Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 15. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Őrimagyarósdi Falunap
2015. augusztus 10.

Őrimagyarósd polgármestere, 2015. augusztus 8-ra Falunapra invitálta V. Németh Zsolt államtitkárt, országgyűlési képviselőt, aki beszédében köszöntötte a résztvevőket.

A következőket mondta: Jó dolog falunapon lenni, nem véletlenül látogatják sokan más településekről is a falunapok rendezvényeit, mivel ez mindenki számára különleges ünnep. A falunapok térségenként erősítik a hovatartozás, az identitás, az otthonosság érzését, megerősítik a régi barátságokat, új barátságok is jöhetnek létre és netán új szerelmek is egymásra találhatnak ezen a napon. A falu népe ilyenkor értékeli újjá, hogy milyen jó is itt lakni, jelen esetben Őrimagyarósdon, de ugyanígy gondolkodnak országszerte más falvak lakói is. De hát ez nem véletlen. Hiszen Vas megye déli részén ez az árpád kori őrségi falu, Őrimagyarósd tele van a múlt fontos történelmi emlékeivel, a generációk által átadott több évszázados hagyományokkal és magával a természet szépségeivel.

Őrimagyarósdi Falunap

Köztudott, hogy a községet először 1270-ben V. István király kiváltság levelében említi először. Tehát ez azt jelentette, hogy gazdaságilag és katonailag fontos település volt. Nem véletlen, mivel az Őrség népének feladata hosszú időn át az őrzés, a határ védelme volt. S ezt maradéktalanul teljesítették. Még a török ellen is harcoltak, a magyarósdi végvár maradványai is erről tanúskodnak.

Amikor nemzetállamok fontosságáról beszélünk, annak ellenére, hogy az Európai Unió tagjai is vagyunk, az nem mond egymásnak ellent. Hiszen csak kis-és nagy öntudatos közösségek, nemzetek közössége tud erős Európát teremteni. Ezért fontosak számunkra azok a települések, amelyek őrzik a hagyományaikat, fejlesztik közösségeiket és fejlesztik magát a települést is. Ennek ékes példája Őrimagyarósd: rendezett utcáival, élhető házaival, gondozott kertjeivel, a jól felszerelt vendégházakkal és a kiépített túraútvonalakkal, amelyek ide csalogatják a látogatókat s ezzel a gondoskodással az Őrség kiemelt településévé teszi.

Amit meg kell őrizni az továbbra is a jó levegő, amely köszönhető annak a természeti kincsnek, amit egészséges erdőnek neveznek. Jó itt beleszippantani a friss levegőbe, ami köszönhető az erdőkön, ligeteken kívül a Vadása tónak, a pataknak és azoknak a ritka növényeknek, amelyek itt találhatók, mint a henye boroszlán, a bordaharaszt, és a mohafajok sokasága. Így országosan is ritka növényfajok kaptak a környéken életteret, mint a fecsketárnics vagy a havasi éger. Nekem, mint a környezetügyért is felelős államtitkárnak ez különleges élményt ad és megnyugvással tölt el, hogy Őrimagyarósdon jól mennek a természet ügyei.

Ezzel kapcsolatosan jut eszembe az ókori Róma nagy bölcselőjének, Senecának gondolatai, mert ő tudta, hogy mennyire fontos a természet és az milyen hatással van az emberre. Ezt mondta: ,, Ha a természet szerint élsz, sohasem leszel szegény, ha a képzelgések szerint, sohasem leszel gazdag.” Filozofikus, bölcs meglátás. A megvalósíthatatlan álmok, a képzelgések sokszor csődbe vihetik az embert. Tehát jobb, ha a természethez közel, a valóság talaján állunk.

No, de félre a filozofálgatásokkal, hiszen ma ez az öröm, a szórakozás, a kikapcsolódás, az összetartozás napja. Ez a falunap mindannyiunké, fiataloké és időseké. Most aztán meg lehet mutatni, hogy ki hogyan táncol, muzsikál, énekel, hogyan tud vetélkedni és milyen színvonalon sportolni. Persze az evés és ivás, a gasztronómia, a különleges ételek, italok megkóstolása, a vásározás sem hagyható ki.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves vendégek, kedves barátaim nagy szeretettel köszöntöm Önöket és érezzük akkor magunkat jól!

(Forrás: V. Németh Zsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép