Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. augusztus 18. szombat
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Műfüves focipályát avattak Rumban
2018. július 20.

Beni Ferenc polgármester szerint egy olyan pályával gazdagodtak, amely sokaknak csak jövő, a rumiaknak már jelen. 140 gyerek sportol a településen, akik mostantól műfüvön edzhetnek. Meg persze felnőttek is használhatják a most átadott új létesítményt.

A sport a lelket is építi, a sport mindenre megtanít – hallhatták ezt is az ünneplők V. Németh Zsolt országgyűlési képviselőtől Rumban, ahol a sportcentrumban már műfüves pálya is a sportolók rendelkezésére áll.

- Jóval többről van itt szó mint csupán egy 21. századi műfüves focipályáról. Egy gondolat jut az eszembe a labdák játékáról.

Azt mondják, az élet egy játék, amiben öt labdával zsonglőrködünk, a labdák neve: munka, család, egészség, barátok és tisztesség. Mi pedig igyekszünk mindig mindegyiket a levegőben tartani.

Ám az öt labda nem egyforma, közülük csak egy gumilabda van, a munka. Azt, ha leejtjük, visszapattan, s újra mozgásba hozhatjuk. A többi – a család, az egészség, a barátok és a tisztesség– azonban üvegből vannak. Ha az egyiket elejtjük, az helyrehozhatatlanul megreped, megkarcolódik, és ezernyi darabra is törhet.

 

A másik labda az egészség, amiről azt mondjuk: ha egészség van, minden van

Az egészség, teret, eszközöket és méltó feltételeket biztosít a mozgáshoz, ami nélkül nincs egészséges test; és a játékhoz, ami nélkül pedig nincs egészséges lélek. Ez fontos egy olyan országban, ami számos sportágban utasítja maga mögé a világot, mégis lemarad az uniós átlag mögött, ha a felnőtt lakosság sportolási szokásait nézzük. Én hiszek benne, hogy a nagy változások is kis lépésekkel kezdődnek, például itt, egy barátságos futball-mérkőzéssel vagy egy edzéssel.

Nem véletlen hát hogy ez az évekkel ezelőtt elindított Bozsik program nem csak a mindennapos testnevelésről, sportszertámogatásról, de az efféle beruházásokról is szól. Mindebből csak jó jöhet ki, hiszen a gyerek aki itt tölti idejét, felnőttként sem kerüli el a pályát. Amilyen embernek formálódnak itt a fiatalok, olyanná lesznek az élet más területein is.

Harmadik a tisztesség, hiszen a csapatjátékokban, megtanulunk szabályokat követni, legyőzni önmagunkat, megtanulunk egymásra odafigyelni. A sport önbizalmat ad, küzdeni tanít, kitartásra és sportszerűségre nevel – és aki a pályán megtanulja a fair play szabályait, az az életben is tisztességesen játszik majd.

Végezetül pedig a barátokért, a családért is sokat tehetnek az új sporteszközök és létesítmények, hiszen a közös sportolás, közös játék, sőt a közös szurkolás során is barátságok születnek és mélyülnek el, családok szerzenek együttes élményeket, s közösségek erősödnek meg…-zárta köszöntőjét a térség országgyűlési képviselője.

Horváth István plébános a pályát és a játékosokat is megáldotta, majd  V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Beni Ferenc polgármester, Kotsis Zoltán, a rumi sportkör elnöke és Dobány Lajos, az MLSZ Vas Megyei Igazgatóság igazgatója vágta át ünnepélyesen a szalagot. Ezt követően barátságos mérkőzéssel vették birtokba gyerekek és felnőttek az új pályát.

vnemethzsolt.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj a bugaci pusztában
2018. augusztus 11.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép