Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 21. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Nem kell plusz jövedéki biztosítékot rendelkezésre bocsátani
2015. január 6.

A február 16-ai héten módosítja az Országgyűlés a jövedéki biztosítékot szabályozó törvényt – hangzott el Gulyás Gergely és Font Sándor keddi sajtótájékoztatóján.

Az Országgyűlés által elfogadott jövedéki biztosítékot szabályozó törvénybe hiba csúszott, ami azt eredményezné, hogy 2016 január 1-jével lépne csak életbe a jövedéki biztosíték sávosságáról szóló rendelkezés. Ezt a törvényt az Országgyűlés a lehető leggyorsabban, már a február 16-ai ülésén sürgősséggel, kivételes eljárásban tárgyalja, és módosítani fogják a képviselők – jelentette be Gulyás Gergely.

Nem kell plusz jövedéki biztosítékot rendelkezésre bocsátani

Az elfogadott javaslat egyértelművé teszi azt, hogy a pénzügyi biztosítékot nyújtó gazdálkodó szervezet a tevékenységét a jövedéki biztosíték megemeléséről szóló vámhatósági döntés meghozataláig, de legkésőbb 2015. április 30-ig jogszerűen végezheti, feltéve, hogy a jövedéki biztosíték megemelésének pénzintézetnél való kezdeményezéséről szóló iratot 2015. február 1-je előtt a vámhatóságnak bemutatja – fejtette ki a parlament törvényalkotási bizottságának elnöke. Gulyás Gergely elmondta, arra kérik az érintett gazdálkodó társaságokat, hogy február 1-ig kezdeményezzék a jövedéki biztosíték megemelését, de nem kell egyetlenegy fillért sem rendelkezésre bocsátani, mert az Országgyűlés a február 16-ai héten a törvénymódosítást el fogja fogadni, és az március 1-jén hatályba lép.

A képviselő nyomatékosította, nem szükséges, hogy bárki emelt jövedéki biztosítékot bocsásson rendelkezésre az eredetileg is bevezetni kívánt sávos jövedéki biztosíték rendszeréhez képest. Gulyás Gergely elmondta, felvették a kapcsolatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, akik szintén egyértelművé tették, hogy a jövedéki törvény átmeneti szabálya értelmében azok a jövedéki engedményesek, akik február 1-ig kezdeményezik a pénzintézetnél a jövedéki biztosíték összegének a megemelését, és az erről szóló iratot a vámhatóságnak bemutatják, jogszerűen folytathatják tevékenységüket április 30-ig.

Nem kell plusz jövedéki biztosítékot rendelkezésre bocsátani

Gulyás Gergely leszögezte, a Fidesz-frakció egyértelműen és világosan döntött arról, hogy a sávos jövedéki biztosíték rendszerét támogatja, és ennek megfelelő értelmű módosítást fog elfogadni. Senkinek sem kell a sávos rendszerhez képest plusz jövedéki biztosítékot április 30-áig rendelkezésre bocsátani, hiszen március 1-től a törvénymódosítás hatályba lép. Az ezzel kapcsolatosan okozott kellemetlenségekért mindenkitől elnézést kérünk; a felelősség a jogszabályra igennel szavazó képviselőket és az összegző módosító indítványt előterjesztő törvényalkotási bizottságot terheli – fogalmazott Gulyás Gergely.

Font Sándor emlékeztetett, a frakció nem tartotta helyesnek, hogy az eredeti adótörvényben 22 millió forintról 150 millió forintra emelték volna a jövedéki biztosítékot, ezért javasolták a sávos rendszert, amely igen kedvező a kisebb forgalmazóknak. Elmondta, a sávos rendszert előíró adómódosítás is 2016-os hatálybaléptetéssel került be az utolsó módosítási variációba, de ezt csak a törvény elfogadása után észlelték. Hozzátette: az év első munkanapján már be is terjesztették az indítványukat.

A fideszes képviselő igaztalannak nevezte azokat az ellenzéki vádakat, hogy mindezek valakiknek az érdekében történtek volna.

Fotók: fidesz.hu

(Forrás: fidesz.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép