Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. június 24. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Művelődési Ház átadása Sitkén
2015. május 19.

Ünnepélyes keretek között átadták a felújított Művelődési Házat szombaton Sitkén.

Az eseményen V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár is köszöntötte a résztvevőket:

Művelődési Ház átadása Sitkén

„Itt, Sitkén számtalanszor csendült már fel a Korál zenekar slágere, A kőfalak leomlanak. Valahányszor meghalljuk ezt a dalt, eszünkbe jutnak azok az emberek között álló valós és képletes kőfalak, amelyek elválasztanak minket egymástól – beleértve a szögesdrótokat, a határokat, de a félelmeket és az előítéleteket is. A mai nap azonban a falaknak egy másik típusáról szól. Azokról a falakról, amelyeket építeni, őrizni érdemes. Azokról a falakról, amelyek megtámasztanak, amelyek összetartják és védelmezik a közösségünket.

Sitke gazdag az ilyen falakban. Vannak köztük olyanok, amelyeket még elődeiktől örököltek: mint a falu legrégebbi épületében, a római katolikus plébániatemplomban, vagy a műemléki védettségű Felsőbüki Nagy-kastélyban, ami iskolaként és fogadóként is jól szolgálta a települést. Vannak itt olyan falak is, amelyeket magánbuzgóságból húztak fel, s később közösségi összefogással, jótékonysági koncertekkel mentettek meg az utókornak, mint a Kálvária-kápolna falai. És nem utolsósorban itt vannak a könyvtárnak és civilszervezeteknek otthont adó Művelődési Ház falai is, amelyek most az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap falumegújítási és -fejlesztési támogatásával újulhattak meg.

Művelődési Ház átadása Sitkén

A felújítási munkálatoknak köszönhetően végre feladataihoz és jelentőségéhez méltó állapotban szolgálhatja tovább a közösséget ez az épület is. A tervező és a kivitelező bizonyára egyetért abban, hogy minden adott a hosszú távú, minőségi működéshez. Én is biztos vagyok benne, de engem nem a műszaki leírások győztek meg erről.

Számos közösségi intézmény felépülését, felújítását volt már lehetőségem együtt ünnepelni az adott település lakóival, és azt tapasztaltam, hogy az életteli, jól működő intézmények legfontosabb hozzávalója az őket használó összetartó, lelkes, kreatív és tevékeny közösség, s az azt alkotó színes, változatos kisebb csoportok.

Művelődési Ház átadása Sitkén

Sitkén ebben nincs hiány. Meggyőződésem, hogy a díszítőművészeti szakkörösök, a citerások, a gyöngyfűzők, a gyerekek, fiatalok és nyugdíjasok azonnal élettel és tartalommal töltik meg a megszépült épületet is, amint birtokba veszik azt. És abban is hiszek, hogy az intézmény az elkövetkező évek során meg is hálálja ezt a lelkesedést, azáltal, hogy befogad minden kezdeményezést, otthont ad minden ötletnek, s gondoskodik arról, hogy a falai mindig csak óvják, védjék a közösséget és vendégeiket, és soha ne válasszák el egymástól őket.

Kívánom, hogy ezek a kőfalak sokáig álljanak!”

(Forrás: V. Németh Zsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
XXIV. Országos Polgárőr Nap és VII. Országos Polgárőr Lovas Szemle
2018. június 23.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép