Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 23. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Parlament, 2015. március 18.
2015. március 19.

Az Országgyűlés szerdai ülésnapján négy törvényjavaslatot vezetett fel V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára: a környezetvédelmi termékdíjról; a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvény módosításáról; az állatvédelmi törvény módosításáról; valamint az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről.

Környezetvédelmi termékdíj

A jogszabály egyértelműsítését célozza a változtatás

A környezetvédelmi termékdíjról szóló jogszabály januárban életbe lépett változásait egyértelműsíti a jelenlegi módosítás - mondta a törvényjavaslat expozéjában V. Németh Zsolt államtitkár. Hozzátette: jogalkalmazók, gazdálkodók szorgalmaztak egyértelmű szabályozást, de a hulladékgazdálkodási szervezet átalakítása is indokolja a részletszabályok megváltoztatását. Egyértelmű definíciót kap például az irodai papír, de a változtatás lehetővé teszi azt is, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság önálló számlával rendelkezzen. Világossá válik, hogy mely elektromos berendezésekre vonatkozik a jogszabály, de a díjköteles termékek köre nem bővül.

 

Mezőgazdasági tudásközpont jön létre

Minden szakmai ismeretanyag egy helyen lesz hozzáférhető

A Fidesz támogatta az Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ és az Országos Mezőgazdasági Múzeum integrációját, az MSZP és a Jobbik viszont kifogásait sorolta a javaslat általános vitájában. V. Németh Zsolt államtitkár a kormány egyszerűsítési törekvéseivel, a háttérintézmények és a bürokrácia csökkentésével indokolta a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvény módosítását expozéjában. Az Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ valamint az Országos Mezőgazdasági Múzeum integrációjával egy tudásközpont jön létre, minden szakmai ismeret egy helyen lesz fellelhető, és egy költséghatékony szervezet áll fel - mondta.

 

Állatvédelmi törvény

Egységes adatbázis a veszélyes állatokról

A korábbi egy helyett három kategóriába lennének sorolandók a jövőben a veszélyes állatok, közülük az emberi életre legnagyobb veszélyt jelentő állatfajok nem kerülhetnek illetéktelen állattartók kezébe - ismertette az állatvédelmi törvény módosítását V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára. Hozzátette: A közepesen veszélyes fajok tartása a természetvédelmi hatóság engedélyével lesz lehetséges, míg az elővigyázatosságot igénylőknél bejelentési kötelezettsége lesz a tulajdonosnak. A változtatások értelmében létrejön egy országos adatbázis, így például az elszökött állatok gazdái könnyen visszakereshetők lesznek.

 

Az élelmiszerlánc hatósági felügyelete

Központi kockázatértékelési rendszer jön létre

V. Németh Zsolt államtitkár elmondta, uniós jogszabályok indokolják a törvénymódosítást, melynek nyomán a jelenleg széttagolt hálózati struktúra helyett központi kockázatértékelési rendszer jöhet létre az élelmiszerbiztonság területén. Hozzátette: az élelmiszer bizalmi termék, a fogyasztó és az előállító között "információs asszimetria" áll fenn, mert a fogyasztó számára az élelmiszer minőségével és biztonságával összefüggő paraméterek nem ismertek a vásárlás pillanatában. Hozzátette: ezt az asszimetriát kívánja csökkenteni a törvényjavaslat úgy, hogy bevezeti a tájékozódást segítő minősítési rendszert, így a korábbi megyei szint helyett országosan egységes minősítési metodikát vezet be.

(Forrás: V. Németh Zsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép