Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 18. csütörtök
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Szobrot avattak a tanító bencés apáca tiszteletére
2014. október 27.

Közel száz zarándok érkezett szombaton a tiszaalpári zárdatemplomhoz, hogy Berecz Skolasztika nővérre emlékezzenek halálának évfordulóján. A bencés apáca és hitoktató tiszteletére szombaton szobrot avattak.

Sokan gyülekeztek a Szent Benedek Leányai Társasága zárdatemplomnál, hogy részt vegyenek Berecz Erzsébet Skolasztika mellszobrának avatásán. A félegyházi zarándokok Ruskó Norbert, bugaci plébános vezetésével érkeztek meg a tiszaalpári ünnepségre, ahol Lezsák Sándor az országgyűlés alelnöke a Berecz Skolasztika Alapítvány kuratóriumának tagja és dr. Korzenszky Richárd bencés szerzetes, aranymisés tihanyi perjel atya, a Berecz Skolasztika Alapítvány alapítója leplezték le Lantos Györgyi és Máté István alkotását, az apáca és hitoktató mellszobrát.

Szobrot avattak a tanító bencés apáca tiszteletére

– Berecz Skolasztika áldozatkész szolgálata a templom és az iskola világában jelenléte, áldása, tanítása e jeles napon a bencés nővérek regula szerinti törekvései, alapítványunk szerény céljait szentesíti – fogalmazott Lezsák Sándor. Hitbéli erőforrás ez a hely, amit most a Kiskunfélegyházáról gyalogosan érkező zarándok testvérek is erősítenek. Az Istentől küldött kisasszony, Berecz Erzsike hozott nekünk hervadhatatlan liliomkoronát. Hozta cselekvése mozgósító hitét Pannóniából Hunniába, a Dunántúlról az Alföldre, ide a Tisza mellé. Nyugodt élet előtt állt szerető családjában, mégis elindult a messziről jött hívásnak eleget téve, hogy hitoktató legyen az Alföldön. Megérkezése után a rendíthetetlen elhivatottság lendületével, akaraterővel, hihetetlen szervező készégével, kapcsolatteremtő képességével százakat, ezreket mozgósított Berecz Skolasztika. Missziós iskolákat szervezett, tanított, betegeket látogatott. Öt évig szervezte a tanyasi szeretetszolgálatot. Berecz Erzsébet Skolasztika szavai valóra váltak. A Pannonhalma ősi köveiben élő lelkek csodás erejével az Alföld futóhomokjában megkövesedő keresztény hitet teremtett. Ez a hit erősíti, mozgósítja Szent Benedek mai leányait. Skolasztika bronz arca előtt arra kérem őket, hogy fogjanak össze, erősítsék mindazokat, akik a mai tanyavilág, a falu, a magyar vidék szolgálatát végzik tisztességgel, becsülettel, nem kicsi áldozatkészséggel – tette hozzá a Lezsák Sándor.

A szoboravatás után galambokat röptettek a magasba, majd vendégül látták a zarándokokat Barna Sándor, helyi vállalkozó felajánlásaként. A megemlékezés ünnepi szentmisével zárult, amit dr. Korzenszky Richárd atya celebrált.

Szentirmay Tamás

(Forrás: BAON.hu)

További fotók ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép