Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum
Videogaléria
a
További videókTovábbi videók

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. december 16. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Szent István államot és nemzetet is szervezett
2015. augusztus 20.

Szent István nemcsak államot alapított a Kárpát-medencében, hanem nemzetet is szervezett - mondta az Országgyűlés alelnöke a Somoskőújfalun tartott Szent István-napi ünnepségen csütörtökön.

Lezsák Sándor kijelentette: ma, amikor egyre erőteljesebb a Kárpát-medencében a magyar nemzet veszélytudata, István király intelmeiből talán az a legfontosabb, hogy ha a hit pajzsát tartod, rajtad az üdvösség sisakja is.

Keresztény hitünkhöz, nemzetünkhöz, országunkhoz hűen találjuk meg a hétköznapok gondjaiban azt, ami segíthet bennünket - fogalmazott.

A Kakuk Lovasudvar ünnepségén beszédében az alelnök hangsúlyozta: méltán ünnepeljük Szent István jövőt megalapozó intelmeit és azt a sok hőst, aki akár élete árán is védte államunkat.

Az apró fejedelemségekre tagolt, állandóan háborúskodó és éhínségektől sújtott Európában ezer esztendővel ezelőtt Magyarország sokak számára kívánatos letelepedési hely volt, noha soha nem tartoztunk Európa leggazdagabb országai közé. Akkor azonban még sokan vallották, hogy életminőségünk, életérzésünk meghatározó tényezői között nem elsődleges dolog a gazdagság - mondta Lezsák Sándor.

Kiemelte: a magyar államban mindig fontos szerepet töltött be a helyi demokrácia, a helyi önigazgatás folytonossága, Magyarországon soha nem sikerült elérnie az arisztokráciának, hogy a megyéket, járásokat apáról fiúra öröklődő tisztségben grófok, bárók igazgassák.

A hadkötelesek együtt harcoltak településükért és az országért - nem pedig az aktuális feudális nagyúrért -, nem véletlen, hogy a trianoni országcsúfítás ellen egész közösségek vették fel együtt a harcot - mondta Lezsák Sándor. Hozzátette: ez a hazafias szellem jellemezte Sopron, Balassagyarmat, Kerca, Szomoróc mellett Somoskőújfalut is, hiszen a falu négyéves küzdelem után kerülhetett vissza az anyaországhoz.

Kakuk József tizenkét éve szervezi a díjugrató versennyel összekötött Szent István-napi ünnepséget. Neki és feleségének közösségteremtő és -megtartó munkájáért elismerést adott át Lezsák Sándor, aki a település díszpolgáraként azt is megfogalmazta ünnepi beszéde elején, hogy "hazaérkezett" Somoskőújfaluba.

(Forrás: MTI)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Faluszépítő Társaskör negyedik összejövetele Lakiteleken
2018. december 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép