Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 19. péntek
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Négy utcát újítottak fel Petőmihályfán ­
2016. május 23.

A Belügyminisztériumtól 11 millió forintot kapott a falu önkormányzati útjainak felújításához. Az ünnepélyes átadót pénteken tartották.

Minden település életében fontos az alapszolgáltatások megléte. Ide tartoznak az utak, amelyek rendben tartása szintén önkormányzati feladat – mondta Kovács Ernő polgármester az avatón. A településvezető arról beszélt: A falu útjai a 60­as években, mára elavult technológiával készültek, ezért szorultak most felújításra.

Nagy öröm volt számunkra, hogy csaknem 11 millió forintos támogatást kaptunk, amihez majdnem 2 millió forintos önrészt tettünk. Így újult meg a Dózsa, a Petőfi, a Kossuth és a Vasvári Pál utcák önkormányzati tulajdonú része – részletezte az eredményt Kovács Ernő. A polgármester a kivitelezőknek is köszönetet mondott, akik úgy végezték munkájukat, hogy emiatt nem volt közlekedési fennakadás a faluban.

A felújításnak köszönhetően most már nem csak képletesen halad jó úton a falu. Magam is egyetértek Gandhival, aki azt vallotta, hogy a jövő attól függ, mit teszünk a jelenben. Azt szeretnénk elérni, hogy a vasi Hegyhát legszebb, legélhetőbb települései között jegyezzék Petőmihályfát – zárta beszédét a településvezető. V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő először a felújított út minőségét értékelte az átadón. Egykori foglalkozásának köszönhetően joggal tehette ezt, értője az útépítő szakmának.

Négy utcát újítottak fel Petőmihályfán ­

A szép környezet, a felújított művelődési ház és előtte a megújult útszakasz valóban mutatja a falu folyamatos fejlődését – mondta az államtitkár. Egyben felhívta a figyelmet az utca szembetűnő építkezéseire, az újonnan színezett épületekre, homlokzatokra, a háztetők újracserepezésére. V. Németh Zsolt szerint az önkormányzati fejlesztés példájából indult el a folyamat és ezért lesz egyre több megszépített ház a településen. – Faluhelyen már csak úgy szokott lenni: ha valaki minőséget mutat fel a környezetében, azt szokták utánozni a többiek. Ezért kell mindebben élen járnia az önkormányzatoknak – mondta a politikus. V. Németh Zsolt utalt rá, hogy ez jellemezte néhány évtizeddel ezelőtt a hazai településeket, majd átmenetileg a középületekre az állagromlás volt jellemző. Az utóbbi években az állami támogatásoknak köszönhetően a folyamat újraindult: több száz művelődési ház újulhatott meg az országban kívül és belül. Ezekről ismét elmondható, hogy a legjobb minőségben készültek el.

Négy utcát újítottak fel Petőmihályfán ­

Most mindezt egy másik fejlesztési időszaknak kell követnie – hangsúlyozta V. Németh Zsolt. Az államtitkár ezzel arra utalt, hogy a települések belső úthálózatának megújítása sürgető. Különösen azokon a helyeken, ahol kiépítették a szennyvízhálózatot. – Petőmihályfa szerencsés település. Az önkormányzati úthálózat megújítását támogató kiírás első nyertesei között szerepelhetett – mondta az államtitkár, majd hozzátette: – Bízom benne, hogy az elkövetkező időszakban a többi településen is megújulhatnak az utak. Az állam a következő időszakban koncentrál ezekre a feladatokra is. V. Németh Zsolt végül arról beszélt, hogy a már jól ismert, a megyét érintő nagy útberuházások mellett jelentős, a közutakat érintő felújítások várhatók Vasban. Ezek pontos helyéről, idejéről egyelőre nem árult el részleteket az államtitkár.

(Forrás: Vaol.hu, Pogács Mónika, V.NémethZsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép