Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. szeptember 19. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Többlettámogatások a kistelepüléseknek
2013. november 17.

Tízmilliárd forint többlettámogatásra számíthatnak azok az önkormányzatok, melyek nem adósodtak el, és emiatt nem vettek részt az adósságkonszolidációban.

Erről a Belügyminisztérium főosztályvezetője számolt be azon a tanácskozáson, amelyen Lezsák Sándor meghívására tizenhét település polgármestere vett részt. A hármas számú választókörzet polgármesterei 56. alkalommal ültek tárgyalóasztalhoz. Tanácskozásuknak ezúttal Gátér adott otthont. A településvezetők a jövő évi költségvetésről, a terület

Fejlesztési és pályázati lehetőségekről első kézből kaptak tájékoztatást.
Lezsák Sándor, a fórum házigazdája beszámolt a Hungarikum bizottság pályázatáról. Mint mondta, jó hír, hogy hatalmas volt az érdeklődés az értékmegőrző pályázat iránt. A 146 millió forintos keretösszegre tízszeres többletigényt nyújtottak be a települések. Rossz hír, hogy a keretösszeg nem emelhető – tette hozzá a politikus, aki az Így látom a Szent koronát című pályázatra is felhívta a jelenlévők figyelmét.

A jövő évi költségvetésről dr. Papp Emese, a Belügyminisztérium főosztályvezetője tájékoztatta a polgármestereket. Elmondta, a 2013-as próbaév után, a 2014-es költségvetést is a feladatfinanszírozás határozza meg. Hangsúlyozta, igyekeztek a szűkös költségvetési kereteket a települések észrevételeit figyelembe véve módosítani. Hozzátette, a gyengébb jövedelem termelő képességű kistelepülések kiegészítő támogatást kapnak. A bölcsődék biztonságos működtetéséhez is  jelentős többletforrást biztosítanak. Kiemelt hangsúlyt kap még a gyermekélelmeztetés is – fogalmazott a főosztályvezető, aki a várható többletforrásokról is beszámolt. Elmondta plusz támogatás jut az EU önerő alapba, plusz támogatást fordítanak az önkormányzati feladatátvállalást szolgáló fejlesztésekre, és a helyi közösségi közlekedési feladatokra, és az E-útdíj miatti kompenzációra. Az adósság konszolidációban részt nem vett települések fejlesztéseinek támogatására 10 milliárd forintot biztosítanak.

Héjj Dávid, a Miniszterelnökség államtitkára a 2014-2020 közötti területfejlesztési tervekről tájékoztatta a polgármestereket. Beszámolójában hangsúlyozta, a jövőben az uniós források hatékonyabb felhasználására törekszenek. A cél, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg, melyek valóban tükrözik a helybeliek igényeit. Ugyanakkor kiemelt szerepet kap a kis- és középvállalkozások támogatása.

(Forrás: BAON.hu)

Kapcsolódó fotóinkat ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Látogatás a XX. Félegyházi Libafesztiválon
2018. szeptember 8.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Kölcsey Kör Kecskeméten: Migrációs és menekültpolitika Európában

Kecskemét, Kocsis Pál Szakközépiskola
2018. szeptember 20. 18.00

Meghívó a RETÖRKI két új kötetének bemutatójára

Budapest, Polgárok Háza
2018. szeptember 3. 17.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép