Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 22. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Össze kell hangolni a fejlesztéseket
2015. december 5.

Az európai uniós források felhasználásáról tartott tájékoztatót Rákossy Balázs államtitkár a térség polgármesterinek és vállalkozóinak csütörtökön. A szakpolitikus Lezsák Sándor és Csányi József meghívására érkezett Kiskunfélegyházára.

Több mint 12 ezer milliárd forint áll hazánk rendelkezésre a 2014-2020-as uniós fejlesztési időszakban. Ebből 2700 milliárd forinttal gazdálkodik a gazdaságfejlesztési operatív program. A terület- és településfejlesztési program 1230 milliárd forinttal a megyéket támogatja, amiből Bács-Kiskun megye 63 milliárd forint közvetlen támogatásra jogosult. A versenyképes Közép-Magyarország program, amely Pest megyére fókuszál 280 milliárd forintos kerettel rendelkezik – részletezte a zárt körű tanácskozást megelőző sajtótájékoztatón Rákossy Balázs államtitkár. Mint mondta, 2017 közepéig szeretnének minden pályázati forrást megnyitni. Az államtitkár szerint rendkívül fontos a gazdaságfejlesztési operatív program, amely a magyar tulajdonú kis- és középvállalkozásokat, a feldolgozó ipart kívánja fejleszteni, elsősorban a foglalkoztatás bővítéshez nyújt támogatást. Főbb irányként jelölte meg a jármű-, az élelmiszer-, az egészség- és a gyógyszeripart.

Össze kell hangolni a fejlesztéseket

– A célunk az, hogy a következő években egyik település se kapjon kevesebb forrást, mint az elmúlt időszakban, tekintettel arra, hogy több pénzünk van, mint a korábban volt. Abban szeretnék az itt élő vállalkozók segítségére lenni, hogy minél sikeresebbek legyenek, fejlesztéseiket meg tudják valósítani annak érdekében, hogy Félegyházán és környékén minél több munkahely létesülhessen – hangsúlyozta Rákossy Balázs.

Természetesen vannak költségvetési források is, melyek a települések rendelkezésére állnak a következő évek folyamán. Utalt a Modern Városok Programjára, ami a megyejogú városok közvetlen támogatása. De ezek a beruházások a térségre is pozitív hatással lesznek. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a térség településeinek össze kell fogniuk, mert bizonyos beruházások csak összefogásban valósíthatók meg.

A gazdaságfejlesztés kiemelt szerepet kap Kiskunfélegyházán, ahol az önkormányzatnak konkrét fejlesztési tervei vannak. A területi operatív program keretén belül az önkormányzat tulajdonában és működtetésében lévő intézmények energetikai fejlesztését tervezik, illetve újabb Ipari Park programot is indítanak, ami 1,4 milliárd forintos fejlesztést jelenthet – tájékoztatta a sajtó munkatársait Csányi József polgármester. Azt is hozzátette, a környező kistérségi polgármesterekkel együttműködve, közös stratégiában gondolkodnak. Félegyháza szeretne a Zöld Város Programba is bekapcsolódni, amely lehetőséget teremtene a város központjának fejlesztésére. A legfontosabb cél, hogy minél több vállalkozást a városba csábítsanak.

– Izsák, Kiskunmajsa és Kiskunfélegyháza közösen gazdaságélénkítő egyesületet működtet, azzal a céllal, hogy a fejlesztési igényeket összehangoljuk. Együtt kell olyan gondolatokat megfogalmazni, amelynek eredménye nem látványberuházások sora lesz, hanem valóban gazdaságot élénkítő, térséget fejlesztő. A felelősség rendkívüli, mert 2020 után bizonytalan, hogy milyen uniós forrás áll majd rendelkezésünkre. Ezért a gazdálkodj okosan társasjáték most nagyon aktuális – mondta félig viccesen Lezsák Sándor a térség országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón.

Vajda Piroska                 

(Forrás: BAON.hu)

Kapcsolódó fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép