Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 23. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Negyedszer is az Országgyűlés alelnökévé választották Lezsák Sándort
2018. május 8.

Az Országgyűlés keddi alakuló ülésén, az eskütételt követően, 183 szavazattal, 2006, 2010 és 2014 után negyedszer is az Országgyűlés alelnökévé választották Lezsák Sándort, Kiskunfélegyháza és környéke országgyűlési képviselőjét!

Kövér Lászlót titkos szavazással házelnökké választották a képviselők, akik ennek kihirdetése után nyílt szavazással döntöttek a Ház alelnökeinek, valamint jegyzőinek személyéről.

 

Kövér László az új Országgyűlés elnöke

Egyedüli jelöltként Kövér Lászlót választották házelnökké az új Országgyűlés alakuló ülésének tagjai kedden, titkos szavazáson.

Szavazólapot 182 képviselő vett fel. Érvényes szavazatot 179-en adtak le - ismertette Turi-Kovács Béla korelnök -, közülük 143-an szavaztak igennel, 35-en nemmel, míg egy voksoló tartózkodott.

Kövér László megválasztását követően esküt tett a Ház előtt.

Negyedszer is az Országgyűlés alelnökévé választották Lezsák Sándort

 

További tisztségviselők

A Ház az Országgyűlés alelnökévé választotta Jakab István és Lezsák Sándor fideszes képviselőket, Latorcai János kereszténydemokrata, Schneider Tamás jobbikos, valamint Hiller István szocialista képviselőt. Hende Csaba lett a törvényalkotásért felelős alelnök, aki ezzel a törvényalkotási bizottság elnökjelöltjévé vált.

A Ház jegyzője lett a Fidesz padsoraiból Bodó Sándor, Gelencsér Attila, Szűcs Lajos, Tiba István, a KDNP-ből Földi László és Móring József Attila, a Jobbikból Szávay István és Szilágyi György, az MSZP soraiból Hiszékeny Dezső, Szabó Sándor és Varga László, a Párbeszéd tagjai közül Tordai Bence, míg a DK frakciójából Arató Gergely.

 

Házbizottság

A képviselőcsoportok megalakulásával és az Országgyűlés tisztségviselőinek megválasztásával megalakult a Házbizottság is, amelynek tagjai: Kövér László házelnök, Jakab István, Lezsák Sándor, Latorcai János, Schneider Tamás és Hiller István alelnökök, Hende Csaba törvényalkotásért felelős alelnök, valamint Kocsis Máté a Fidesz, Harrach Péter a KDNP, Gyöngyösi Márton a Jobbik, Tóth Bertalan az MSZP, Gyurcsány Ferenc a DK, Szél Bernadett az LMP és Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője.

Turi-Kovács Béla az ülés vezetését átadta Kövér Lászlónak.

Negyedszer is az Országgyűlés alelnökévé választották Lezsák Sándort

 

Kövér László kiszámíthatóságot ígért

Kiszámíthatóságot ígért az Országgyűlés újraválasztott elnöke a parlament alakuló ülésén.

"Kiszámítható vagyok és maradok azon meggyőződésemben, hogy Magyarország felemelkedésének egyetlen útja a szuverén magyar népakaratban gyökerező parlamentáris demokrácia keretei között vezet, hogy hazánkban a politikai hatalom egyetlen legitim forrása a magyar választópolgárok közössége" - mondta.

"Kiszámítható vagyok és maradok azon cselekvésemben, mely arra irányul majd, hogy a szuverén magyar népakaratot a magam helyén minden körülmények között tiszteletben tartsam, érvényesítsem és oltalmazzam, és ugyanezt kérem és várom el minden képviselőtársamtól, legyenek akár kormánypártiak, akár ellenzékiek, akár nemzeti, akár nemzetközi elkötelezettségűek" - tette hozzá.

A parlamentáris demokráciának a XIX. században Kossuth Lajos által megfogalmazott eszmei alapvetése XXI. századunkban változatlanul érvényes: "Mindent a népért, mindent a nép által, semmit sem a népről a nép nélkül" - fogalmazott az Országgyűlés régi-új elnöke.

Kövér László a székfoglalója után húszperces szünetet rendelt el, amely alatt a Házbizottság ülésezett és meghallgatta Mátrai Márta háznagyjelöltet.

 

Megválasztották a háznagyot

Az Országgyűlés 174 igen szavazattal az Országgyűlés háznagyának választotta Mátrai Márta fideszes képviselőt. Megválasztásával a házbizottság létszáma teljessé vált.

Negyedszer is az Országgyűlés alelnökévé választották Lezsák Sándort

 

Döntöttek az országgyűlés bizottságainak létrehozásáról

A képviselők 183 igen szavazattal elfogadták az Országgyűlés bizottságainak létrehozásáról, tisztségviselőinek és tagjainak megválasztásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot. A parlament az előző ciklussal azonos bizottsági struktúrában folytatja munkáját: 15 állandó bizottság működik, ebből 10-nek a kormánypártok, 5-nek az ellenzék adja az elnökét.

A törvényalkotási bizottság elnökének 181 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett Hende Csabát (Fidesz) választották.

A bizottsági tagokat is megválasztották, de a honvédelmi és rendészeti, a nemzetbiztonsági és a külügyi bizottságnak csak azon tagjait választották meg, akik nemzetbiztonsági ellenőrzése már megtörtént.

Kövér László az Országgyűlés következő ülését csütörtök 14 óra 30 percre hívta össze.

Az alakuló ülés végén a képviselők elénekelték a Szózatot.

MTI

 

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

 

Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép