Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 17. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Őshonos állatpark és könyvbemutató alsóújlakon
2015. október 28.

Szabadtéri főzőcskézéssel, ételkóstolóval egybekötött könyvbemutatót tartottak a 16 órakor kezdődő az Étkek, helyek, emberek című rendhagyó szakácskönyv bemutatóján, melyen V. Németh Zsolt államtitkár, a körzet országgyűlési képviselője köszöntötte a résztvevő közönséget.

Őshonos állatpark és könyvbemutató alsóújlakon

Az érdeklődők találkozhatnak a könyv szerzőivel és szereplőivel. A délután folyamán hagyományos főzési bemutatók, ételkóstolók, állatsimogatás, csikósbemutató, sétakocsikázás várta mindazokat, akik szerettek volna megismerkedni a tájfenntartó gazdálkodással, illetve az őshonos háziállatok húsában rejlő gasztronómiai lehetőségekkel.

Őshonos állatpark és könyvbemutató alsóújlakon

Az államtitkár beszédében elmondta-nem véletlenül ábrándozunk az otthoni ízekről, ha hosszabb ideig nem kóstolhatunk bele a megszokott, finom étkekbe. Mindenkinek a saját, családi konyhája a legkedvesebb, a legízletesebb. Amennyi konyha, annyi kisebb-nagyobb gasztronómiai varázslat, de azt mindannyian tudjuk és érezzük, hogy van egy sajátos magyar ízvilág. Szeretjük az olasz tésztákat, a francia bagettet, a rettentően csípős ázsiai húsokat és a roppantul édes török süteményeket. A leginkább mégis azokat szeretjük, amelyek máshol nincsenek, amiket még más nyelvre lefordítani sem lehet, például a tócsnit, a kürtőskalácsot, a lecsót, a gulyáslevest, a szalámit és még sok más ételt, melyek fűszerezése, alapanyaga, nemzeti sajátosságnak számít.

Őshonos állatpark és könyvbemutató alsóújlakon

Számos hazai gasztronómiai jellegzetességünk ráadásul túlmutat a konyaművészeten és jelkép vált belőlük, ilyen például a szürkeszarvasmarha, vagy a különböző paprika fajták, melyek szárított és őrölt formában a turisták kedvence lett.

Ahogyan specialitásaink egyszerre jelentik az otthon érzését, valamint nemzeti jelképeket, úgy ez a könyv is sokkal többet nyújt nekünk, mint egy konyhaművészeti segédanyag. Azt olvashatjuk a borítóján, hogy szakácskönyv, pedig annál sokkal fontosabb. A képek változatos gyűjteményének és a grafikai szerkesztésnek köszönhető a magával ragadó esztétikai élmény lehetővé teszi, hogy kikapcsolódást nyújtva tudjunk elmélyedni benne és közben észre se vesszük, hogy milyen sok információval lettünk gazdagabbak. Nemcsak tankönyvi tudást kapunk az őshonos állatokról, hanem közelebb kerülünk hozzájuk, felhasználásuk ősi hagyományaihoz, melyeket ma is alkalmazunk. Vendéglátóhelyek titkaiba leshetünk be és megismerhetünk néhány őstermelőt, termelői közösséget, és ha elég bátrak vagyunk, a receptjeik kipróbálásától sem riadunk vissza.

Őshonos állatpark és könyvbemutató alsóújlakon

Megérthetjük belőle azt is, hogy milyen fontos a nemzeti gasztronómiánkkal foglalkozni és nem szabad tradícióink ápolására az időt sajnálni a konyhában sem, hiszen - Jókai Mór szavaival élve -  A szerelem oltárán elhamvadnak a lángok, de a tűzhely vonzereje örökké tart.

Kellemes kikapcsolódást kívánok a könyv olvasásához, sok sikert a receptek elkészítéséhez és jó étvágyat a nemzeti ízekhez!

(Forrás: V.NémethZsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép