Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. augusztus 18. szombat
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Nagy Dóra: Tárt karokkal
2018. június 18.

A tizenötödik század végén, a tizenhatodik elején az európaiak sorra fedezték fel az addig ismeretlen területeket, földrészeket. Ennek következtében a tizenhatodik században megindult a gyarmatosítás folyamata, ami az idő előrehaladtával egyre több földrész meghódítását jelentette, több profitot és nagyobb versengést eredményezett.

Csak a haszon és a másik nagyhatalom legyűrése volt a cél, a meghódított földrészeken élő népeket egymásnak uszították, vagy erőszakot alkalmaztak ellenük. Természetesen ebben a felfogásban minden áruba bocsátható, még az ember is, így érkezett el – újból – a rabszolga-kereskedés korszaka. Most pedig ennek a folyamatnak egy újabb szakaszához értünk.

A gyarmatosítás és a rabszolgaság idején a civilizált országok elindultak egy adott területre, hogy azt megszerezzék maguknak, kizsákmányolták az ott élőket, miközben rengeteg embert elhurcoltak magukkal, hogy eladják őket.

A gyarmati nacionalista politika rengeteg hasznot hozott a hódítóknak, míg a meghódított területeken élőket mai napig tartó polgárháborúkba sodorta. A hódítások idején az volt a jelszó, hogy a leigázott területeken élőket megtérítik, elviszik nekik a civilizációt, és segítik őket, hogy eljussanak arra a szintre, ahol a nagy Európa van.

Senkinek ne legyenek illúziói, mint ahogyan akkor, a mostani európai migrációs politikának sem az elesettek megsegítése, a szolidaritás és a humanizmus az alapja, hanem ismét a pénz. Európa jelenlegi vezetői a nagy liberális politika következtében elfelejtették, hogy az országaik fennmaradásához és működéséhez bizony emberekre van szükségük.

Azonban azt is felmérték, hogy gyorsabb és könnyebb importálni a munkaerőt, mint az elhibázott identitáspolitikájukat átfordítani. Viszont legnagyobb sajnálatukra nem lehet már azt tenni, amit tettek évszázadokkal ezelőtt, ezért egyéb utat választottak a kizsákmányolásra. Nem ők mennek el ezúttal hódítani, hanem embereket hívnak ide, megint csak a jobb élet reményében.

Az új „hódítók” lebecsülik az általuk alsóbbrendűnek tartott nemzeteket, miközben saját felsőbbrendűségi tudatuktól eltelve, a teletömött zsebüket markolászva, erkölcsi piedesztálra emelik magukat. Mert ők emberségesek és segítenek. Nem arról van szó, hogy szépen lassan elfogy a munkaerő, hogy nincs, aki kitermelje a nyugdíjakat, így pedig a gazdaság tönkremegy. Nem is arról van szó, hogy a migráció jó üzlet. Á, dehogy! Csak a humánus elvek késztetik őket arra, hogy idehozzanak a miénkkel teljesen ellentétes kultúrában szocializálódott népeket.

Úgy vélik, majd ők érzékenyítik a migránsokat, akik hálától párás szemmel alkalmazkodnak hozzájuk. Levetik a kultúra, a vallás, a nemzeti identitás elnyomó láncait, és elfeledve mindezt, majd besimulnak közéjük, megtartva alávetett szerepüket. Csak azt felejtették el, hogy ezeknek az embereknek is van eszük. Rájöttek, hogy amíg a nagy nyugatiak azt hiszik, hogy így könnyen szerezhetnek maguknak munkaerőt, addig ők könnyen szerezhetnek maguknak új hazát.

A legszebb az egészben pedig, hogy semmit nem kell feladniuk magukból, nőket is erőszakolhatnak közben, embereket verhetnek meg a nyílt utcán, terrorakciókat hajthatnak végre. Ezek miatt ugyanis nem elítélik, hanem sokkal inkább védelmezik őket.

Mert a nagy jogvédelem és a szociális hiperérzékenység a saját kultúra és nemzet felé nem terjed ki, csak a migránsoknak jár. Közben pedig ugyanezeknek az elveknek a zászlaja alatt szépen megindítanák a modern kori rabszolga-kereskedelmet, csak ezt most kvótarendszernek hívják. Ez nem szól másról, mint arról, hogy embereket adnak-vesznek. Kiválasztják a számukra legjobbakat, a többit pedig más országok nyakára sózzák, amelyek amúgy nem is kérték ezt, sőt a bevándorlók sem oda akartak eljutni. De hát a nagy tolerancia és szolidaritás jegyében tessék elfogadni, hogy vannak, akik kiválaszthatják, kik maradnak, kik mennek, mások meg elszenvedik ennek a döntésnek a következményeit, mert különben lesújt rájuk a rabszolgatartók és az általuk pénzelt szervezetek és a média össztüze.

A felelőtlen uniós migrációs politika következtében előbb-utóbb azoknak az európai országoknak a polgárai válnak majd menekültekké, akik azt hitték, a migránsok szépen beilleszkednek a társadalmukba. Csak éppen beilleszkedés helyett csendben elfoglalták őket. És ha úgy döntenek, hogy új otthont keresnek, és még Európában is akarnak maradni, akkor majd az addig kirekesztőnek titulált, viszont a nemzeti identitásukat sikeresen megtartó országok, mint Magyarország is, befogadják őket. És ha így lesz, reményeim szerint nem fogunk majd válogatni, mint ahogyan most Európa nagyra becsült rabszolga-kereskedői teszik, hanem tárt karokkal fogadjuk majd a svédeket, németeket vagy franciákat, akik a nagy elfogadás közben hazátlanokká váltak.

Magyar Hírlap

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj a bugaci pusztában
2018. augusztus 11.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép