Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. május 22. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
''Mesterségek és Művészetek''
2016. augusztus 18.

A Kiskunfélegyházi Vállalkozók Ipartestülete Szolgáltató Egyesület idén is megrendezte a „Mesterségek és Művészetek” című kiállítását. Ebben az évben babakiállítással, szőttesekkel, kézimunkákkal, képeslap gyűjteménnyel, esküvői ruhákkal, és sok-sok meglepetéssel várták az érdeklődőket.

Az eseményen részt vett Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke is, aki köszöntőjében elmondta, hogy olyan világban élünk, ahol fontos a helyére tenni a kézművesek becsületét. Mint mondta, ez a kiállítás is önmagáért beszél, hiszen évezredek tudása rejlik egy-egy mozdulatban, egy-egy öltésben és a kiállított kézműves tárgyakban. Ez a tudás ez a képesség jelen van. Ezt kell előhívnunk, megerősítenünk, ennek kell aztán piacot, megélhetést és megfelelő körülményeket biztosítani. Az Országgyűlés alelnöke kiemelte: „ezt próbálom jómagam is a magam szerény lehetőségeivel, a hungarikum és a magyar értéktárak segítségével vagy más területen erősíteni”.

Rausch Sándor a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke arról beszélt, hogy ma már sajnos több kihaló félben való szakma is van, és szerinte ezt a folyamatot kellene megfordítani. Mégpedig úgy, hogy minden fiatalnak lehetőséget kell biztosítani arra, hogy olyan szakmát tanuljon, amihez ért, amit szívesen csinál.

Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere örömét fejezte ki, hisz elmondása szerint a kiállítást elnézve több gyermekkori emléke megelevenedett. Szerinte a legtöbb félegyházi családnál megtalálhatóak a kiállítók termékei.

A kiállítást Németh László az IPOSZ elnöke nyitotta meg. Mint mondta, a mi szakembereink olyan tudást kaptak, amellyel megállják a helyüket minden helyzetben.

Makai Lászlóné a Vállalkozók Ipartestülete Szolgáltató Egyesület nevében megköszönte a kiállítók munkáját, és bemutatta a kézműveseket.

A kiállítók között szerepelt a Duna-Tisza Közi Népművészeti Egyesület, Szűcs Tamás szobrász, Patyi László és Szűcs Katalin is, aki egyedi tervezésű menyasszonyi ruháit mutatta be a közönségnek. A Franco divat öltönyöket, Fricska Irén pedig egyedi tervezésű párnákat, tönkölybúzával töltött termékeket állított ki.

Koltai Judit a színházi díszletek, kellékek és ruhák világát osztotta meg az érdeklődőkkel, Csordás Katalin pedig a Dél-alföldi nemzetiségi ruhákat mutatta be. Tajtiné Rozália köntösökkel és hálóingekkel érkezett, míg Molnár Jánosné a Chrysalis Szalon képviseletében menyasszonyi és alkalmi ruhákat hozott a kiállításra. Csanádi Sándorné horgolt ruhákat, Kókai Etelka pedig szőrméket mutatott be.

A tárlatra nem csak hazai kiállítók hozták el termékeiket. Szerbiából is érkeztek kiállítók, akik kézműves termékekkel, foltvarrással, hímzéssel, babákkal és nemzetiségi babaruhákkal nyűgözték le a közönséget.

Érdekességként a Vállalkozók Ipartestülete Szolgáltató Egyesület Székházának udvarán a közönség még néhány veterán autót is megtekinthetett.

A kiállítás 2016. augusztus 21-ig látható a Vállalkozók Ipartestülete Szolgáltató Egyesület székházában.

Lizik-Varga Katalin

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kecskeméti Kurázsi Táncműhely látogatása a Népfőiskolán
2018. május 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép