyrákosi polgármester asszony erős férfivállakhoz hasonlította a hidat tartó oszlopokat – mert ilyen költői polgármesterek vannak az Őrségben. Az államtitkár szerint, az ilyen őszies időre forralt borral kell készülni, de a pálinka is megteszi. Sokaknak pedig a forró kávé is elegendő volt: a feketés standnál többen is megfordultak a vásárnyitón.

A kétnapos program indításán festménykiállítás nyílt a tájházban: Balogh István Péter munkái kerültek a falakra.  A budapesti születésű, őrségi festőművész alkotásait Tóth László méltatta. Az apró kiállítótérbe nem fért be az érdeklődő sokaság, így, ahogy a tanár úr fogalmazott, avantgárd stílusban nyílt meg a tárlat: bent a képek, kint a megnyitó.

Völgyhídi Vásár Nagyrákoson

Kokas Ignác volt Balogh István Péter mestere a Képzőművészeti Egyetemen, ez a hatás pedig picikét tetten érhető a képeken – invitálta a tájképek megtekintésére az összegyűlteket Tóth László. Sokfélék a képek: a színhangulat adja az alapot, utána jön az improvizáció az alkotási folyamatban, hiszen zenész­festő a képek készítője. A sokszor forró hangulatú, olykor pedig hideg tájképfestmények tökéletes kísérői a 16. Völgyhídi Vásárnak a tájházban, a kovácsműhelynél.

(Forrás: Bakos Ágnes, Nagyrákos, V.NémethZsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép