Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 19. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Többlettámogatások a kistelepüléseknek
2013. november 17.

Tízmilliárd forint többlettámogatásra számíthatnak azok az önkormányzatok, melyek nem adósodtak el, és emiatt nem vettek részt az adósságkonszolidációban.

Erről a Belügyminisztérium főosztályvezetője számolt be azon a tanácskozáson, amelyen Lezsák Sándor meghívására tizenhét település polgármestere vett részt. A hármas számú választókörzet polgármesterei 56. alkalommal ültek tárgyalóasztalhoz. Tanácskozásuknak ezúttal Gátér adott otthont. A településvezetők a jövő évi költségvetésről, a terület

Fejlesztési és pályázati lehetőségekről első kézből kaptak tájékoztatást.
Lezsák Sándor, a fórum házigazdája beszámolt a Hungarikum bizottság pályázatáról. Mint mondta, jó hír, hogy hatalmas volt az érdeklődés az értékmegőrző pályázat iránt. A 146 millió forintos keretösszegre tízszeres többletigényt nyújtottak be a települések. Rossz hír, hogy a keretösszeg nem emelhető – tette hozzá a politikus, aki az Így látom a Szent koronát című pályázatra is felhívta a jelenlévők figyelmét.

A jövő évi költségvetésről dr. Papp Emese, a Belügyminisztérium főosztályvezetője tájékoztatta a polgármestereket. Elmondta, a 2013-as próbaév után, a 2014-es költségvetést is a feladatfinanszírozás határozza meg. Hangsúlyozta, igyekeztek a szűkös költségvetési kereteket a települések észrevételeit figyelembe véve módosítani. Hozzátette, a gyengébb jövedelem termelő képességű kistelepülések kiegészítő támogatást kapnak. A bölcsődék biztonságos működtetéséhez is  jelentős többletforrást biztosítanak. Kiemelt hangsúlyt kap még a gyermekélelmeztetés is – fogalmazott a főosztályvezető, aki a várható többletforrásokról is beszámolt. Elmondta plusz támogatás jut az EU önerő alapba, plusz támogatást fordítanak az önkormányzati feladatátvállalást szolgáló fejlesztésekre, és a helyi közösségi közlekedési feladatokra, és az E-útdíj miatti kompenzációra. Az adósság konszolidációban részt nem vett települések fejlesztéseinek támogatására 10 milliárd forintot biztosítanak.

Héjj Dávid, a Miniszterelnökség államtitkára a 2014-2020 közötti területfejlesztési tervekről tájékoztatta a polgármestereket. Beszámolójában hangsúlyozta, a jövőben az uniós források hatékonyabb felhasználására törekszenek. A cél, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg, melyek valóban tükrözik a helybeliek igényeit. Ugyanakkor kiemelt szerepet kap a kis- és középvállalkozások támogatása.

(Forrás: BAON.hu)

Kapcsolódó fotóinkat ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép