Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 21. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Nagy Dóra: Helló Főváros, itt a Vidék!
2018. május 2.

A választási eredmények és a csalódottság igazi hibáztatáscunamit idézett elő, aminek középpontjába a sötétnek, megvezetettnek és elmaradottnak tartott vidéki szavazók kerültek. Ők lettek az első számú bűnbakok, a birkák, akik miatt a felvilágosult fővárosi balliberálisoknak el kell viselniük Orbán Viktort további négy évig.

Mivel nem egy „független” és „objektív” oldalon, csatornán megszólítottak minket, vidékieket (hiszen jómagam is ebbe a csoportba tartozom) a fentebb felsorolt jelzők enyhébb vagy durvább változatait használva, így gondoltam, most itt az ideje, hogy a vidék is bemutatkozzon.

Kedves budapesti balliberális értelmiségiek és pártok érintett képviselői, szószólói! Örömmel vettük észre az elmúlt napokban, hogy a választási eredményeket látva, felfedezték maguknak, hogy Magyarország nemcsak budapesti kerületekből, hanem megyékből áll, nem is egyből, hanem mindjárt tizenkilencből, ahol emberek élnek. Tudják, ide szoktak néha LEjönni nagy kegyesen. Mi vagyunk bizony a vidék, ez úton is üdvözöljük önöket, bár látva a rólunk kialakított képet, stílusosabb lenne azt írnom, hogy üdv néktek messziről jött fényes glóriában úszó, az abszolút igazság terhével bíró embertársaink.

Amint látják, mi is létezünk, sőt olvasni is tudunk, e sorokat pedig nem lediktálom éppen egy fővárosban élő, írástudó ismerősömnek, hanem én gépelem, merthogy itt vidéken az olvasás mellett, az írás is megy nekünk. Tévénk (amin nem csak a köztévé és a TV2 megy), okostelefonunk és számítógépünk is van és lovas kocsi helyett már egy ideje autóval közlekedünk. Bármilyen meglepő, az internetet is ismerjük, használjuk nap mint nap. Iskolába is járunk, sokunknak diplomája is van, gyakran nem is egy. Igaz, az egyetemeken való jelenlétünket már Mécs János, a Momentum Mozgalom volt elnökségi tagja is észrevette, hiszen, ahogy megtudtuk, mi, szegény parasztok, a szemináriumokra mindig gurulós bőröndökkel szoktunk járni, mivel a tehén éppen nem ér rá, ahogyan azt a tanult kolléga is megjegyezte, ha még emlékszünk erre az ominózus írásra. Amit persze ő, állítása szerint, csak viccnek szánt, de mi sötét vidékiek nem értjük az iróniát.

Lehet, hogy az iróniát nem értjük, nyilván csak bennünk lehet a hiba, de önökkel, budapesti balliberálisokkal ellentétben, a demokráciát viszont igen. Ami úgy működik, hogy szabadon eldönthetjük, kire szeretnénk szavazni és kire akarjuk bízni az ország vezetését. Mert ehhez bizony mindenkinek joga van, éljen bárhol. El is szoktunk menni választani és még arra is képesek vagyunk, hogy magunktól behúzzuk az X-et, bármennyire is szeretnék önök azt hinni, nem tudjuk, hogy működik a toll, és ezért mások voksolnak helyettünk. Mint ahogyan azt is szeretik elmondani, hogy nem tudunk magunktól gondolkodni, nem látjuk az összefüggéseket, minket könnyű megvezetni, megfélemlíteni és átmosni a tanulatlan agyunkat. Mert önök szerint, amint mostanában hallhattuk nem is egyszer, ez lehetett az egyik, ha nem a legfőbb oka annak, hogy kétharmaddal nyert a Fidesz–KDNP.

Nos, kedves balliberálisok, ha nem tévedek, demokráciában egy egész ország szokott dönteni a választásokon, amibe, bármilyen meg­lepő, a vidék is beletartozik. A vidék pedig nemcsak azokat a körzeteket takarja, ahol most baloldali jelölt nyert, és ahol szimpátiatüntetéseket tartanak. Ezt, mondjuk, nem ártott volna legkésőbb a kampánykor észrevenni, talán akkor az eredmény is más lenne. Sőt ha jobban utánaszámolnak a tanult fővárosi balliberálisok, akkor azt is észrevehetik, hogy bizony vidéken többen lakunk, mint Budapesten. Ezt különösen fontosnak tartom megemlíteni, hiszen manapság annyira szeretik összevonni a pártokra leadott szavazatok és az otthon maradt választók szá­mait, bizonyítva, hogy többen akarták leváltani a kormánypártokat, mint az ellenzéket. Mintha ez bármit is jelentene.

Az viszont már nagyon is sokat jelent, hogy a vidéken élők nem így látták, és ennek nem az az oka, hogy kaptunk négy ökröt a szavazatunkért cserébe, és nem is az, hogy sötét volt a szavazófülkében, mert nem ismerjük a villanykapcsolót, az olaj meg éppen kifogyott a lámpásból. Nem is az volt az indok, hogy csak a kormánypártok jelöltjeinek plakátjait láttuk (jómagam ellenzéki plakátokkal sokkal gyakrabban találkoztam), ami annyira hipnotizálta az itt élőket, hogy nem is tudtunk másra gondolni a szavazófülkében, csak a Fidesz–KDNP-re. Mert nekünk ennyi is elég a döntés meghozatalához önök szerint.

Sok okot fel tudnék sorolni, hogy vidékiként miért nem szavaztam az ellenzékre, és ezekkel az indokokkal, amint az eredmény is mutatja, nem lennék egyedül. Ám talán a legfőbb szempont az a most megmutatkozó hozzánk állás. Akik lebunkózzák és a fentebb olvasható jelzőkkel illetik a vidéken élő embereket, azok bizony nem akarják segíteni, megérteni vagy egyáltalán megismerni a Budapesten kívül élőket. Nem akarják meggyőzni és nem akarják meghallgatni őket. Egyet akarnak: szavazatot, a lehető legkevesebb erőfeszítést beleölve. Csak ekkor kellenének a vidékiek. Ha jól értjük a mostanában használt rigmusokat, akkor azért kellene szavazatunkat az önök preferálta pártra adni, mert önök jobban tudják, hogy mi az élet, hiszen a fővárosban laknak. Nos, segítségképpen, szeretném felhívni a figyelmet, hogy vannak utak. Utak, amelyek nemcsak le, hanem fel, jobbra és balra is vezetnek. A jobb szereplés érdekében ideje lenne használni ezeket, és nemcsak négyévente egyszer.

Végezetül annyit: tudják, Budapesten születtem, de vidéken élek. Önök közül hányan vannak, akik Budapesten élnek, de vidéken születtek? Elfelejtették? Nem ártana felidézni. Üdvözlettel, a Vidék.

Magyar Hírlap

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép