Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 20. szombat
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Történelmi magyar idők
2015. szeptember 14.

ÁLLÁSPONT - Véletlenül sem szeretném elvenni a történészek és a jövőkutató elemzők kenyerét, de van egy olyan érzésem, hogy 2015 maradandó nyomot hagy a nagyvilág, de legalábbis Európa históriás könyveiben.

Néhány évtized múlva sűrű sorok és számos lábjegyzet emlékezik meg erről az esztendőről. Mert valami olyasmi zajlott Európa történelmében, amit nem lehet csak legyintéssel elintézni.

Kérdés, hogy évtizedek múlva a hűvös, kimért értékelést milyen uralkodó nyelven vetik papírra? Milyen kultúra érdekében szépítik majd a száraz tényeket? És a legfontosabb kérdés, hogy a déd- és ükunokáink hogyan em- lékeznek majd a 2015-ben vitézkedő magyar felmenőkre, az újkori népvándorlást megélt ősökre.

Európa recseg-ropog, vadabbnál vadabb ötletek és torz gondolatok szeretnék átformálni mindazt, amit 1500 év keresztény kultúrája megteremtett. Ott tartunk, hogy a nyugati civilizáció bölcsőjének ideáját szinte csak a kommunista diktatúrák meggyötörte Közép-Európa államai veszik komolyan. A nyugati magállamokban számos döntéshozó eközben úgy viselkedik, mint az a strucc, aki a fejét a homokba dugva még azt sem veszi észre, hogy hiénák tépik a püspökfalatját.

Ki kell mondani, hogy Európa nem képes megoldani több tíz millió, más földrészekről, más kultúrával érkező ember befogadását. A háborúk elől me- nekülőknek segítséget nyújtunk, de senki ne kérje tőlünk, hogy számoljuk fel magunkat, és ne legyen semmilyen határa a filantrópiának. Kötelességünk vé- deni a közös európai értékeinket, a nemzetünket és az Európai Unió határait.

A gyermekeink védelme, nevelése úgyszintén a legfontosabb feladatok egyike - a legjobb befektetés a jövőbe. Ehhez a polgári kormányzat immár fél évtizede a lehetőségeinken túl is megpróbál minden segítséget megadni. Az adókedvezmények és az otthonteremtés bővítése mellett az ingyenes étkeztetés újabb korosztályok részére történő kiterjesztésével egyre több család terhei csökkennek. A beiskolázási támogatásokkal pedig újabb és újabb önkormányzatok kapcsolódnak ahhoz a mozgalomhoz, amely a tanév elején kötelességének tartja az első vagy felső osztályokba lépők segítését iskola- és tanszerekkel.

Örömmel nyugtáztam, hogy az ide évtől első ízben Budafok-Tétény helyhatósága sem maradt rest, és az általános iskolák elsőseinek tanévkezdő cso- magokkal egyengetik az útját.

Amellett se menjünk el szó nélkül, hogy bármily viharfelhők gyülekeztek szeptember első hétvégéjén az ország fölött, nem hagytuk elveszni a jókedvünket. A Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál színes kavalkádja és hagyományos tartása idén is több tízezer polgárnak nyújtott tartalmas szórakozást. Ahogy tavaly a jubileumi 25. fesztiválon is célul tűztük, 2015-ben sem adtuk alább. A számtalan műfajú programajánlat mellett, Promontor gyökereit erősítve, velünk vonult német viseletben testvértelepülésünk, Bonn városkatonasága. A hazai borvilág fővárosa, Budafok-Tétény idén is bizonyította, hogy a néha bohém magyar sokadalom tudja: a hagyomány is trend.

Szabolcs Attila országgyűlési képviselő

(Forrás: SzabolcsAttila.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép