Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 14. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Uniós nagykövetek látogattak Szankra
2018. május 25.

A francia, a litván, a bolgár és a ciprusi nagykövetek mellett több uniós ország külképviseletének diplomatái is ellátogattak csütörtökön Szankra, ahol többek között megnézték az épülő Európa Házat.

Uniós országok hazánkba akkreditált képviselői ismerkedtek csütörtökön a 2500 fős településsel. A diplomaták – akik Patkós Zsolt szanki polgármester és Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottsága elnökének meghívására érkeztek –, előbb a község nevezetességeivel ismerkedtek. A községnéző, kisvonatos túra első állomása a Büszkeségpont volt, ami az 1956-os forradalom és szabadságharc Bács-Kiskun megyei áldozatainak emlékhelye. Az Ízek Házában megkóstolhatták a megyei értéktárba is bekerült, kézzel gyártott konyakmeggyet, ami mindenkinek elnyerte a tetszését. Ezután a diplomaták közül többen is gurítottak néhányat az NB I-es, szanki férfi tekecsapat új pályáján.

Uniós nagykövetek látogattak Szankra

Patkós Zsolt elmondta: olyan dolgokat szeretnének megmutatni, amikre büszkék a helybéliek, és bizonyítják, hogy egy kis közösségben élők, közös akarattal miket tudnak teremteni. – Hiszünk a gondolat teremtő erejében, és ezért is fontos számunkra az Európa Ház – szólt a polgármester az épülőben lévő házban, amelyben virtuális sétát is tehetnek majd az érdeklődők.

A ház szerepéről Bartos Mónika, a parlament külügyi bizottságának tagja beszélt, aki akár a Szank „tiszteletbeli nagykövete” címet is megkaphatná a projekt sikeréért végzett tevékenységéért. A létesítmény – ami egy átalakított polgárház – „azt is szimbolizálja, hogy az unió a közös otthonunk, ami önmagától nem létezik, belőlünk áll, és meg kell mutatni, hogy kik vagyunk” – mondta Bartos Mónika, aki hozzátette: a tartalom a jelenlévőktől is függ.

Uniós nagykövetek látogattak Szankra

Az Európa Ház az unió sokszínűségét is szeretné bemutatni úgy, hogy minden állam azt az értékét állíthatná ki, amire a legbüszkébbek. A kiállítóterek az országok bemutatkozóhelyei lennének, ahol az unió története is megismerhető lenne. Az elképzelést Rasa Kairiene litván nagykövet asszony nagyszerűnek tartja, aki amiatt is örömét fejezte ki, hogy megismerhette Szankot, és jelezte, mindenképpen részesei kívánnak lenni az Európa Ház belakásának.

 

A nagykövetek ritkán jutnak el egy kiskunsági faluba

Németh Zsolt elmondta: A követségi emberek nem nagyon mozdulnak ki Budapestről. Ha mégis megteszik, akkor általában olyan nevezetességeket keresnek fel, mint Tokaj, Balaton vagy az egri vár, de egy kiskunsági faluba ritkán jutnak el. – Azt hiszem, nagyon motiválta a résztvevőket, hogy lássanak végre egy ilyet is. Az egész elgondolásnak ez a lényege, hogyan lehet Szankot – amely nem egy történelmi nevezetességekben dúskáló település – turisztikai célponttá tenni. Szankról már most is elmondható, hogy sokkal érdekesebb, mint egy átlagos kiskunsági település, de ezzel az Európa Házzal jelentősen lehet majd növelni a község turisztikai vonzerejét – összegzett a nagykövetek látogatásáról Németh Zsolt.

baon.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Mindszenty Emlékérem átadása

Budapest, Országház
2018. november 6. 11.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép