Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 16. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Színpadi műsorok és kórushangverseny is lesz a Magyar Értékek Napján
2015. szeptember 7.

Színpadi műsorok és kórushangverseny is várja az érdeklődőket a II. Magyar Értékek Napján szombaton a budapesti Szent István-bazilika előtti téren, ahol Magyarország 19 megyéje, valamint a határon túli magyarság szervezetei mutatják be hagyományaikat és kulturális értékeiket.

A Nemzeti Művelődési Intézet, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége rendezésében megvalósuló eseményen minden megye egy-egy jellegzetes terményét ökumenikus szertartáson áldják meg.

Minden megyében található megyei értéktár, és országszerte mintegy 600 településen van helyi értéktár, ezek nagy ünnepe lesz az összejövetel, a nemzeti értékek mustrája - mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, az esemény egyik fővédnöke a rendezvény hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.

Színpadi műsorok és kórushangverseny is lesz a Magyar Értékek Napján

Mint rámutatott, ez a rendezvény szellemiségében is megfelel a magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló, 2012-ben elfogadott törvénynek. Hozzáfűzte: fontos, hogy a jövőben is megtalálják a támogatásnak azt a formáját, amely a legkisebb településeken élők értékteremtését, tudásának átadását segíti.

Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára hangsúlyozta: a hungarikum törvény lehetőséget és esélyt ad arra, hogy a 21. század eszközeivel tudjuk feldolgozni és közkinccsé tenni értékeinket. Mint mondta, ezt a programot szolgálja a kulturális alapellátás gondolata is: egyrészt az értékek feltárása, megőrzése, dokumentálása és továbbadása ügyét, másrészt azt, hogy az értékek ne csak egy szűk réteg kiváltságai legyenek.

Pesti Imre országgyűlési képviselő, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke, aki szintén az esemény fővédnöke, hangsúlyozta: ez a rendezvény nemcsak Budapestről szól, hanem Magyarországról, a Kárpát-medencéről, a kis- és nagytelepülésekről. Budapest kezet nyújt és arra invitálja a vidéket, hogy közösen mutassák be értékeiket - fogalmazott.

Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) megbízott főigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy nem csupán tárgyakat és szellemi alkotásokat mutatnak be a rendezvényen, hiszen a különböző kézműves sátrakban és pavilonokban ott lesznek az alkotók is. Kitért arra is, hogy szombaton ismét kiállítják Budapesten a Magyar Értékek Vándortérképét és Vándorkódexét, amely 2013-ban a Magyar Értékek Napjáról indult országjáró útra.

A rendezvényen a gyerekeket játszóház, szabadtéri játékok, ismeretterjesztő foglalkozások szórakoztatják, lesz magyaragár-bemutató és táncház, fellép mások mellett a Kecskemét Táncegyüttes, a Balassagyarmati Dalegylet, Radics Tibor tárogatóművész és a Somogy Táncegyüttes.

A 18 órakor kezdődő szentmisét követően a programot Sebestyén Márta Kossuth-díjas népdalénekes és a Hunyadi Véndiák Kórus közös hangversenye zárja a Szent István-bazilikában.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép