Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 21. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Több mint 8 milliárd vizes fejlesztésekre
2016. április 1.

Vas megyében 44 települést érintenek a legújabb európai uniós pénzügyi ciklusban megvalósuló ivóvízminőség­javítási, szennyvíztisztítási és csatornázási beruházások.

Összesen 8,78 milliárd forint fejlesztést jelentenek a programok, Vas megyében 44, itt, a körmendi központú körzetben 25 település kedvezményezett ­ sorolta a kormányhatározatban rögzített számokat V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő pénteken Körmenden.

Idén indulnak a fejlesztések, most a szerződések megkötése folyik. ­ Ebben az európai uniós ciklusban változás, hogy nem az önkormányzatoknak kell szerződni, hanem az állam átvállalta ezt a feladatot, a Nemzeti Fejlesztési Programiroda a kapcsolattartó ­tisztázta az országgyűlési képviselő a víz­ és szennyvíztisztítási, valamint a csatornázási tervekkel kapcsolatban.

Több mint 8 milliárd vizes fejlesztésekre

Az ivóvízminőség javításánál több fontos komponenst vesznek figyelembe. Indikátor az ivóvíz arzén­, fluor­, bór­ és nitrittartalma. Ilyen irányú tisztítás előtt áll a térségben a többi között Nemesrempehollós, Rádóckölked, Halogy és Daraboshegy is. Egyébként Vas megye egészében, országos összehasonlításban nagyon jók a víztisztasági mutatók. A szennyvízcsatornázási munkálatoknál régi tervek realizálódnak a mostani programban. Például Szentgotthárd Máriaújfalu városrészén, valamint Alsóújlakon, amely település kimaradt a fejlesztésből a vasvári kivitelezés idején. Jánosházán és a város térségében is hiánypótló a csatornázás ­idén megvalósul. Felújításra szorul az ivánci szennyvíztisztító: korszerűsítik ebben a programban.

Említette még V. Németh Zsolt Kenéz, Pecöl és Megyehíd településeket, amelyeket a szombathelyi szennyvíztisztítóra kötnek a most kezdődő fejlesztés szerint. ­ Idén megindulhatnak egyes kivitelezések, a beruházás nagyságától függően jövőre is tartanak majd a munkák ­mondta a képviselő. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt 25 évben a magyarországi környezeti fejlesztések között magasan kiemelkednek a csatornázási munkák. ­ 1990­ben az ivóvízhálózatra kötött lakások 41 százaléka volt csatornázott, most több mint 75 százalék.

A cél a száz százalék elérése, de az apró falvaknál ez nehezen megvalósítható feladat ­mondta el V. Németh Zsolt. A legkisebb településeken, a szeres szerkezetű falvakban egyedi víztisztítási módok jöhetnek szóba, ezt majd vidékfejlesztési keretből valósíthatják meg a jövőben.

(Forrás: Bakos Ágnes, vaol.hu, V.NémethZsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép