Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 21. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Mohácsi úttévesztés
2016. június 3.

A magyar történelmet régóta hamisítják - Több háromszéki helyszínen mutatták be Cey-Bert Róbert Gyula A végzetes mohácsi úttévesztés című, a Püski Kiadónál megjelent könyvét.

A szerző mellett jelen volt a kiadó igazgatója, Püski István is, továbbá Erdal Shalikoglu török orvos, zenész, műfordító, aki kobozon játszott a hallgatóságnak.

Mohácsi úttévesztés

Cey-Bert Róbert Gyula, Püski István és Erdal Shalikoglu
a rendhagyó könyvbemutatón Baróton

Baróton a nem mindennapi vendégeket Demeter László, a Gaál Mózes Közművelődési Egyesület elnöke köszöntötte a református templomban, majd Püski István mondott elöljáróban néhány szót az általa vezetett, 1939-ben alapított kiadóról, melyet 1950-ben államosítottak, majd a ’70-es években Amerikában újraalapították, és 1989-ben ismét Magyarországra telepítették.

– Ma ki tudunk adni bármilyen könyvet, így a Cey-Bert Róbert könyveit is. Nagyon jó szerzőink vannak, de a legtöbben, sajnos, a szomorúságot, a keserűséget váltják ki belőlünk. Cey-Bert Róbert könyvei viszont a magyar lelket erősítik – mondta.

Erdal Shalikoglu a közönség meglepetésére csaknem tökéletes magyarsággal szólalt meg. Elmondta, többször járt már Erdélyországban, éspedig a csíkszeredai régizene-fesztiválon a tavaly novemberben elhunyt zenésszel, Kobzos Kiss Tamással együtt. Öt éve foglakozik műfordításokkal, lefordította törökre az Egri csillagokat, de több más magyar könyvet is – munkásságáért a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki, tavaly pedig tiszteletbeli magyarnak választották.

– Már azelőtt is hun voltam, de így még hunabb lettem – jegyezte meg, megcsókolva a kabátján levő székely kokárdát.

Cey-Bert Atilla, a hun üzenet című könyvét is lefordította törökre.

– Ha ez a könyv Törökországban megjelenik törökül, akkor esély van arra, hogy a törököktől keletebbre lakó, más huntudatú népek is elolvassák azt, és így a könyv által létrejöhessen az Égi Hun Birodalom – fogalmazott Püski István.

Cey-Bert Róbert Gyula az életé­ről mesélt bevezetőképpen. Elmondta, Erdély, a székelység mindig is vonzotta, azonfelül a törökök iránt érez rokonszenvet. 1956 októberében Budapesten részt vett a forradalmi harcokban, ezért menekülnie kellett Magyarországról. Előbb Ausztriába, Svájcba, majd Párizsba került, ahol doktorált, 1980-ban pedig a Távol-Keletre költözött, itt gasztronómiai kutatóintézetet alapított és vezetett. Hong-Kong, Tokió, Bangkok, Szingapúr, Jakarta voltak életének főbb állomásai, de eljutott az ujgurokhoz, Belső–Mongóliába, a tibeti kolostorokba is, beállva buddhista szerzetesnek. 1996-ban települt vissza Magyarországra.

– A magyar történelmet már rég­óta hamisítják, különösen a török időket. De hamis képet festenek Attiláról, a honfoglalásról is. Eldöntöttem, ideje lenne az igaz magyar történelmet úgy leírni, olvasmányosan, hogy azt megismerhessék az egyszerű emberek is – fogalmazott.

A most bemutatott könyve kapcsán megjegyezte, az 1526-os mohácsi csatáról a magyar emberek 99%-a csak annyit tud, hogy Szulejmán legyőzte II. Lajos seregét, a törökök pedig 150 évre elfoglalták Magyarországot.

– 1526-ban a törökök csupán átvonulást kértek Magyarországon, ugyanis nem ellenünk, hanem Bécs ellen keltek hadra. Az ezután következő 150 éves háborút tulajdonképpen a németek és a törökök vívták, csak az volt a baj, hogy Magyarországon folyt le – magyarázta.

Böjte Ferenc

(Forrás: Hírmondó.ro)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép