Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. szeptember 22. szombat
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Választókerületi fórum a rezsicsökkentésről
2013. szeptember 30.

"Magyarország jobban teljesít !" címmel a rezsicsökkentés eddigi hatásairól és várható további lépéseiről tartottak fórumot pénteken este Vasváron a Nagy Gáspár Kulturális Központban.

Választókerületi fórum a rezsicsökkentésről

Kovács Tilda a város polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd V. Németh Zsolt választókerületi elnök a rendezvény házigazdája elmondta: körzetének a Vas megyei 3-as választókerületnek 127 településén folytattak aláírásgyűjtést tavasztól nyár elejééig aktivistáik a rezsicsökkentés megvédése érdekében és 24 ezer választópolgár támogatta kezdeményezésüket.

Az első szó a köszöneté. - mondotta. “Köszönjük, hogy eljöttek, az Önök támogatása nélkül ma nem lenne rezsicsökkentés. Mivel a rezsicsökkentésnek még nincs vége, nagy szükség van arra, hogy ebben a körben megbeszéljük a további lépéseket. Továbbra is szükségünk van az Önök támogatására, mert ez az intézkedés-sorozat sok konfliktussal jár. A következő hónapok küzdelmeiben sorsdöntő szerepe lehet annak a 2 és fél milliós magyar közösségnek, amely képes kiállni magáért és támogatta a rezsicsökkentést." Az ügy vidékfejlesztési vonatkozásait külön is kiemelve hangsúlyozta, a függetlenséget nagyban meghatározza a rezsi mértéke, jövedelmeken belüli aránya, vagyis hogy a polgárok mennyiben rendelkezhetnek szabadon saját munkájuk eredményének felhasználási jogáról.

Választókerületi fórum a rezsicsökkentésről

Dr. Rétvári Bence a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára a fórum vendégelőadója arról is beszélt, hogy a rezsicsökkentés elsősorban a kisjövedelműeken segít. Az ország talpra állt. Ma már növekszik a gazdaság, megállítottuk az államadósság növekedését, alacsony a hiány és rekord alacsony az infláció. Ez annak is köszönhető, hogy a bankokat és a multikat is bevontuk a közteherviselésbe. Az utolsó fillérig visszafizettük az IMF-hitelt és kikerültünk az uniós deficit-eljárás alól. Ez minden magyar érdeme. A rezsi csökkentése közös felelősségünk. A baloldal korábban a válság terheit a lakosságra hárította. 2002 és 2010 között a gáz ára megháromszorozódott, az áramé pedig duplája lett. Keresetünkhöz képest így nálunk voltak a legnagyobbak a rezsiköltségek.

Választókerületi fórum a rezsicsökkentésről

A multik még 2011-ben is 85 milliárd forintos extraprofithoz jutottak; a szocialisták évekig 8 százalékos nyereséget garantáltak nekik. A Fidesz beváltja ígéreteit, s a rezsicsökkentés rögtön a kormányalakítás után megkezdődött: a kabinet 2010-ben befagyasztotta a rezsiárakat. Ezzel 20 százaléknyi áremelkedéstől kímélte meg a lakosságot az első két évben, ami összesen 400 milliárd forint megtakarítást jelent. Nem a multikat, hanem a családokat védjük. A kormány véget akar vetni annak az időszaknak, amikor a magyar családok jövedelmük meghatározó részét a rezsire költik. Ezért január elsejétől 10 százalékkal csökkentette a gáz, az áram és a távhő árát, amit idén ősszel további 11,1 százalékos csökkentés követ. Ez összesen 20 százalékos csökkentést jelent. A terhek mérséklése érdekében július 1-től a víz, a csatorna, a szemétszállítás, a PB-gáz, a kéményseprés és a szippantott szennyvíz díja is jelentősen csökken. Minden család jól jár. A gázárak mérséklése azt jelenti, hogy egy négyfős háztartás havonta átlagosan 3500 forintot spórol. Az áramszámla esetében 1200 forint, míg a távfűtésnél 2800 forint a spórolás mértéke. Az ivóvíz, csatornadíj, gázpalackok és kéményseprés díjai is sok száz forinttal mérséklődnek.

Választókerületi fórum a rezsicsökkentésről

Összességében ez azt jelenti, hogy egy család akár 100 ezer forintot, egy egyedülálló állampolgár pedig akár 85 ezer forintot is megtakaríthat évente.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott külön felhívta a figyelmet arra is, hogy a cégeknek ma már értesíteniük kell az embereket a rezsicsökkentés végrehajtásáról és megtakarított pénzösszeg mértékéről. Amennyiben ezt elmulasztják, vagy hanyagul teljesítik, a hatóság pénzbírsággal sújthatja őket. Bizonyos esetekben 10.000 forint értékű kötbért kell fizetniük a fogyasztónak. Létrejött egy információs telefonvonal is; bármilyen panasz esetén ezt lehet hívni (06-80-205-386).

(Forrás: vnemethzsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Hölvényi György a Kölcsey Kör kecskeméti vendége
2018. szeptember 20.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Kölcsey Kör Kecskeméten: Migrációs és menekültpolitika Európában

Kecskemét, Kocsis Pál Szakközépiskola
2018. szeptember 20. 18.00

Meghívó a RETÖRKI két új kötetének bemutatójára

Budapest, Polgárok Háza
2018. szeptember 3. 17.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép