Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 20. szombat
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Szent Márton Találkozó Szombathelyen
2016. július 11.

V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő is részt vett a Szent Márton találkozón tartott ünnepi szentmisén.

Sok százan gyűltek össze az Emlékmű­dombon, ahol a szombat délelőtti szabadtéri szentmise volt a hétvégi Szent Márton Találkozó fő programja. Az egyházmegye papjai és számos érdeklődő hallgatta a részben magyar, részben német, részben pedig cseh és latin nyelvű liturgiát ­ Szent Mártonról. – Öröm számunkra, hogy Szent Márton tisztelete ma is élő, és életpéldája sokak számára ma is vonzó – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Veres András, szombathelyi egyházmegyei kormányzó, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke.

Szent Márton Találkozó Szombathelyen

Szent Márton követésére szólított dr. Veres András: – Kívánom, hogy mai ünneplésünk segítsen mindnyájunkat Szent Márton életpéldájának nemcsak csodálásában, hanem követésében is – így fogalmazott. Kiemelte Dominik Duka személyét, a prágai érseket küldte Ferenc pápa a Szent Márton Találkozóra, az emlékév megünneplésére. – Személyes figyelem ez a pápától, hogy maga helyett olyan személyt küldött hozzánk üzenetének közvetítésére, aki a testvéri cseh nép fia, aki személyében is ismeri a közép­európai országok katolikusainak korábbi, több évtizedes megpróbáltatásait – mondta a szombathelyi egyházmegyei kormányzó.

Szent Márton Találkozó Szombathelyen

Szent Márton volt az első, aki Isten és az emberek iránti szolgálatával érte el a szentséget. Ő pedig Pannónia legősibb városából, Savariából származik, a ti Szombathely városotokból – ezekkel a szavakkal méltatta Mártont Dominik Duka bíboros. Prága érseke arról is beszélt, hogy az egyház egyik nagy feladata, amelyet Szent Márton megmutat: az evangélium hirdetése, a katekézis, az oktatási rendszer megszervezése. Nagyszabású volt a mise: két óriási kivetőn követhették az érdeklődők a színpadra állított miséző hely történéseit, miközben kamerák pásztázták a közönség sorait. Kevesen ültek a széksorokba, inkább kihasználták a szabadtér előnyeit: kisszékekkel és esernyőkkel felszerelkezve érkeztek családok, házaspárok a szentmisére. Óriási tábla hirdette: zarándokvonattal is jöttek Szombathelyre. Szombaton kora reggel indult a Szent Márton Zarándokvonat Budapestről, a misére megérkeztek a zarándokok.

Szent Márton Találkozó Szombathelyen

Az Emlékmű­domb környékét teljes egészében lezárták az autós és buszos forgalom elől a hétvégére, így nem zavarta semmi a mise rendjét. A szervezésben, a program lebonyolításában résztvevő fiatalok műsor­ és liturgiafüzetekkel látták le az érkezőket. A biztonságról rendőrök, közterület­felügyelők és polgárőrök mellett cserkészek is gondoskodtak Szent Márton születésének 1700. évfordulójának legnagyobb egyházi programján.

(Forrás: Vaol.hu, Bakos Ágnes, V.NémethZsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép