Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 23. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Szájer: Az egész nemzetet be akarjuk vinni az unióba
2014. május 16.

Mi nem kilépni akarunk az Európai Unióból, hanem az egész magyar nemzetet be akarjuk oda vinni – mondta Szájer József európai parlamenti képviselő pénteken Kiskunfélegyházán, a kormánypártok kampányrendezvényén. A politikus kiemelkedőnek nevezte Magyarország elmúlt négy évét.

A Fidesz-lista a nemzeti összefogás szimbóluma, mert a külhoni magyarok is helyet kaptak rajta – hangsúlyozta a politikus. Szájer József utalt arra, hogy a diaszpórából, Kárpátaljáról, Vajdaságból, Erdélyből és a Felvidékről is szerepel képviselőjelölt a Fidesz-KDNP listáján.

A Fidesz-KDNP EP-listájának harmadik helyén álló képviselő az április 6-ai országgyűlési választást történelmi jelentőségűnek nevezte, mert nem „valami ellen, hanem valami mellett” szavaztak az emberek.

Hozzátette: 2010-ben egy reménytelen helyzetben lévő ország polgárai szavaztak a Fideszre, most viszont igent mondtak a folytatásra.

Az európai parlamenti választásnak az a tétje, hogy Brüsszelben lesz-e kellően erős képviselete Magyarországnak, mennyire tudjuk megvédeni a magyar kormány eredményeit – fogalmazott.

Szájer: Az egész nemzetet be akarjuk vinni az unióba

Szájer József kiemelkedő teljesítménynek nevezte Magyarország elmúlt négy évét, mert külső segítség nélkül sikerült talpra állni a gazdasági válságból.

Mi az Európai Uniótól a nekünk járó támogatásokon felül semmit nem kaptunk pluszba – tette hozzá. Szavai szerint minden társadalomnak az a mércéje, hogy mennyire tudja megbecsülni a munkát, segélyt azoknak kell adni, akik már végképp nem tudnak dolgozni.

Szájer József kiemelte, hogy a magyar kormány új megoldásokat alkalmazott, mert nem voltunk hajlandó „kétszázszor kipróbált és kétszázszor megbukott” megszorításokon alapuló gazdasági programot folytatni. Visszaemlékezett arra, hogy 2010 és 2014 között „emberjogi köntösbe bújt” összehangolt támadások érték az országot a médiatörvény, az alaptörvény és a választójogi törvény miatt.

Olyan ügyben tudtunk Magyarországon nyerni, ami az Európai Unióban elbukott – utalt az alaptörvény kereszténységre hivatkozásával, és a Himnuszunk első sorának az alaptörvénybe történő bevételével.

Az európai parlamenti képviselő a támadások valódi okaként a különadók bevezetését, a rezsicsökkentést és a magyar vállalatok helyzetbe hozását nevezte.

Hangsúlyozta: az Európai Unió 2014-2020 közötti költségvetési ciklusában a magyar kis- és közepes vállalkozások támogatását tekinti a magyar kormány elsődlegesnek.

Mi is elvégeztük a dolgunkat, de ott voltak önök is a békemenetben, mely után ellenfeleink feladták azt az illúzióikat, hogy ezt a kormányt az utcán meg lehet buktatni – mondta.

Lezsák Sándor országgyűlési alelnök hangsúlyozta: annak a népnek van jövője, amelyiknek van egészséges veszélytudata.

Elmondta, hogy a Hungarikum Bizottság üléséről, Szarvasról érkezett a rendezvényre, ahol hungarikummá minősítették a magyar akácot és az akácmézet. A kiskunfélegyházi iparosotthon nagytermében több mint kétszázan hallgatták az előadókat.

(Forrás: MTI)

További fotók ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép