Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. május 21. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Savanyító Üzem Alapkőletétele Keléden
2015. szeptember 23.

V. Németh Zsolt államtitkár, és országgyűlési képviselő előadást tartott a nemzeti értékekről Keléden a Savanyító Üzem Alapkőletételén.

A savanyító üzem alapkő letétele nem jelenthet mást, mint az itt élők fejlődő jövőjének zálogát. Ma már az emberek azt szeretik, ha a környékükön termelt zöldségekből, gyümölcsökből készül az élelmiszer.

 Savanyító Üzem Alapkőletétele Keléden

Nem véletlenül a Földművelésügyi Minisztérium ezt a folyamatot erősíteni akarja és ezért is az idei évet a Helyi Termék Évének nyilvánította. A kormány 2010 után olyan intézkedéseket hozott, amelyekkel könnyítette a kistermelői tevékenységet és a kistermelői piacok létrehozását. A piacok száma az elmúlt öt évben megduplázódott, mára több mint 214 működik az országban.

 Savanyító Üzem Alapkőletétele Keléden

Falun nagyon sok helyen, ahol saját maguk termelik a zöldségeket - paradicsomot, káposztát, paprikát, almapaprikát, uborkát, sorolhatnám tovább - kézenfekvő, hogy saját maguk állítják elő a háziasszonyok, a gazdák a savanyúságot. A városokban és olyan településeken, ahol nem gazdálkodnak még kicsiben sem, jól jön a fejlettebb technológiával előállított üveges vagy műanyag zacskóban előállított savanyú, mivel ideális kiegészítői főételeinknek, ízükkel, színeikkel változatossá teszik az étkezést. Értékes vitaminokat és ásványi sókat tartalmaznak. Elősegítik az ételek emésztését. A magyar savanyú télen pótolja a C-vitamin szükségletünket. De említhetném a paprikából, paradicsomból, uborkából, hagymából, gyöngyhagymából, céklából, zellerből, csalamádéból, almapaprikából, csípős hegyes paprikából vagy törpe dinnyéből készült savanyúságokat. Sőt Békésben még az édes görög dinnyét is savanyítják: Milyen nagyszerű az egy jó sertés vagy marha pörkölt mellé!

 Savanyító Üzem Alapkőletétele Keléden

Az önkormányzati földterületen beindult a termelés, a falu népének munkát adnak, megélhetést. S erre jön a zöldségfeldolgozó üzem, a termékek savanyítása. A kistermelők szakmai fejlesztésének segítésére a Földművelésügyi Minisztérium az ország számos pontján létrehozta az online tudásbázist, szakmai fórumokat rendez, amely segítséget nyújt a mezőgazdasági termékek előállításához.

A munkának mindig beérik a gyümölcse.

(Forrás: V.NémethZsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kecskeméti Kurázsi Táncműhely látogatása a Népfőiskolán
2018. május 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép