Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 16. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Vizes Élőhelyek Világnapja
2016. február 2.

Többek között a madártani monitorozások adatbázisainak megosztása és a madárgyűrűzés feladatainak működtetése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel – mondta el V. Németh Zsolt.

V. Németh Zsolt hozzátette: az együttműködési megállapodás kiterjed az országos madármonitorozási programok, adatbázisok és a Madárgyűrűzési Központ működtetésére; az illegális madárpusztítás elleni közös fellépésre valamint a közép- és magasfeszültségű oszlopsorok felmérésére a madárpusztulások megakadályozása érdekében.

Halmos Gergő, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület igazgatója kiemelte: a megállapodásban érintett területeken a civil és az állami szféra már több évtizedes együttműködésre tekint vissza. Megerősítette, hogy az önkéntesek munkája értékes, rugalmas, hatékony, segíti a természetvédelmi erőfeszítések társadalmi beágyazottságát.

 Vizes Élőhelyek Világnapja

Az együttműködési megállapodás aláírását azért időzítették erre a napra, mert 1971. február 2-án az iráni Ramsarban írták alá az úgynevezett Ramsari Egyezményt, amely február 2-át a vizes élőhelyek világnapjává nyilvánította. Magyarország 1979-ben csatlakozott az egyezményhez, amely a vizes élőhelyek és ezen belül is a vízimadarak élőhelyének megőrzését tűzte ki célul, fejtette ki az államtitkár.

 Vizes Élőhelyek Világnapja

V. Németh Zsolt arról is beszámolt, hogy Magyarország 29 vizes élőhelyet, több mint 240 ezer hektárnyi területet jelölt meg a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek jegyzékében.

Az államtitkár továbbá azt is elmondta, hogy a Nemzeti Biodiverzitás Stratégia célkitűzéseivel összhangban a tárca még az év elején egy összesen egymilliárd forint összköltségvetésű projektet indít, amely többek között kiterjed majd a magyarországi természetes és természetközeli ökoszisztémáknak az országos szintű feltérképezésére, különös tekintettel a vizes élőhelyekhez kötődő ökoszisztémákra.

 Vizes Élőhelyek Világnapja

Az együttműködési megállapodást az érintett felek a Magyar Természettudományi Múzeumban írták alá, az eseményen jelen volt még dr. Korsós Zoltán, a múzeum főigazgatója és prof. dr. Dévai György, a Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke is.

Dévai György a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: eredetileg Magyarország területének 35 százaléka, az Alföld területének pedig 60 százaléka tekinthető vizes élőhelynek, ezért fontos a még megmaradt természetközeli állapotú vizes élőhelyek megóvása.

Fotó: FM

(Forrás: MTI/FM Sajtóiroda/V.NémethZsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép