Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 23. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Sikeres műhelybeszélgetés zajlott a Fehérgyarmati járásban
2014. december 4.

„Szatmár-Beregi értéktárak” címmel műhelynapot szervezett a Nemzeti Művelődési Intézet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Irodája. A december 2-ai tanácskozás célja az „értéktár-mozgalom” járási szinteken való megismertetése, módszertani segítségnyújtás a Fehérgyarmati járás településeinek döntéshozói, civil szervezetei, lakossága számára, valamint az eddig létrejött értéktárak munkájának megismerése.

Fehérgyarmaton került sor az első járási szintű műhelybeszélgetésre a magyar nemzeti értékek témájára épülve. A műhelynap egy kiállítással kezdődött, amelyen a megyei iroda mentorálásával létrejött, és azóta is aktív méhteleki Értéktár Bizottság és a Garbolc-Kishódos-Nagyhódos tájegységi értéktár állította ki eddig bejegyzett értékeinek egy szeletét. A kiállítás megnyitását követően a méhteleki citerások alapozták meg a tanácskozást egy szatmári népdalcsokorral, illetve bekapcsolódott egy nótával a nagyhódosi Olgi néni is. Ezt követően került sor a szakmai előadásokra.

Sikeres műhelybeszélgetés zajlott a Fehérgyarmati járásban

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Iroda működésének és helyi értéktárakkal kapcsolatos tevékenységének ismertetését követően a kiállítás anyagát képező értéktárak képviselői mutatták be településeiket, az értéktár bizottságok megalakulásának körülményeit, valamint jelenlegi munkájukat.

Sikeres műhelybeszélgetés zajlott a Fehérgyarmati járásban

A megyei iroda fontosnak tartja, hogy a szakmai előadások között jelen legyen mindig egy olyan szakember, aki a magyar nemzeti értékek szakterületenkénti kategóriáinak egyikét képviseli. Mivel a szatmár-beregi térség természeti értékekben gazdag, így a fehérgyarmati műhelynapon a természeti környezet kategóriáját képviselve a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Nyírség-Szatmár-Bereg Természetvédelmi Tájegységének vezetője, Habarics Béla tartott előadást a Szatmár-Beregi-síkság természeti értékeiről. A cél az, hogy az egyes települési, tájegységi értéktárak a későbbiekben kellő szakmai segítséget kapjanak az adott kategóriába történő értékfelvételhez.

Sikeres műhelybeszélgetés zajlott a Fehérgyarmati járásban

A műhelynap alkalmával a résztvevők a jó gyakorlatok sokaságát ismerhették meg Székely Anna, a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodája módszertani referensének előadásában. A csongrádi jó példák mellett Székely Anna bemutatta a megyéjükben zajló értékfeltáró folyamatot a kezdetektől, ugyanakkor kellő részletességgel tért ki a törvényi, rendeleti háttérre is.

Sikeres műhelybeszélgetés zajlott a Fehérgyarmati járásban

Az előadásokat követő műhelybeszélgetés kötetlenül folytatódott a méhteleki vajas pogácsa mellett, a résztvevők számos kérdést intéztek az előadókhoz. A nap elérte a célját, ugyanis elkezdődött egy közös gondolkodás a Szatmár-Bereg értékeiről. A következő járási műhelynapra december 9-én kerül sor a Vásárosnaményi járásban.

Máté Krisztina

Sikeres műhelybeszélgetés zajlott a Fehérgyarmati járásban

(Forrás: Nemzeti Művelődési Intézet)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép