Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 16. péntek
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Polgárőr Lovas Szemle, ahol mindenki nyert
2016. október 2.

Impozáns látvány fogadta október 1-jén Budapesten, a Kincsem Parkba érkezőket. A verőfényes napsütésben 120 lovas – a Készenléti Rendőrség, az OPSZ Lovas Tagozata, hagyományőrző lovasok és huszárok serege – bevonulása a pattogó induló hangjaira jelezte az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozatának rendezésében az V. Országos Polgárőr Lovas Szemle kezdetét.

A felsorakozott lovasok és a szép számú közönség előtt Zámbó Péter, az OPSZ szakmai alelnöke ezúttal narrátori szerepben köszöntötte a jelenlévőket, közöttük Lezsák Sándort, az Országgyűlés alelnökét, a szemle fővédnökét, dr. Hatala Józsefet, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnökét, dr. Balogh József r. vezérőrnagyot, az ORFK helyettes vezetőjét, a Készenléti Rendőrség parancsnokát, a Magyar Lovas Szövetség elnökhelyettesét, dr. Sótonyi Pétert, az Állatorvostudományi Egyetem rektorát, Horváth Lászlót és Kucsák Lászlót, országgyűlési képviselőket és Szentiványiné Bilincsi Irént, a Honvédelmi Minisztérium képviselőjét, valamint a napokban a fővárosba érkezett észt és ciprusi önkéntesek küldöttségének tagjait.

A Himnusz hangjai után az OPSZ elnöke, dr. Túrós András köszöntőjében úgy fogalmazott: csak felsőfokon beszélhetek a lovas polgárőrökről, tagozatuk a leghatékonyabb, legegységesebb és egyben a legjobb a polgárőrök között. Mára 172 polgárőr egyesületben csaknem 900 polgárőr lovas 60 ezer szolgálati órát tölt az erdei-, mezei- és szántóföldi lopások megelőzésével, segíti a déli határvidéken a migrációs tevékenység kezelését, határaink védelmét. Jelentős tudományos háttérrel rendelkezik a lovas polgárőrök oktatása, aminek ma a gyakorlati megvalósulását láthatjuk. Le a kalappal a Lovas Tagozat tagjai előtt!

Polgárőr Lovas Szemle, ahol mindenki nyert

Éjszaka még Lakiteleken polgárőri szolgálatot látott el – igaz, nem lovon – az Országgyűlés alelnöke, a verseny fővédnöke, Lezsák Sándor, aki ünnepi beszédében azt fejtegette: jó érzés azzal szembesülni, milyen vonzerőt jelent a lovas polgárőrség, ami egyben mozgósító erőforrás is! Öröm ez azért is, mert a Kincsem Nemzeti Lovas program új időszakába lépett, s hogy jó úton járunk, ebben erősít meg bennünket ez a szemle is. A lovas polgárőrök – az önkéntes bűnmegelőzők összessége – biztonságot ad nekünk, az országnak. Köszönet érte!

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a kormány nevében mondott köszönetet a polgárőrök áldozatos munkájáért. „Akkor élsz, ha másokért élsz!” – idézte Széchenyi István gondolatait, nem véletlenül, hiszen a legnagyobb magyar nevéhez fűződik az első magyar lófuttatás, a magyar lovassport újjáélesztése. Amit a polgárőrök családjainkért, értékeinkért tettek, vagy tesznek – különösen most, az illegális migrációs időszakában a határ mentén is – azért csak köszönettel tartozunk. Magyarország Kormánya nevében ígérhetem – ehhez a munkához partnerek leszünk!

A Nemzeti Bűnmegelőzési Programban a polgárőrök részvétele elengedhetetlen – emelte ki köszöntőjében dr. Hatala József, az NBT elnöke. A Polgárőrség Lovas Tagozata robbanásszerű fejlődést mutatott, amihez külön is gratulálok! Az ifjúság nevelése stratégiánk része, megnyugtató, hogy ilyen kezekben vannak a fiatalok, akik egyre nagyobb számban lépnek be Ifjú Polgárőrnek, s válnak ifjú lovas polgárőrökké. Hajrá a következő sikerekért! – fejezte be gondolatait az NBT elnöke.

Polgárőr Lovas Szemle, ahol mindenki nyert

Papp Károly r. altábornagy, az ORFK vezetője nevében is köszöntötte a lovas polgárőröket dr. Balogh János r. vezérőrnagy, aki azt fejtegette: stratégiai partnerek, természetes szövetségesek vagyunk a Polgárőrséggel. Ez a partnerség nem egyoldalú, hiszen a lakosság után a Rendőrség a legnagyobb haszonélvezője az önkéntes bűnmegelőzők – közöttük a lovas polgárőrök – mindennapos munkájának. Az ORFK vezetése nevében éppen ezért „szerény” ajándékot adott át: 5 millió forint értékben 300 kobakot a Lovas Tagozatnak. Ezek egyikét jelképesen a Lázi PE fiatal lovasa, Slánicz Dominika Ifjú Polgárőr vette át.

Ünnepi pillanatok következtek: a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség és az Országos Polgárőr Szövetség kötött együttműködési megállapodást. Az okmányt dr. Túrós András, az OPSZ elnöke és Székely Tibor, a MHKHSZ elnöke látta el kézjegyével, majd Székely Tibor arról szólt: a Polgárőrséghez hasonlóan 25 éves az ő szövetségük is, amely a hős katonalovasok emlékének ápolását tűzte zászlajára. Rengeteg erő rejlik a lovas közösségekben, ezt szeretnénk gyümölcsöző együttmunkálkodásunkban kiaknázni.

Polgárőr Lovas Szemle, ahol mindenki nyert

Elismerések átadása következett: dr. Túrós András a Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozata kitüntetést nyújtotta át Sallay Sándornak, a lovasok és lovak kiképzése terén végzett tevékenységéért és Náday Nagy Péternek, a Lovas Tagozat lovasok és lovak kiképzéséért felelős elnökségi tagjának. Az OPSZ Elnöki elismerést vehette át Domoszlainé Sparing Kinga c. r. alezredes, dr. Garamvölgyi Mónika c. r. alezredes, főállatorvos, Domiszlai Dániel ny. r. alezredes és Slánicz Dominika ifjú polgárőr lovas a Nemzeti Vágta Kishuszár futamában elért kiváló szerepléséért.

A lovasok kivonulása után Nédó Olga Príma díjas hegedűművész kíséretében Pénzes Gábor és Pénzes Levente huszárok, majd a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztálya tartott bemutatót. Láthatta a nagyérdemű a Hadak Útja Lovassport Egyesület ifjú lovas polgárőreinek és gyermek lovasainak zenés bemutatóját is

A Kincsem Parkban nyitotta meg a Polgárőrség 25 éves vándorkiállításának fővárosi „megállóját” Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke és Markos György, az OPSZ külkapcsolati elnökhelyettese

Polgárőr Lovas Szemle, ahol mindenki nyert

A röpke ebédszünet után polgárőr-huszár galopp futam következett, majd Dallos Zsófia, sokszoros magyar bajnok díjlovagló Central Casino Cantorral a Nagydíj zenés kűr bemutatója aratott osztatlan sikert. A járőrvezető I. és II. gyakorlati szintfelmérő között a KR kutyás alosztálya mutatkozott be, s az eredményhirdetés előtt a vecsési csikósok bemutatója kápráztatta el a közönséget. A Kincsem Parkban emellett a Budapesti Polgárőr Szövetség és az OPSZ Lovas Tagozata toborzó sátrát kereshették fel az érdeklődők, kiállított az OPSZ Vízi Tagozata, sokan kipróbálhatták magukat a KR Rendészeti Igazgatóság kerékpáros közlekedésbiztonsági pályáján, s lovas rendezvény lévén polgárőrök és rendőrök sétáltattak gyermekeket lóháton.

A remek, egész napos, látványos lovas rendezvény végén álljanak itt az eredmények. A polgárőr-huszár galopp futamban Kozma József /Tárkány PE/ Déva Dénes nyergében nyert, megelőzve Ádám Karinát /Rajka ÖTPTE/ Bárdossal és Percaldi Anna Lunát /Debreceni PE/ Lolával. A járőr I. szintfelmérő versenyt az Ebesi PE kettőse – Márku Vivien Luckyval és Pacsmag Odett Panna Inkával – nyerte a Debreceni PE duója – Polákovics Katalin Kedvessel és Pataki Ferenc Koppánnyal – illetve az Alsószéktó – Kisfái – Matkó PE Kecskemét párosa – Szerdahelyi Fruzsina Dollár és Kócsóné Hegedűs Nelli Robival – előtt. A járőr II. szintfelmérőn Palánkai József Szigony és Békési Gábor Sátán nyergében /Isaszegi Szent Márton HŐ. L. Egyesület/ bizonyult a legjobbnak, megelőzve Percaldi Anna Luna Lola és Budai László Formás kettősét /Debreceni PE/, míg a harmadik helyen Princz Tibor Dámával és Besenyő Álmos Bojtárral /Zagyvaszántó PE és Töki Huszár Egyesület vegyes párosa/ végzett

A Hajdú-Bihar megyei rendőr lovasok Különdíját, „A legstílusosabban lovagló polgárőr”, Molnár Adrienn nyerte Dámával /Alsószéktó-Kisfái-Matkó PE/, míg a legeredményesebb csapatnak az Isaszegi – Mogyoródi huszár csapat bizonyult.

Tóth Zoltán/OPSZ

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban.

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

XVIII. Lakiteleki Filmszemle

Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép