Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők


Nemzeti Fórum országgyűlési képviselői

(kattintson)

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 22. péntek
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Sportcsarnok, lovarda, szálloda és strand is épül
2013. december 1.

Három ütemben, több év alatt fog megvalósulni a népfőiskola fejlesztése, bővítése. Ennek kapcsán minimum félszáz emberrel többnek tudnak munkát biztosítani, elsősorban helyieknek.

A lakiteleki közmeghallgatáson Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának az elnöke számolt be a fejlesztésekről. Elmondta, hogy meleg vizet keresve, a fúrás során 1300 méter mélyre mentek le, de 850 mélyen sikerült bőséges hozamú, 53 fokos termálvizet találni, amivel az épületeket fogják majd fűteni, de meleg vizes medencéket is fognak majd működtetni.

Reményét fejezte ki, hogy a víz gyógyhatású lesz, amit betegek kezelésére is lehet majd használni. Legelőször is a Gyarmati uszoda mellett fognak megépíteni egy meleg vizes medencét, ami már a következő év nyarára elkészülhet. Egy másik kutat is szeretnének fúrni, aminek a munkálatai már elkezdődtek. A termálvizet kihasználva szabad strandot is létesítenek majd három medencével.

A népfőiskola valamennyi épületét is fel fogják újítani. A napenergiát nagyobb, a szélenergiát kisebb részben szeretnék felhasználni.

Jelenleg ötvenkilencen dolgoznak a népfőiskolán, a bővítés kapcsán még, minimum ötven embernek tudnak állandó munkát biztosítani, de szezonban akár százhúsznak is. Elsősorban lakitelekieknek szeretnének munkát adni. Nem régen tíz kilométeres körzetben felmérték, hogy honnan tudnának zöldséget, gyümölcsöt és állatokat felvásárolni az étkeztetéshez. Ugyanis nem nagy áruházaktól, hanem a környező családoktól szeretnék az élelmiszerellátást megoldani.

A fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, hogy a szentkirályi út másik oldalán lévő épület komplexumot - a borászat kivételével - megvásárolták. A volt irodaházból három csillagos szállodát szeretnének kialakítani. Az üvegházat bionövények termesztésére fogják fordítani, ami mellett autós kempinget fognak kialakítani. A Rendszerváltás Történeti Kutató Intézet archívumának és levéltárának is helyet biztosítanak. A termálvizet kihasználva szabad strandot is létesíteni fognak három medencével. Az elképzelések szerint lesz fedett lovarda, és footgolf pálya is. Ez utóbbi a világon az első olyan pálya lesz, amit erre a célra építenek és nem más pályát alakítanak át. Egy bor katedrálist is megvalósítanak ahol a Magyarországon készített borokat lehet nem csak megnézni, de megkóstolni is.

Sportcsarnok, lovarda, szálloda és strand is épül

Közmeghallgatás volt Lakiteleken

A tervek között szerepel egy sportcsarnok megépítése, ami alkalmas lesz nagy rendezvények befogadására, de sportesemények lebonyolításra is. Lezsák Sándor még egy négy csillagos szálloda megépítéséről is beszélt. Amint elmondta, jelenleg is nagy igény van arra, hogy a tőlünk keletre lévő országokból Magyarországra jöjjenek tanulmányozni a magyar átalakuló egészségügyi folyamatot. A népfőiskola még nem alkalmas ilyen jellegű vendégek fogadására, de az elkövetkezendő időben már tudják majd fogadni az érdeklődőket. Azt szeretnék elérni, hogy a turisztika piacon is megfeleljenek az elvárásoknak, nem sértve a népfőiskola alapvető elemeit. Az elképzelések magvalósítására másfél milliárd forintot kapott a népfőiskola. A fejlesztések kiemelt kormányzati beruházásként fognak megvalósulni több év alatt.

(Forrás: BAON.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép