Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 18. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Nemzeti érték lehet a lovas postás
2015. február 21.

Gátéri népfőiskola elnevezéssel indult előadássorozat a helyi faluházban, melynek során főként egészségvédelemmel, gyermekneveléssel kapcsolatos témákban hallhattak előadást a falubeliek. Helyi értékeiket is sorra vették.

A Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány meghirdetett pályázatán nyert támogatást immár második alkalommal a vidéki népfőiskola programjainak megszervezésére a gátéri önkormányzat. Ezúttal hat előadásra várták a gátériakat, minden alkalommal más-más témában.

– A tapasztalatok azt mutatják, hogy a falubeliek inkább a téli időszakban tudnak időt szakítani ilyesmire és főként az egészséggel, családdal kapcsolatos témák érdeklik őket – fogalmazott Jánosiné Gyermán Erzsébet polgármester. Elmondta, első alkalommal az internet veszélyeiről hallhattak előadást a szülők, majd a gyermeknevelésről, korunk népbetegségeiről, illetve arról, hogyan lehet ezeket gyógynövényekkel megelőzni, gyógyítani. Az előadás arra is próbálta ösztönözni a helyieket, hogy nagyon sok gyógynövényt otthon a kertben is könnyedén megtermeszthetnek.

Volt olyan előadás, amely a helyi értékek, hungarikumok összegyűjtéséről szólt. – Ez azért is volt aktuális, mert nálunk is megkezdte munkáját, a helyi értékek összegyűjtését a települési értéktár bizottság. Az értékfeltárás folyamatáról, lehetőségeiről, tapasztalatairól Mészáros Márta, a félegyházi Kiskun Múzeum igazgatója tartott előadást. Erre meghívtuk a környékbeli települések értéktár bizottságainak vezetőit is, mert úgy gondoltuk ezen a téren máshol is hasonlóan gyerekcipőben járnak, mint nálunk – fűzte hozzá a polgármester, aki azt is elmondta, a gátéri népfőiskola zárásaként a rendőrség tart bűnmegelőzési előadást.

Nemzeti érték lehet a lovas postás

Helyi érték a lovas postás

Helyi értékké táncolták magukat a Kismakkosok

A napokban született testületi határozat arról, hogy elsőként kerül a települési értéktárba a Gátéri Kismakkos Néptáncegyüttes, a gátéri Fehér-tó, amely ritka madár- és növényvilága miatt kiemelt jelentőségű természetmegőrzési terület és különleges madárvédelmi terület. Harmadikként pedig a gátéri lovas postás került a helyi értékek közé. Kulik István ugyanis évtizedek óta az országban egyedüliként hordja szét a postai küldeményeket lovas kocsijával. – Ehhez megkaptuk a Magyar Posta támogatását is – tájékoztatta lapunkat a településvezető. A helyi értékeket továbbították a megyei értéktárba, ott döntenek azok további sorsáról.

Vajda Piroska

(Forrás: BAON.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

XVIII. Lakiteleki Filmszemle

Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép