Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 21. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Pap Gábor: a JOBBIK a legsötétebb ideológia képviselője
2014. május 19.

„Ez egyszerűen érthetetlen. Hogy lehet normális magyar em­bert arra uszítani, hogy a Habsburg restaurációnak híve le­gyen, sőt előmozdítsa?"

"Egyébként most zárójelben mondom, amit mondok. Van egy olyan párt, amelynek ez a zászlajára van tűz­ve. Habsburg restauráció. De így, kifejezetten. És már csi­nálják neki az ideológiai talaját. Na ki, kitalálja ki, hogy me­lyik pártról van szó? A JOBBIK ez a párt. Ez bizonyított tény, tehát nem olyan dolog, amit csak sejtünk.

Pap Gábor: a JOBBIK a legsötétebb ideológia képviselője

Mindenki a Jobbikban bízik, hogy az majd milyen jó lesz, ha hatalomra kerül végre, egy ilyen magyar párt! Egy frászt ma­gyar! A legsötétebb ideológia képviselője! Amit már ada­golnak, rengeteg normális, értelmes, jóindulatú, fiatal ma­gyar embert megtévesztettek és megtévesztenek. De rengete­get. A legsötétebb módon teszik ezt. Tessék elolvasni, hogy szól például a tanításuk: 1848–49-es időszakban ki a pozitív em­ber a magyarság szempontjából? Nem fogják kitalálni! Mi azt hinnénk, hogy az aradi vértanúk, mert bennünk ez vitán fölüli. A jobbik sötét ideológusa szerint az aradi vértanúk gaz­emberek, azok hazaárulók, megérdemelték a sorsukat. Eszerint a sátáni kifejtés szerint. És mit gondolnak, ki volt az ab­szolút pozitív? Most fogódzkodjanak meg, Haynau! Ezt le­írja, nyomtatásba adja, és a hallgatói tapsolnak neki! Ha nem vigyázunk, ha nem tájékozódunk, ezek az orrunknál fogva ve­zetnek majd bennünket! Bemutatják a baloldalt, és azt kér­dik: nem felel meg nektek ez a baloldal? Akkor majd meg­kap­játok a jobboldalt! Na, aztán majd megköszönhetjük ne­kik. A legsötétebb tanácsadói társaság vezeti őket. És a felszó­lalásaikból ez nem derül ki, mert most egyelőre még etetnek ben­nünket. Tehát vigyázat! Ha azt akarom, hogy tejeljen az ál­lat, etetem természetesen. Azután majd eljön a fejés ideje! Ak­kor majd megnézhetjük magunkat! Ugyanazt a témát ad­ják elő, amit én itt előadok. Csak éppen teljesen más előjellel!” – fakadt ki Pap Gábor a széleskörben tisztelt történész. Utá­nanéztünk a förmedvénynek, a szerzők Baranyi Tibor Im­re, Vona lelki vezetője, László András meg még egy harma­dik személy. Az Attila király főiskolán csöpögtetik a magyar­ság­központúság tudományát a jobbikos fejekbe. Ebből idé­zünk : az 1848-as király elleni lázadást (…) szabadságharc­nak nevezni voltaképpen szélsőbaloldali dilettantizmus. Mivel mind a Rákóczi-féle felkelés, mind az 1848-as polgári forradalom a tra­dicionális elveket képviselő, Magyarországon törvényesen ural­kodó Habsburg-ház ellen irányult mindkettő (…) a Sötétség ural­mának fokozására irányulónak tekinthető. (…) Nem valamiféle „igaz magyarság” húzódott meg a kurucság vagy a Kossuth-párti erők hátterében, hanem (…) a nivelláló nacionalizmus amelyben az a téveszme lépett működésbe, miszerint az egyetlen és legfőbb érték, ha valaki egy adott nép körében születik.

S hogy némelyek még a kálvinizmust tekintik az „igazi magyar vallásnak”, mindennek nevezhető, csak pozitíviumnak nem – vág­ja ki az adu ászt a jobbikos szerzőgárda a Hazatérés templo­mában az úr asztalára."

(Forrás: Magyar Fórum.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép