Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. július 23. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Milyen hatással van az egyetem fejlődése Kecskemét városára?
2017. június 22.

A kecskeméti egyetemmel és kialakításának városunkra gyakorolt hatásával foglalkozott csütörtökön délután a Kölcsey Kör soron következő előadása a Piarista Gimnázium dísztermében.

A Nemzeti Fórum Bács-Kiskun Megyei Szervezete és a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozata 30. alkalommal szervezett pódium-beszélgetésének témája a kecskeméti egyetem fejlődésének hatása a város életére. A szervezők ezúttal Finta Zitát, az egyetem kancellárját, dr. György László PADMA-igazgatót, valamint Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert hívták meg vendégként. A beszélgetés házigazdája dr. Sztachó-Pekáry István önkormányzati képviselő volt.

A pódiumbeszélgetést dr. György László kezdte, aki beszélt arról, hogy hogyan került a PADMA élére, valamint az egyetem fejlődéséről, a jövőbeli tervekről is.

– Engem úgy választottak meg igazgatónak, hogy hoztam magammal egy programot. Ez a program több fontos elemből áll: épül egy nagyon szép infrastruktúra, ami akkor tudja betölteni a megfelelő szerepét, ha a szellemi tartalom is passzol ehhez a 21. századi koncepcióhoz. Az egyik legfontosabb, hogy először is szükség van egy nagyon erős és színvonalas oktatói karra. Reméljük, hogy az ország egyik legjobb oktatógárdája fog majd összeállni a kecskeméti egyetemen, továbbá szeretnénk hívni külföldi vendégelőadókat is – emelte ki György László.

 

Finta Zita, az egyetem kancellárja az elmúlt egy évről beszélt.

– Jelentős feladatok elé állított az integráció, de azt gondolom, hogy ezeken lassan kezdünk túllépni, és most már a szervezési, építkezés-jellegű munkákra tudunk koncentrálni. Összes erőnkkel a minőségi egyetemi munkára tudunk összpontosítani. Kancellárként az a feladatom, hogy meg tudjam teremteni azt a biztonságos hátteret, ami egyrészt a pénzügyi finanszírozást, másrészt az összes többi szolgáltatást is magában foglalja, ami a hallgatók jólétét és tanulását elősegíti – mondta Finta Zita.

Szemereyné Pataki Klaudiát pedig az egyetem és Kecskemét kapcsolatáról kérdezte dr. Sztachó-Pekáry István. A polgármester az új egyetemnek a városra és a város fejlődésére gyakorolt hatását hangsúlyozta.

– Városunk gazdasági fejlettsége és az ipari, vállalkozói környezet most ért el egy olyan szintre, hogy igényt támasztott a város felé, hogy megfelelő minőségű egyetemi szolgáltatásai legyenek Kecskemétnek. Azzal az oktatói gárdával, amit majd sikerül itt összeállítani, olyan szolgáltatást is tudunk kínálni, amivel egyrészt a város innovációs kihívásaihoz, másrészt a vállalati környezet fejlesztéseihez is effektív munkával tudunk hozzájárulni. A műszaki területen már vannak együttműködések: például a Mercedes már mérésekre ad megbízásokat a műszaki karnak – mondta a polgármester.

A polgármester az is kiemelte, hogy nagyon szerencsés az egyetem struktúrája: van kertészeti kar, pedagógus kar, műszaki kar, és most már kiegészült még egy gazdasági karral is. Ebből kifolyólag a legfontosabb üzleti szférának tudnak szolgáltatásokat nyújtani.

hiros.hu

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Nemzeti Fórum Piknik Petőfiszálláson
2018. július 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép