Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 19. péntek
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Pio atyára emlékeztek
2014. szeptember 23.

Halálának 46. évfordulóján konferenciával emlékeztek meg Pietrelcinai Szent Pio-ról, Pio atyáról Kecskeméten. Az olasz kapucinus szerzetes a kezén, lábán és oldalán megjelent, Jézus keresztre feszítését idéző stigmák miatt vált közismertté. A sebeket ötven évig viselő Pio atyához számos különleges, rendkívüli esemény fűződik.

1999-ben boldoggá, 2002-ben pedig szentté avatták. Az ő emlékére rendezett kedden konferenciát a kecskeméti városházán az önkormányzat egyházügyi munkacsoportja. Az eseményen részt vett Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke és Wittner Mária, volt országgyűlési képviselő is. Mák Kornél alpolgármester Pio atya és Mindszenty József hercegprímás, bíboros életútja, személye között vont párhuzamot.

Pio atyára emlékeztek

– Mind a két személyiség a saját hazájában, saját nemzete és a világ üdvére egységet teremtve működött. Egyikük a testén hordozta a stigma jeleit, másikuk a lelkében, egy nemzet stigmáját, szenvedését – mondta az alpolgármester.

A konferenciát szervező egyházügyi munkacsoport vezetője, Lévai Jánosné arról beszélt, hogy a ma élő keresztényeknek és nem keresztényeknek egyaránt szükségük van általános emberi hitre, útmutatásra, példaképekre, akikből erőt lehet meríteni.

Pio atyára emlékeztek

Konferencia a stigmatizált áldozópap tiszteletére

– Pio atya példája, egyéniségének a kisugárzása halála után is tovább tart, hogy megbékítő és vigasztaló befolyást gyakoroljon hívőre és nem hívőkre egyaránt. Egyszer valaki azt mondta az atyának: „én nem hiszek Istenben”. Pio atya válasza és egyben életének üzenete is: „Isten azonban bízik benned, fiam” – tette hozzá Lévai Jánosné.

– „Az angyalok csak azért féltékenyek ránk, mert ők nem szenvedhetnek Istenért” – idézte szintén Pio atyát Lezsák Sándor, aki egy nagyon személyes vallomást osztott meg a hallgatósággal. Az országgyűlés alelnöke szavai szerint korábban kevesett tudott a szent szerzetesről, ezen a nyáron viszont rengeteget olvasott róla, tanításait pedig rendszeresen elmondta kórházban ápolt édesanyjának, ezzel is megszépítve a 93 éves asszony utolsó heteit.

 

Pio atya Magyarországról

„Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagy hatalmú őrangyala, mint a magyaroknak, és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!”

Hraskó István

(Forrás: BAON.hu)

További fotók ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép