Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 23. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Tizenöt éve Lakiteleken az akadálymentes életért
2014. július 8.

A valóságból meríteni az ötleteket a segítségnyújtáshoz – egyebek között ezért is tartja fontosnak a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Megyei Egyesülete által immár 15. éve a Lakiteleki Népfőiskolán megrendezett egészségkárosultak napját Lezsák Sándor országgyűlési képviselő.

A június 28-án megtartott eseményen Hanó Mihály, a megyei egyesület elnöke a társadalmon belül végbement pozitív változásokról beszélt a fogyatékkal élők elfogadása kapcsán.

Tizenöt éve Lakiteleken az akadálymentes életért

Több mint nyolcszáz vendég részvételével rendezték meg az egészségkárosultak napját június 28-án a Lakiteleki Népfőiskolán. Az „Együtt egymásért” szlogen jegyében 15 éve gyűlnek össze Bács-Kiskun megye mozgáskorlátozottakat tömörítő egyesületei, hogy az akadálymentes életre hívják fel a figyelmet. A megye 39 egyesületéből minden évben 4 csoport mutatkozik be kiállításokkal és kulturális műsorokkal. A kikapcsolódáson és az együttléten túl ezek az összejövetelek a gondok, bajok megbeszélésére és a szakmai segítségnyújtásra is jó alkalmat teremtenek.

Az esélyegyenlőségi törvénynek is köszönhetően érezhető pozitív változások mentek végbe a társadalmon belül; az abban lefektetett elvek is jó úton járnak a megvalósulás felé, de még további fejlődésre van szükség. Erről Hanó Mihály, a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Megyei Egyesületének elnöke beszélt a Trió Televízió kérdésére, hozzátéve, hogy kellő nyitottság kell mind az egészséges, mind a fogyatékkal élő emberek részéről, hogy utóbbiak is teljes értékű életet élhessenek, illetve, hogy a társadalom is teljes értékű emberekként kezelje őket. Ugyanakkor a hétköznapok újabb és újabb kihívások elé állítják a megyei egyesületet.

A Lakiteleki Népfőiskola 15 éve ad otthont a rendezvénynek. Alapítója, Lezsák Sándor, aki egyben országgyűlési képviselő is, úgy tapasztalja, hogy munkájához sok segítséget nyújt a megyei egyesületekkel való kapcsolattartás. Ez az esélyegyenlőségi törvény elfogadását megelőző társadalmi vitában is megnyilvánult, amelyet követően számos, a szakmai szervezetektől érkezett javaslat beépült a törvénybe. Ez is azt erősíti, hogy a valóságból kell meríteni az ötleteket – mondta el a politikus.

A szombati rendezvényen Bugac, Orgovány és Soltvadkert mozgáskorlátozott egyesületei mutatkoztak be. A kulturális kikapcsolódás mellett az érintettek egyebek mellett jogszabályokról, rehabilitációs lehetőségekről, gyógyászati segédeszközökről kaphattak tájékoztatást a felállított sátraknál, míg a gyerekek kézműves foglalkozásokon vehettek részt. A nap során pogácsasütő versenyre és tombolahúzásra is sor került.

(Forrás: FélegyháziTV.hu)

További fotók ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép