Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum
Videogaléria
a
További videókTovábbi videók

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. december 9. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Rátótiak három megyéből - Az idei már a huszonegyedik találkozó volt
2017. július 3.

Kulturális műsoraikkal, élő, életben tartott értékeikkel mutatkoztak be egymásnak a rátótiak: Veszprém és Pest megyéből is, meg persze a házigazda vasiak. Három üstben készültek finomságok, a sárga és kék lufikkal díszített színpadon pedig kulturális csoportok váltották egymást szombat dél-után.

A gyülekezőket frissítő és zene várta az ünnepélyes megnyitóig is. Tartalmas órákat tölthettek együtt a Vas megyei helyszínen: a házigazda rátótiak, vácrátótiak és gyulafirátótiak.

Rátótiak három megyéből - Az idei már a huszonegyedik találkozó volt

Tíz év után volt ismét a vasi helyszín a házigazda - emlékeztetett köszöntőjében Domiterné Molnár Annamária polgármester. Régi ismerősök, barátok találkozhattak újra - és a találkozás, a személyes kapcsolatok jelentőségét emelte ki V. Németh Zsolt államtitkár is.

Rátótiak három megyéből - Az idei már a huszonegyedik találkozó volt

A térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, a nyár a fesztiválok ideje. S lehet bármi köré szervezni fesztivált, például étel vagy ital köré, vagy a közös név, mint Rátót köré - a lényeg a találkozás. A mobiltelefonok, okostelefonok világában sok mindent helyettesítenek a készülékek: a kommunikációban is, de a személyes találkozást nem tudják. Márpedig minden emberi találkozás különleges fonalat húz, fon az emberek közé - így van ez a rátótiakkal is. Értékek mentén - így hirdették meg az idei találkozást. És a messziről, meg még messzebbről jött vendégek azért is fontosak, mert segítenek értékelni a helyi kincseket. Rácsodálkoznak arra, ami helyben természetes: parkok, épületek, szokások.

Rátótiak három megyéből - Az idei már a huszonegyedik találkozó volt

Ahogy a drágakő sincs tisztában önnön értékeivel - fogalmazott az államtitkár. - Olyasmi történik most a helyi értéktárak létrehozásával, mint a rendszerváltáskor történt. Akkor címereket alkottak a településen, de most nem csak egy-két elemet kell kiemelni a helyi értékeik, szimbólumok közül - hangsúlyozta köszöntőjében a politikus. Neki, mint elmondta, a rátóti értékek közül a legérdekesebb a Deák Ferencnek tulajdonított tölgyes: a fák az aradi vértanúkra emlékeztetnek. Kiemelte, hogy az eredeti tölgyekből sarjaztattak új csemetéket - a folyamatosság jegyében. A folyamatosság pedig minden érték mentén fontos: ahogy Málics Ferenc egykori polgármester munkáját is továbbviszi Domiterné Molnár Annamária, legyen szó például a Rátót Települések Találkozójáról.

A házigazdák nevettettek a színpadon: gyerekek adtak elő eszperente mesét. Aztán a gyulafirátóti, Veszprém megyei vendégek német nemzetiségi tánccal töltötték be a színpadot, és persze nem maradtak ki a vácrátótiak sem a kulturális programsorból.

vnemethzsolt.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Fülöp Sándor kiállításának megnyitója Lakiteleken
2018. december 1.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép