Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 21. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Orbán: ismét csatába kell mennünk!
2014. május 10.

Az európai parlamenti (EP) választáson újra meg kell küzdeni azokkal, akik veszélyesek Magyarország érdekeire - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton Budapesten, a Parlament előtt tartott Fidesz-KDNP nagygyűlésen.

A politikus miniszterelnöki eskütétele után úgy fogalmazott, "az ördög sohasem alszik", akiknek itthon nem sikerült elgáncsolni Magyarország megújítását, azok, most Brüsszelben próbálják elgáncsolni, ugyanúgy, ahogy eddig tették. "Fájdalom, de ismét csatába kell mennünk, az ünneplés napjai itt és most ebben a percben véget érnek. Ébresztőt kell fújnom! Két hét múlva választás" - hangoztatta Orbán Viktor.

Nagy ívű korszak körvonalai bontakoznak ki Magyarország előtt, de valósággá csak akkor tehetjük, ha minden egyes küzdelmet megvívunk - tette hozzá.

A kormányfő szerint "a bukott baloldal" mindig kész arra, hogy Magyarország ellen uszítsa az újságírókat, az uniós intézményeket, a bankokat, a kartelleket és a multikat. Készek arra, hogy Tavares-jelentéseket írjanak és hazugságokat terjesszenek Magyarországról - jegyezte meg.

Orbán: ismét csatába kell mennünk!

Orbán Viktor azt mondta: "ne engedjünk olyan képviselőket Brüsszelbe, akik akár így, akár úgy lejáratják Magyarországot. Ne engedjük Brüsszelbe a Tavares-jelentés tollbamondóit, nincs szükségünk meghunyászkodókra, olyanokra, akik feladják a magyar emberek érdekeit".

A politikus úgy folytatta, olyanokat se engedjünk Brüsszelbe, akik "fejjel mennének a falnak", akik azt mondják, Magyarország helye nem Európában van.

Az európai választáson hangosan és határozottan meg kell üzennünk Brüsszelbe: tiszteletet a magyaroknak - jelentette ki.

Mint mondta: küldjünk olyan képviselőket Brüsszelbe, akik tudják, mit akarnak valójában a magyarok, "olyanokat, akik nemcsak azt tudják, hogy gyáva népnek nincs hazája, de azt is tudják, hogy a bátornak van".

Úgy folytatta: olyanokat, akik becsülettel, férfiasan és alázattal fogják szolgálni Magyarországot, akikkel közösen a következő négy évben a magyar kormány itthonról és ők kint Brüsszelben, "kivívjuk a tiszteletet a magyaroknak a világban és itthon egyaránt".

A miniszterelnök köszönetet mondott a jelenlévőknek, akiknek támogatása nélkül, mint mondta,  nem tudták volna végigcsinálni az elmúlt négy évet.

Mint fogalmazott, a tanulság egyszerű és világos: nincs nagyobb erő az egységnél. Úgy folytatta, a közös erő lehetetlennek látszó akadályokkal is megbirkózik, az a nép, amely összeadja az erejét, korábban mozdíthatatlannak hitt sziklákat is elgörgethet az útjából.

Hozzátette: ezt a magyarok a 2010-es és a 2014-es sikerből tanulhatták meg.

Véleménye szerint Magyarország rendszerváltást követő két évtizede is azzal telt, hogy oly sokan megpróbáltak bennünket eltéríteni céljainktól. "El akarták velünk hitetni, hogy nekünk, magyaroknak úgysem sikerülhet. Megpróbáltak minket lebeszélni arról, hogy a saját kezünkbe vegyük a sorsunkat és a saját történelmünket magunk irányítsuk" - fogalmazott. Azt akarták, hogy a történelem irányítsa a jellemünket - folytatta - , és ne a jellemünk a történelmet.

Orbán Viktor szerint az eredmény nem is lehetett más, mint "egy helyben topogás, kiábrándultság és leszegett fej".

Közölte, az elmúlt négy évben valóban forradalom történt az országban, nem az utcákon, tereken, hanem a lelkekben, nem karddal és vérrel, hanem szívvel és hittel vívták.

A fideszes politikus szerint létrejött egy lelki egyetértés a magyarok, a határon inneni és túli, sőt bal- és jobboldali emberek között. "Hinni kezdtünk önmagukban és egymásban, összeadtuk az erőnket, és megmozdítottuk a mozdíthatatlannak látszó kősziklákat. Legyűrtük a múltunkat, végleg lezártuk a posztkommunizmus éveit és legyőztük a kishitűséget és a megalkuvást" - tette hozzá a kormányfő.

Orbán Viktor azt mondta, lehetetlennek tűnt, de együtt sikerült, hogy négy év alatt a csőd széléről visszahozzák Magyarországot, hogy "visszaemeljük Európa fejlődő és elismert országai közé".

"Legyőztük a nekünk úgysem sikerülhet mentalitást és végre felemeltük a fejünket" - értékelt.Hozzátette, hogy lehetetlennek tűnt, hogy visszaszerezzék Magyarország tekintélyét, amit "a baloldal oly csúnyán megtépázott", de ma már számolni kell az országgal, Magyarország ismét elfoglalhatja helyét a megbecsült ország között.

"Három a magyar igazság, most jön a második. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!" - zárta szavait a miniszterelnök.

(Forrás: MTI)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép