Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 17. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Szent István megőrizte a magyar hagyományokat
2014. augusztus 20.

Szent István úgy csatolta Magyarországot a nyugati latin kereszténység táborához, hogy amit lehetett, megőrzött a korábbi magyar hagyományokból - mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szerdán Kiskunfélegyházán.

"Oly sok nehézség közepette sem vált szolgai utánzóvá, idegen hatalmak itteni helytartójává, mint a rendszerváltás ürügyén ezt megtette megannyi hazai vezető" - hangsúlyozta az Országgyűlés alelnöke a Szent István-templom előtt tartott ünnepi megemlékezésen több száz ember előtt.

Szent István megőrizte a magyar hagyományokat

Szólt arról, hogy Szent István király uralkodását némi politikai célzattal gyakran állítják be úgy, hogy Európához való közeledése azért volt sikeres, mert gyökeresen szakított a magyar hagyományokkal. "Ez hazugság, ezeket a sanda célú állításokat maga Szent István cáfolja meg" - jelentette ki.

Lezsák Sándor szerint Szent István az életművéből a hagyományok megőrzését hangsúlyozta és nem azt a gyökeres változást, amit tévesen, utólag tulajdonítottak neki. Szent István tudatában volt annak, hogy "Magyarországot a hagyományokat követve magyar módon kell kormányozni" - mondta.

Lezsák Sándor felidézte István király korának "történelmi atlaszát", amelynek tucatnyi erős állama azóta elenyészett. Szent István államférfiúi képessége kellett ahhoz, hogy a bizonytalan, állandóan háborúskodó Európában szilárd államalakulatot hozzon létre - fogalmazott.

Mindent, ami állammá tette a korabeli Magyarországot, a területi igazgatást, a püspökségek működését, a törvényalkotást és a igazságszolgáltatást, a pénzverést és a hadviselést Szent István munkásságának köszönhetjük - összegezte az államalapító elévülhetetlen érdemeit az Országgyűlés alelnöke.

Lezsák Sándor arra kérte a kiskunfélegyházaiakat, hogy az önkormányzati választáson "hiteles, példázatos életű" jelöltekre adják voksukat. Olyan jelölteket válasszanak meg, akiknek fedhetetlen az előéletük, akik erkölcsi, etikai szempontból kikezdhetetlenek és alkalmasak a közösség irányítására - kérte.

Az ünnepi szónoklat után megkoszorúzták Szent István szobrát, majd Gyulai Endre, a szeged-csanádi katolikus egyházmegye nyugalmazott püspöke celebrált szabadtéri szentmisét.

(Forrás: MTI)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép