Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 20. szombat
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Nagy Dóra: Örök élet, ingyenrezsi
2018. március 6.

Adott a kormányon lévő párt, amelynek az a célja, hogy hatalmon maradjon. Teniszhasonlattal élve nála az adogatás és az előny, hiszen négy éve volt bebizonyítania, hogy képes kormányozni az országot.

Éppen ezért a programját is úgy állítja össze, hogy az ne csak négyéves ciklusra, hanem hosszútávra szóljon. Vele szemben indul az ellenzék, amelynek a legfőbb feladata rámutatni a kormány hibáira és megmutatni egy másik kormányzati alternatívát. A gyakorlatban azonban az ellenzék részéről ebből semmi sem látszott az elmúlt években. A kormánypártok világos irányt fogalmaztak meg, amivel lehet egyetérteni és egyet nem érteni, de elvitatni a programjuk létét nem lehet. Mert nem attól lesz valami program, hogy így hívják, és felírják ezt a szót egy A4-es papírlapra. Orbán Viktor képes volt arra, amire az ellenzéki pártok nem, tanult a vesztes választásokból, éppen ezért nagyon határozott jövőképet fogalmazott meg, egyben tartja a táborát, és következetesen halad a kiszabott úton. Eközben az ellenzék nagyon el volt foglalva, csak éppen leginkább saját magával. Vegyük őket szép sorjában! A Jobbik például hátat fordított saját táborának és elveinek, lefeküdt a pénznek, és olyan szerepbe igyekszik kerülni, amire eddig sem volt készen, hát még jelen állapotában. Hiába lett Vona Gábornak trendi arcszőrzete, sajnos ezzel arányosan nem nőtt meg a kormányzáshoz szükséges képessége.

Közben a baloldali pártok széttöredeztek, és ész nélkül kapkodtak ide-oda. Az LMP szerint először nem volt kvóta, majd lett kvóta. Aztán utálták a kerítést, most éppen megtartanák. Tényleg igaz rájuk, hogy lehet más a politika, amit ők be is bizonyítanak nagyjából minden másnap. Az MSZP görcsösen kapaszkodik a múltjába, és igyekszik nem a feledés homályába merülni. Bár azt nem teljesen értem, hogyha ez a céljuk, akkor miért egy egyszázalékos párt vezetőjét választották miniszterelnök-jelöltnek? Mellettük a DK pedig azt csinálja, amihez a vezetője a legjobban ért: mindenek felett állónak és tévedhetetlennek képzelik magukat, mondanak össze-vissza mindent, miközben lufikkal játszanak, mutatva a nagy demokratikusságukat, hiszen Hillary Clinton is így csinálta. Reméljük, az eredményük is hasonló lesz.

Érzelmekre kellene hatniuk, és észérveket kellene felsorakoztatniuk. Ehelyett inkább az érzelmekkel játszanak, a vérgőzös, akasztással egybekötött gyűlöletre építenek, a rációt pedig már hírből sem ismerik, hiszen ahhoz képest, hogy itthon – szerintük – balkáni állapotok uralkodnak, mégis megígérik nekünk az azonnal eljövő tejjel-mézzel folyó Kánaánt. Ezt pedig arra alapozzák, hogy az ország jóléte egyből helyreáll, ha nem Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt – mert a jó kormányzáshoz csak ennyi kell.

Ha pedig mégsem sikerülne a győzelem, már jó előre jelzik nekünk, hogy a kormánypártok csalni fognak, amit ők tudtak, csak nem sejtettek. Közben pedig zajlik a licitháború. Tényleg csak az örök élet, ingyensör és ingyenrezsi hiányzik a sorból. Hopp, ez utóbbit az ország igazmondó harcos Ferije már pedzegette a legutóbb. Lassan már ott tartunk, hogy ők fognak nekünk fizetni a fogyasztásért.

Igen, kell a show, kellenek a hangzatos jelszavak, a kampánynak ez fontos eleme. Ám nem ártana, ha ehhez reális tartalom is társulna. Egy irány, amelyben lehet hinni, ami azt mutatná meg, hogy képesek nemzetben és a nemzettel együtt gondolkodni. Az „én jobban tudom”, az „én apukám erősebb” és az „én autóm nagyobb, mint a tiéd” az óvodában érvelésként még megállta a helyét, legalábbis egy darabig, de egy kampányban azért már többre lenne szükség.

Nem is beszélve az ország vezetéséről. Magukat a kormányfői székbe vizionáló, vezetői képességeiket úton-útfélen hangoztató ellenzékiek szép számmal vannak, csak az a nagy baj, hogy hiteles, kormányzásra alkalmas politikust egyet sem látni közöttük.

Magyar Hírlap

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép