Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 21. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Új óvodát építenek pályázati forrásból Fülöpszálláson
2018. január 17.

Nyolcvannégy férőhelyes, három csoportszobás óvoda épül Fülöpszállás központjában. Amennyiben az idő­járás engedi, a kivitelező cég már februárban hozzáfog a munkához. A község önkormányzata régóta tervezi, hogy új óvodát épít a Mesevár Óvoda helyett, mivel a Herpai Vilmos Általános Iskola, a Református templom és a helyi konyha szomszédságában levő intézmény épületének felújítása már nem lenne kifizetődő.

– Az eredetileg kollégiumként működő, majd a kilencvenes évek elején óvodai célra átalakított épület ma már nem felel meg maradéktalanul a kor elvárásainak. A kiszolgáló helyiségek, orvosi, nevelői szoba hiánya sok esetben okozott problémát. A rendszeres karbantartás, a részleges felújítások csak időlegesen oldották meg gondjainkat. A beázások miatt a közelmúltban lecserélték a tetőszerkezetet és a cserepeket, de a repedező, elöregedett falakkal már nem lehet mit kezdeni – mondta el lapunk érdeklődésére Csepregi Lászlóné óvodavezető.

A fülöpszállási önkormányzat 2012-ben nyújtott be pályázatot az óvoda épületének felújítására, ami sikertelennek bizonyult. A város 2015-ben egy új, háromcsoportos óvoda felépítésére igényelt támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, és nyert 178 millió forintot a kivitelezésre – tudtuk meg Gubacsi Gyula polgármestertől.

Új óvodát építenek pályázati forrásból Fülöpszálláson

Az új óvoda számára a városközpontban vásárolt telket az önkormányzat. A három csoport befogadására alkalmas, 670 négyzetméteres alapterületű, energiatakarékosan üzemeltethető épületben külön tornaszobát, tá­lalókonyhát, valamint kisegítőhelyiségeket alakítanak ki a szakemberek.

– Az önkormányzat 16 millió forinttal járult hozzá a kivitelezés költségeihez, mivel az erre fordítható 118 millió forint kevésnek bizonyult. A közbeszerzési eljárás lezajlott, így a kivitelezés, ha az időjárás engedi, már február­ban elkezdődhet. Az új óvodát a jövő év elején vehetik birtokba a gyermekek. A megvalósuló beruházás jelentősen javítja az itt élők – főként a gyermekek és családjaik – életminőségét, elősegíti az önkormányzat köznevelési feladatainak magas szintű ellátását – fűzte hozzá a polgármester.

Előre vásároltak eszközöket

Az óvoda berendezése nem jelent majd gondot, mivel az önkormányzat és az intézmény az eszközbeszerzéseknél már előre gondolkodott. A hiányzó eszközöket a projektben elkülönített 7 millió forintból tudják megvásárolni.

baon.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép