Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 18. csütörtök
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Módszertani anyag az értékgyűjtésről – oktatófilmen az értékőrök
2014. december 15.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Pannon Ifjúsági Értékőr Hálózat építése. Olyan módszertani anyag készülhetett el, mely a jövőben bárki számára lehetővé teszi, hogy egy már kigyúrt úton fogjon hozzá egy település értékeinek összegyűjtéséhez és közösséget hozzon létre az értékőrző fiatalokból – mondta Veszprémben dr. Horváth Zsolt, a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az első értékőrök 2011 végén láttak munkához. A Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány és a Közép-dunántúli Szövetség az Ifjúságért (KÖSZI) stratégiai együttműködésével három program valósult meg az elmúlt években. Veszprém megye három térségében képeztek fiatal értékőröket, majd a hálózatot kiterjesztve, Fejér és Bács-Kiskun megyében is segítették az értékőr program elindítását, koordinálását.

Módszertani anyag az értékgyűjtésről – oktatófilmen az értékőrök

- Három év alatt több mint 200 fiatal vett részt aktívan az értékgyűjtésben. Ma ők már egy igazi közösség, közös értékek mentén, akiknek egy-egy program lezárásával sem engedjük el a kezét – hangsúlyozta dr. Horváth Zsolt. Hozzátette, azt szeretnék elérni, hogy bárki csatlakozhasson a hálózathoz, ezért olyan oktató segédanyagokat készítettek, ami ehhez minden módszertani segítséget megad. – Szeretnénk megmutatni, hogy ez nem egy iskolai képzés, hogy ebben a programban a közös munka, közös játékok által közösségek alakulnak ki – jegyezte meg a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány elnöke.

Módszertani anyag az értékgyűjtésről – oktatófilmen az értékőrök

A tájékoztatón bemutatták a közel 60 oldalas módszertani kiadványt, mely többek közt 25 kérdést és 25 választ tartalmaz az értékőr programról, bemutatja a Pannon Ifjúsági Értékőr Hálózat kiépítésének kezdeteit, a képzési rendszert és a felnőtt mentorok, koordinátorok munkáját. A Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány és KÖSZI segítségével a Matula Ifjúsági és Szabadidő Alapítvány két lemezes oktatófilmet készített az értékőr programról. A forgatás és az utómunka költségeit a Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum Bizottsága által nyújtott pályázati támogatás fedezte. A DVD minden olyan előadást tartalmaz, amit a felnőtt koordinátorok tartanak a fiataloknak a képzés során, továbbá olyan kisfilmeket, videókat, élményanyagokat, melyeket a Pannon Ifjúsági értékőrök készítettek a Veszprém megyei programok során.

Dr. Horváth Zsolt, és Hoffner Tibor, a Közép-dunántúli Szövetség az Ifjúságért (KÖSZI) munkatársa bemutatták a Veszprém Megyei Értékek Házát is. Elhangzott, az értékőrök évről évre nagyobb kiállításon mutatták be az általuk felgyűjtött értékeket. Így a gyűjtemény megértett arra, hogy egy állandó kiállításon kapjon helyet.

Módszertani anyag az értékgyűjtésről – oktatófilmen az értékőrök

- A legutóbbi Művészetek Völgye Fesztiválon megnyitott Kincsesházat állandó helyére, Taliándörögdre költöztettük. A Veszprém Megyei Értékek Házában jelenleg 30 település 150 értéke látható. Nem egy statikus kiállításról beszélünk, az értékek háza az értékőr hálózat bázisa. Itt dolgoznak a fiatalok és mutatják be az érdeklődőknek az értékgyűjtés, feldolgozás folyamatát – mondta Hoffner Tibor.

A Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány és a KÖSZI 2015-ös legnagyobb vállalása a Veszprém Megyei Értékek Házában egy népfőiskola elindítása.

Módszertani anyag az értékgyűjtésről – oktatófilmen az értékőrök

Füssy Angéla

(Forrás: Omegahírek.hu)

Kapcsolódó videó:

(A videó forrása: Veszprém TV.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép