Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. május 21. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Repülésmeteorológia jövője, a jövő repülésmeteorológiája
2016. október 28.

Megújítja repülésmeteorológiai szolgáltatásait, és új honlapot indít az Országos Meteorológiai Szolgálat. Erről adott tájékoztatást V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára.

Radics Kornélia, a szervezet elnöke csütörtökön egy budapesti szimpóziumon elmondta, hogy komplex, egyedülálló és széleskörű információt biztosító honlapot hoztak létre, amely az aviation.met.hu címen elérhető. A hozzáférés regisztrációhoz kötött, amelynek segítségével egy repülési esemény, baleset nyomozása során igazolható, hogy a pilóta tájékozódott-e előzetesen az időjárási viszonyokról.

A mobiltelefonon is elérhető szolgáltatás például a hőlégballon-pilótáknak, a kisgépeseknek és a kereskedelmi pilótáknak is elérhető és hasznos információkat ad.

Repülésmeteorológia jövője, a jövő repülésmeteorológiája

Berényi Lívia, a repülésmeteorológiai osztály vezetője a rendszer bemutatásakor elmondta, fizetős tartalmakat is megjelenítenek majd, de a felkészüléshez elengedhetetlen adatok ingyenesek lesznek. A honlapon elérhetőek a repülőtéri táviratok, a megfigyelések, az időjárási tájékoztatók, a légnyomásadatok, valamint a közép-európai látási és felhőzeti viszonyok is.

V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára beszédében azt mondta: a repülés és a meteorológia egymást nem elválaszthatók, fejlődésük is egymással párhuzamosan történt. Hangsúlyozta, hogy a repülést nemcsak a műszaki hibák, hanem az időjárási tényezők is befolyásolják a repülés teljes ideje alatt.

Repülésmeteorológia jövője, a jövő repülésmeteorológiája

Kifejtette, hogy a baleseti okok között egyre kisebb, de még mindig jelentős részt képvisel az időjárási, ezért pontosabb információkkal növelni kell és lehet a repülés biztonságát.

Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) elnöke mint aktív pilóta hangsúlyozta: kiemelten fontos, hogy a repülés előtt rendelkezésre álljanak a pontos időjárási adatok, mert ezek hiányában nem szállnak fel. Ha nincs OMSZ, ha nincs előrejelzés, precíz adat, akkor "vakok és süketek" a pilóták, ezek nélkül sem árut, sem embereket nem tudnak biztonságosan a célállomásra juttatni.

Hozzátette: sokszor találkoznak azzal a hatóságnál, hogy egy repülőgép kiképzett személyzete nem vagy rosszul értékelte a meteorológiai helyzetet kellő gyakorlat hiányában.

Szepessy Kornél, a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. vezérigazgatója előadásában bemutatta cége és az OMSZ közös fejlesztésű, úgynevezett netbriefing online repülésfelkészítő szolgáltatását, amely a repülési terv leadásával megadja a légi tájékoztatási és meteorológiai adatokat, valamint az áramlásszervezési helyzetet a pilótáknak.

vnemethzsolt.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kecskeméti Kurázsi Táncműhely látogatása a Népfőiskolán
2018. május 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép