Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők


Nemzeti Fórum országgyűlési képviselői

(kattintson)

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 22. péntek
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Választókerületi fórum a rezsicsökkentésről
2013. szeptember 30.

"Magyarország jobban teljesít !" címmel a rezsicsökkentés eddigi hatásairól és várható további lépéseiről tartottak fórumot pénteken este Vasváron a Nagy Gáspár Kulturális Központban.

Választókerületi fórum a rezsicsökkentésről

Kovács Tilda a város polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd V. Németh Zsolt választókerületi elnök a rendezvény házigazdája elmondta: körzetének a Vas megyei 3-as választókerületnek 127 településén folytattak aláírásgyűjtést tavasztól nyár elejééig aktivistáik a rezsicsökkentés megvédése érdekében és 24 ezer választópolgár támogatta kezdeményezésüket.

Az első szó a köszöneté. - mondotta. “Köszönjük, hogy eljöttek, az Önök támogatása nélkül ma nem lenne rezsicsökkentés. Mivel a rezsicsökkentésnek még nincs vége, nagy szükség van arra, hogy ebben a körben megbeszéljük a további lépéseket. Továbbra is szükségünk van az Önök támogatására, mert ez az intézkedés-sorozat sok konfliktussal jár. A következő hónapok küzdelmeiben sorsdöntő szerepe lehet annak a 2 és fél milliós magyar közösségnek, amely képes kiállni magáért és támogatta a rezsicsökkentést." Az ügy vidékfejlesztési vonatkozásait külön is kiemelve hangsúlyozta, a függetlenséget nagyban meghatározza a rezsi mértéke, jövedelmeken belüli aránya, vagyis hogy a polgárok mennyiben rendelkezhetnek szabadon saját munkájuk eredményének felhasználási jogáról.

Választókerületi fórum a rezsicsökkentésről

Dr. Rétvári Bence a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára a fórum vendégelőadója arról is beszélt, hogy a rezsicsökkentés elsősorban a kisjövedelműeken segít. Az ország talpra állt. Ma már növekszik a gazdaság, megállítottuk az államadósság növekedését, alacsony a hiány és rekord alacsony az infláció. Ez annak is köszönhető, hogy a bankokat és a multikat is bevontuk a közteherviselésbe. Az utolsó fillérig visszafizettük az IMF-hitelt és kikerültünk az uniós deficit-eljárás alól. Ez minden magyar érdeme. A rezsi csökkentése közös felelősségünk. A baloldal korábban a válság terheit a lakosságra hárította. 2002 és 2010 között a gáz ára megháromszorozódott, az áramé pedig duplája lett. Keresetünkhöz képest így nálunk voltak a legnagyobbak a rezsiköltségek.

Választókerületi fórum a rezsicsökkentésről

A multik még 2011-ben is 85 milliárd forintos extraprofithoz jutottak; a szocialisták évekig 8 százalékos nyereséget garantáltak nekik. A Fidesz beváltja ígéreteit, s a rezsicsökkentés rögtön a kormányalakítás után megkezdődött: a kabinet 2010-ben befagyasztotta a rezsiárakat. Ezzel 20 százaléknyi áremelkedéstől kímélte meg a lakosságot az első két évben, ami összesen 400 milliárd forint megtakarítást jelent. Nem a multikat, hanem a családokat védjük. A kormány véget akar vetni annak az időszaknak, amikor a magyar családok jövedelmük meghatározó részét a rezsire költik. Ezért január elsejétől 10 százalékkal csökkentette a gáz, az áram és a távhő árát, amit idén ősszel további 11,1 százalékos csökkentés követ. Ez összesen 20 százalékos csökkentést jelent. A terhek mérséklése érdekében július 1-től a víz, a csatorna, a szemétszállítás, a PB-gáz, a kéményseprés és a szippantott szennyvíz díja is jelentősen csökken. Minden család jól jár. A gázárak mérséklése azt jelenti, hogy egy négyfős háztartás havonta átlagosan 3500 forintot spórol. Az áramszámla esetében 1200 forint, míg a távfűtésnél 2800 forint a spórolás mértéke. Az ivóvíz, csatornadíj, gázpalackok és kéményseprés díjai is sok száz forinttal mérséklődnek.

Választókerületi fórum a rezsicsökkentésről

Összességében ez azt jelenti, hogy egy család akár 100 ezer forintot, egy egyedülálló állampolgár pedig akár 85 ezer forintot is megtakaríthat évente.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott külön felhívta a figyelmet arra is, hogy a cégeknek ma már értesíteniük kell az embereket a rezsicsökkentés végrehajtásáról és megtakarított pénzösszeg mértékéről. Amennyiben ezt elmulasztják, vagy hanyagul teljesítik, a hatóság pénzbírsággal sújthatja őket. Bizonyos esetekben 10.000 forint értékű kötbért kell fizetniük a fogyasztónak. Létrejött egy információs telefonvonal is; bármilyen panasz esetén ezt lehet hívni (06-80-205-386).

(Forrás: vnemethzsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép