Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 17. szombat
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Pályázati kisbuszok átadása Káldon
2015. november 2.

Szombaton nyitották meg a Települési Értéktárban található helyi értékeket bemutató kiállítást. Ez év elején Káldon is települési értéktár bizottságot hoztak létre, amely elvégezte a helyi értékek feltárását, dokumentálását.

A Települési Értékklub május elején alakult, együttműködve a Nemzeti Művelődési Intézet Vas Megyei Irodájával, a Káldi Napraforgók Egyesületével és mindazokkal, akik javaslattal éltek a települési értéktárba történő értékek felvételével kapcsolatosan.

Rengeteg fénykép, írott dokumentáció érkezett az önkormányzati hivatalba a település múltját bemutató életképekkel. Megelevenedtek a régi tevékenységek, mesterségek, egyházi és családi ünnepek. Ebből az anyagból állt össze a kiállítás.

Pályázati kisbuszok átadása Káldon

V. Németh Zsolt, országgyűlési képviselő, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár; Dr. Schmidt József, Káld település polgármestere; Szijártó László, Vas Megyei Közgyűlés Területi, Tervezési és Területfejlesztési Bizottság elnöke; Tausz István, Vas Megyei Értéktár Bizottság elnöke; Balasi István, katolikus plébános is részt vettek az eseményen.

Tausz István, a Vas Megyei Értéktár bizottság elnöke nyitotta meg a kiállítást. Beszédében elmondta, nagy jelentősége van az alulról jövő építkezésnek, a helyi, a megyei, az országos érték és a hungarikum összekapcsolódásának. Fontos, hogy a helyi közösségek megőrizzék értékeiket és rádöbbenjenek, hogy ennek mekkora közösségmegtartó ereje van. A megnyitó után üde színfoltként a káldi gyerekek Szent­Mihály napi műsort adtak elő.

Ezt a Káldi Asszonykórus helyi népdalcsokra követte Vörös Krisztina vezetésével. A rendezvényt összekötötték a falubuszok átadásával. Káld két gépjárművel lett gazdagabb, az önkormányzat egy kilencfős, a tájfutó egyesület pedig egy 18 fős kisbuszt kapott.

Pályázati kisbuszok átadása Káldon

A járműveket V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár adta át, kiemelve, hogy az elnyert járművek hozzájárulnak a vidéki élet minőségének javításához. Hangsúlyozta: örvendetes, ha a buszokat a helyi civil szervezetek is felhasználják kulturális, közösségfejlesztő feladatok megoldására.

(Forrás: Vaol.hu/V.NémethZsolt.hu/Dominekné Bándoli Bernadett)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

XVIII. Lakiteleki Filmszemle

Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép