Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 18. csütörtök
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Tovább gyűrűzik a plágiumbotrány
2016. január 20.

A lakiteleki polgármester szakdolgozatának egyetlen példányát sem találták meg a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán.

Két hónapig hiába keresték egykori főiskoláján a plágiumgyanúba került lakiteleki polgármester szakdolgozatát, amelyet korábban a polgármester sem talált meg. A függöny legördült, a lakiteleki szakdolgozatügy mégsem ért véget.

 Tovább gyűrűzik a plágiumbotrány

Zobokiné Kiss Anita

A gyöngyösi Károly Róbert Főiskola csaknem két hónapos keresése, kutatása nem hozott eredményt: Zobokiné Kiss Anita lakiteleki polgármester szakdolgozatát nem találják. A főiskola a plágiumgyanú kivizsgálására alakult lakiteleki önkormányzat bizottságának megküldött válaszában azt írja: „A főiskola minden esetben betartja a szabályzatokban rögzítetteket, ebben az esetben nem annak megszegése, hanem a felújítás miatti költözések és ezzel összefüggésben a különböző dokumentumok mozgatása okozta a hiányosságot.”

Tény: a főiskolán 2006-ban végzett Zobokiné Kiss Anitának sem a szakdolgozata, sem az általa leadott CD nem került elő. A szabályzat szerint a hallgatónak két példányban kell benyújtania a munkáját, amiből egyet a védést követően visszakap, a másik példány titkosítás esetén a szakot irányító intézethez kerül. Ha nincs titkosítás, akkor a könyvtárba. Elvben itt kellett volna lennie a lakiteleki polgármester dolgozatának is, sőt a kötelezően leadandó CD-nek is, ám egyiket sem találták meg.

Az intézmény válasza kitér arra is, hogy a szakdolgozatról rövidített összefoglaló is készül, amelyet együtt kell kezelni a szakdolgozat könyvtári példányával, de miután ezek „együtt mozognak”, így az összefoglaló mindkét példányát visszaadták a hallgatónak. Ez az a példány, amit a polgármester nem talált, nem tudott bemutatni a testületnek.

Megírtuk, Zobokiné Kiss Anita azért került a plagizálás gyanújába, mert az önkormányzat szerverén két szakdolgozatot is találtak: az egyik a Corvinus Egyetemen tanuló egykori önkormányzati dolgozóé volt, a másik pedig az övé, s a két írás – bár a címe más és más – nagy mértékben megegyezett egymással – állították lapunknak a gyanú kivizsgálását kezdeményező önkormányzati képviselők. A főiskola megkereste Zobokiné konzulensét is, ám ő azt a választ adta, a záróvizsgától számított öt évig őrzi csak meg a szakdolgozatokat, majd törli számítógépén. A vizsgáló bizottság „fölháborítónak és elfogadhatatlannak” tartja a főiskola vizsgálatát – közölte lapunkkal a fideszes Madari Andor képviselő. Fölháborítónak azért, mert a főiskola saját honlapján közli, belső szabályzata alapján a diplomák kiadására feljogosító szakdolgozatokat tizenöt évig megőrzi – mondta Madari, s kifejtette, a főiskola vizsgálódását elégtelennek tartják.

Bán Károly             

(Forrás: MagyarHírlap.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép