Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 23. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Nemcsak a keresztény magyarokban növekszik a veszélytudat
2015. október 21.

Nemcsak bennünk, keresztény magyarokban van növekedőben a veszélytudat az illegális bevándorlással kapcsolatban, hanem minden Európáért és a világ nyugalmáért felelős emberben - mondta Lezsák Sándor a Nemzeti Fórum Kölcsey Köre által szervezett rendezvényen szerdán Budapesten.

Az Országgyűlés alelnöke előadásában kiemelte: az európai többség ösztönösen és egyre tudatosabban cselekvő megoldást sürget, ugyanakkor fontos kimondani, hogy “nemcsak minden magyar felelős minden magyarért, hanem minden keresztény felelős a keresztény Európa jövőéjért”.

Nemcsak a keresztény magyarokban növekszik a veszélytudat

Hozzátette: jóval nagyobb a baj, mint amit a média közvetít. Miközben a legfontosabb az lenne, hogy az embereknek pontos ismereteik legyenek a kialakult helyzetről.

Kérdés, sikerül-e a meglévő médialehetőségek és politikai eszköztár segítségével tudatosítani az emberekben a veszélyt, “tudunk-e úgy adni ismereteket, hogy meg is értsék”, mert az ismeretek nélküli ember “kiszolgáltatott mindenfajta olyan áramlatnak, amelyek talán még provokálnak is” – mondta Lezsák Sándor.

Földi László biztonságpolitikai szakértő előadásában arra figyelmeztetett, hogy “nemcsak invázió van, hanem háború”. A háború ugyanis nem akkor kezdődik, amikor lőnek, hanem amikor felmérik a terepet – mondta. Hozzátette: az ide érkező emberek tömegei áldozatok, “embereket ide buzdítanak”, de köztük, mint valamiféle trójai falóban, ott ülnek azok a katonák, akiknek pontos “akcióelképzelésük” van.

Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke felidézte: a Közel-Kelet, az a föld, ahonnan a menekültek jelentős része érkezik, a kereszténység bölcsője volt, ahol a 6. századig szinte csak keresztények éltek. Ma ugyanezen a területen 400 millió ember él, és ebből 10 millió a keresztény. És ezek a keresztények is csak úgy maradhattak ott, hogy “különadót” fizetnek ezért.

A bevándorlók azért Európába jönnek, mert meghódítható – jelentette ki, hozzátéve, Európa az egyetlen földrész, amely keresztény alapokra épült. Azt mondják, “Európa gyenge, mert keresztény, és a kereszténység legfőbb parancsa a szeretet, az iszlám pedig gyengeségnek tartja a szeretetet”.

Annak ellenére, hogy Európa elhagyta a gyökereit, mégis a keresztény eszmeiség, értékrend érvényes benne: a megbocsátás, a nagylelkűség és a befogadás. Ezek pedig olyan fogalmak, “amelyekkel az iszlám nem tud mit kezdeni és nem is akar” – jelentette ki Kozma Imre.

(Forrás: magyaridők.hu)

További fotóinkat ide kattintva megtekinthetik a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép