Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 14. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Új műszer szolgálja a félegyházi betegellátást
2015. október 1.

Újabb lépést tettünk a kórház aktív funkcióinak visszahozása, továbbá a félegyházi szülészet megteremtése felé – fogalmazott Csányi József polgármester szeptember 30-án, szerdán a félegyházi kórház nőgyógyászati szakrendelőjében, ahol első „munkanapját töltötte” az az intravaginális ultrahang fej, aminek a megvásárlását a kiskunfélegyháziak széleskörű összefogása tette lehetővé.

Mint azt a kezdeményezést összefogó Lajos Zoltántól megtudtuk: az ultrahang fej beszerzéséhez szükséges teljes, 1,6 millió forintot meghaladó összeg három részből tevődött össze: a januári polgári bál és a június 6-i retro diszkó bevételéből, továbbá cégek és magánszemélyek támogatásából. A támogatókat az átadáson Szilády József képviselte.

Új műszer szolgálja a félegyházi betegellátását

A félegyházi szülészeti szakrendelésen naponta átlagosan 50 beteget látnak el. Az új ultrahang fej elsősorban a pontos diagnózis felállításában jelent nagy segítséget – mondta el dr. Rigó Imre János nőgyógyász főorvos, hozzátéve: az intravaginális ultrahang többek között a nőgyógyászati elváltozások és a méhen kívüli terhesség korai felismerésében nyújt hatékony segítséget.

– Az aktív betegellátási tevékenység és a szülészet visszaállítása továbbra is kiemelt célja a városvezetésnek – hangsúlyozta a polgármester. Csányi József emlékeztette a jelenlévőket a kiskunfélegyházi kórházban jelenleg is javában tartó, mintegy 1.2 milliárd forintos fejlesztésre, amelynek során az emelt szintű szakorvosi ellátásnak megfelelő modern, korszerű rendelőintézeti rész kialakítása történik meg. Mivel az intézményben az akut ellátás helyett a járóbeteg-, az egynapos- valamint a sürgősségi kezelés kerül előtérbe Félegyházán, a főépület földszintjét egy új épületrésszel bővítik. Ennek megvalósítása során átépítik a radiológiát, kialakítanak két műtővel felszerelt egynapos sebészeti blokkot, nappali betegellátási részleget és egy sürgősségi fogadóhelyet is. A két új műtő napi 8-10 ambuláns műtét elvégzését teszi majd lehetővé a kórházban, ami kielégíti a kistérségi igényeket is. Az új szárnyban a szakrendelés, a sürgősségi fogadóhely, az endoszkópos rendelő, a recepció, a tüdőgondozó és a pszichiátria is helyet kap.

Csányi József szerint Kiskunfélegyháza összetartó, tettre kész város. Az itt élők pontosan tudják, hogy mit akarnak, és hajlandók tenni, áldozatot hozni is a cél érdekében. Talán a legjobb példa erre a kórház, azon belül is az aktív betegellátási funkció és a szülészet ügye. A mostani összefogással biztonságosabbá és gyorsabbá sikerült tenni a félegyházi nők nőgyógyászati ellátását, amiért mindenkit köszönet illet, aki hozzájárult az eszköz beszerzéséhez – fogalmazott a polgármester, majd leszögezte: „Mi, a város vezetői pedig továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy a félegyházi nők, anyák, asszonyok Félegyházán hozhassák világra gyermekeiket”.

(Forrás: Félegyháziközlöny.eu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Mindszenty Emlékérem átadása

Budapest, Országház
2018. november 6. 11.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép