Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. július 22. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Rátótiak három megyéből - Az idei már a huszonegyedik találkozó volt
2017. július 3.

Kulturális műsoraikkal, élő, életben tartott értékeikkel mutatkoztak be egymásnak a rátótiak: Veszprém és Pest megyéből is, meg persze a házigazda vasiak. Három üstben készültek finomságok, a sárga és kék lufikkal díszített színpadon pedig kulturális csoportok váltották egymást szombat dél-után.

A gyülekezőket frissítő és zene várta az ünnepélyes megnyitóig is. Tartalmas órákat tölthettek együtt a Vas megyei helyszínen: a házigazda rátótiak, vácrátótiak és gyulafirátótiak.

Rátótiak három megyéből - Az idei már a huszonegyedik találkozó volt

Tíz év után volt ismét a vasi helyszín a házigazda - emlékeztetett köszöntőjében Domiterné Molnár Annamária polgármester. Régi ismerősök, barátok találkozhattak újra - és a találkozás, a személyes kapcsolatok jelentőségét emelte ki V. Németh Zsolt államtitkár is.

Rátótiak három megyéből - Az idei már a huszonegyedik találkozó volt

A térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, a nyár a fesztiválok ideje. S lehet bármi köré szervezni fesztivált, például étel vagy ital köré, vagy a közös név, mint Rátót köré - a lényeg a találkozás. A mobiltelefonok, okostelefonok világában sok mindent helyettesítenek a készülékek: a kommunikációban is, de a személyes találkozást nem tudják. Márpedig minden emberi találkozás különleges fonalat húz, fon az emberek közé - így van ez a rátótiakkal is. Értékek mentén - így hirdették meg az idei találkozást. És a messziről, meg még messzebbről jött vendégek azért is fontosak, mert segítenek értékelni a helyi kincseket. Rácsodálkoznak arra, ami helyben természetes: parkok, épületek, szokások.

Rátótiak három megyéből - Az idei már a huszonegyedik találkozó volt

Ahogy a drágakő sincs tisztában önnön értékeivel - fogalmazott az államtitkár. - Olyasmi történik most a helyi értéktárak létrehozásával, mint a rendszerváltáskor történt. Akkor címereket alkottak a településen, de most nem csak egy-két elemet kell kiemelni a helyi értékeik, szimbólumok közül - hangsúlyozta köszöntőjében a politikus. Neki, mint elmondta, a rátóti értékek közül a legérdekesebb a Deák Ferencnek tulajdonított tölgyes: a fák az aradi vértanúkra emlékeztetnek. Kiemelte, hogy az eredeti tölgyekből sarjaztattak új csemetéket - a folyamatosság jegyében. A folyamatosság pedig minden érték mentén fontos: ahogy Málics Ferenc egykori polgármester munkáját is továbbviszi Domiterné Molnár Annamária, legyen szó például a Rátót Települések Találkozójáról.

A házigazdák nevettettek a színpadon: gyerekek adtak elő eszperente mesét. Aztán a gyulafirátóti, Veszprém megyei vendégek német nemzetiségi tánccal töltötték be a színpadot, és persze nem maradtak ki a vácrátótiak sem a kulturális programsorból.

vnemethzsolt.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Nemzeti Fórum Piknik Petőfiszálláson
2018. július 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép