Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 19. péntek
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Megyei elismerés Petőfiszállásnak
2016. november 7.

Bács-Kiskun Megye Közszolgálatáért Díjjal ismerték el Petőfiszállás polgármesterének munkáját. Szász János a megyei közgyűlés ünnepi ülésén vette át a kitüntető díjat Rideg Lászlótól, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökétől. Ennek apropóján beszélgettünk.

– Új hűtőkamrákkal gyarapodott a község, a napokban pedig újabb utca aszfaltozásába is belefogtunk. Saját erőből valósítjuk meg a 24 milliós útépítést a nemrégiben kialakított építési telkek közművesítéseként – sorolja a polgármester, aki szerint a megyei elismerés minden petőfiszállásinak szól. Hatékony összefogásuknak köszönhetően szépül és fejlődik a település. Beszámolt arról is, hogy megtakarításaiknak köszönhetően 20-30 százalékos fizetésemelést biztosítanak a helyi köztisztviselőknek, amit már november elején megkaptak. A bérkiegészítés 25 embert érint, éves szinten pedig 15-20 millió forint plusz kiadást jelent.

Megyei elismerés Petőfiszállásnak

– A fizetés-kiegészítés nem megy a kötelező feladatok ellátásának rovására. Közel 400 milliós költségvetésünk több mint 70 millió forint tartalékot tartalmaz. Különös hangsúlyt fektetünk ugyanis arra, hogy a kiadások mellett megtakarításunk is legyen. A helyi vállalkozások révén jelentős iparűzési adóra számíthatunk, de mi is minden támogatást megadunk számukra, hogy jobban boldoguljanak. Nem csak az iparűzési adóból és az állami támogatásból gazdálkodunk. Igyekszünk több lábon állni és növelni saját bevételeinket, ezért 35 hektáron gazdálkodunk. A közmunkaprogram keretében erdőgazdálkodást folytatunk és zöldségeket termesztünk. Az erdő biztosítja az intézményeink fűtéséhez szükséges fát, a zöldségeket pedig a község konyháján dolgozzuk fel. A tároláshoz szükségesek az új hűtőkamrák, melyeket 2 millió forintos pályázati összegből vásároltunk.

Hamarosan saját gyümölcsünk is lesz, a napokban megkezdtük a gyümölcsfák telepítését. Hosszú távú tervünk egy feldolgozó létesítése.

Petőfiszállásról tudni kell, hogy az ország második legnagyobb tanyavilágával rendelkezik, a helyiek 70 százaléka külterületen él. A tanyavilág megőrzését és a családok megmaradását szem előtt tartva, számos megüresedett tanyát vásárolt meg az önkormányzat. Azokat felújítottuk, és rászoruló vagy betelepülő családoknak minimális összegért bérbe adtuk. Ennek is köszönhető az elmúlt években közel 100 fővel gyarapodott a település. Saját szociális intézményünk létrehozásával pedig arra törekszünk, hogy még szélesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a helyiek számára – részletezte a polgármester.

baon.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép