Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. szeptember 19. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Sportcsarnok, lovarda, szálloda és strand is épül
2013. december 1.

Három ütemben, több év alatt fog megvalósulni a népfőiskola fejlesztése, bővítése. Ennek kapcsán minimum félszáz emberrel többnek tudnak munkát biztosítani, elsősorban helyieknek.

A lakiteleki közmeghallgatáson Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának az elnöke számolt be a fejlesztésekről. Elmondta, hogy meleg vizet keresve, a fúrás során 1300 méter mélyre mentek le, de 850 mélyen sikerült bőséges hozamú, 53 fokos termálvizet találni, amivel az épületeket fogják majd fűteni, de meleg vizes medencéket is fognak majd működtetni.

Reményét fejezte ki, hogy a víz gyógyhatású lesz, amit betegek kezelésére is lehet majd használni. Legelőször is a Gyarmati uszoda mellett fognak megépíteni egy meleg vizes medencét, ami már a következő év nyarára elkészülhet. Egy másik kutat is szeretnének fúrni, aminek a munkálatai már elkezdődtek. A termálvizet kihasználva szabad strandot is létesítenek majd három medencével.

A népfőiskola valamennyi épületét is fel fogják újítani. A napenergiát nagyobb, a szélenergiát kisebb részben szeretnék felhasználni.

Jelenleg ötvenkilencen dolgoznak a népfőiskolán, a bővítés kapcsán még, minimum ötven embernek tudnak állandó munkát biztosítani, de szezonban akár százhúsznak is. Elsősorban lakitelekieknek szeretnének munkát adni. Nem régen tíz kilométeres körzetben felmérték, hogy honnan tudnának zöldséget, gyümölcsöt és állatokat felvásárolni az étkeztetéshez. Ugyanis nem nagy áruházaktól, hanem a környező családoktól szeretnék az élelmiszerellátást megoldani.

A fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, hogy a szentkirályi út másik oldalán lévő épület komplexumot - a borászat kivételével - megvásárolták. A volt irodaházból három csillagos szállodát szeretnének kialakítani. Az üvegházat bionövények termesztésére fogják fordítani, ami mellett autós kempinget fognak kialakítani. A Rendszerváltás Történeti Kutató Intézet archívumának és levéltárának is helyet biztosítanak. A termálvizet kihasználva szabad strandot is létesíteni fognak három medencével. Az elképzelések szerint lesz fedett lovarda, és footgolf pálya is. Ez utóbbi a világon az első olyan pálya lesz, amit erre a célra építenek és nem más pályát alakítanak át. Egy bor katedrálist is megvalósítanak ahol a Magyarországon készített borokat lehet nem csak megnézni, de megkóstolni is.

Sportcsarnok, lovarda, szálloda és strand is épül

Közmeghallgatás volt Lakiteleken

A tervek között szerepel egy sportcsarnok megépítése, ami alkalmas lesz nagy rendezvények befogadására, de sportesemények lebonyolításra is. Lezsák Sándor még egy négy csillagos szálloda megépítéséről is beszélt. Amint elmondta, jelenleg is nagy igény van arra, hogy a tőlünk keletre lévő országokból Magyarországra jöjjenek tanulmányozni a magyar átalakuló egészségügyi folyamatot. A népfőiskola még nem alkalmas ilyen jellegű vendégek fogadására, de az elkövetkezendő időben már tudják majd fogadni az érdeklődőket. Azt szeretnék elérni, hogy a turisztika piacon is megfeleljenek az elvárásoknak, nem sértve a népfőiskola alapvető elemeit. Az elképzelések magvalósítására másfél milliárd forintot kapott a népfőiskola. A fejlesztések kiemelt kormányzati beruházásként fognak megvalósulni több év alatt.

(Forrás: BAON.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Látogatás a XX. Félegyházi Libafesztiválon
2018. szeptember 8.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Kölcsey Kör Kecskeméten: Migrációs és menekültpolitika Európában

Kecskemét, Kocsis Pál Szakközépiskola
2018. szeptember 20. 18.00

Meghívó a RETÖRKI két új kötetének bemutatójára

Budapest, Polgárok Háza
2018. szeptember 3. 17.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép