Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. július 22. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Megújultak a Szent Imre Katolikus Általános Iskola épületei
2014. november 7.

Pályázati forrásoknak, az egyházmegye és a hívek támogatásának köszönhetően újulhattak meg a jánosházi Szent Imre Katolikus Általános Iskola régi épületrészei.

A szerdai ünnepélyes átadón V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőt:

Megújultak a Szent Imre Katolikus Általános Iskola épületei

"Egyszer valaki, valahol azt mondta: Egy gyermek, egy tanár, egy könyv és egy toll megváltoztathatja a világot. Mielőtt elárulnám, ki volt az, egy percre gondolkozzunk el azon, milyen szerencsés Jánosháza. Hiszen közösségében nem egy, de sok-sok tehetséges gyermek, több nagyszerű tanító és tanár, s számtalan kiváló könyv és toll áll rendelkezésre ahhoz, hogy alakítsák a város, s talán a világ jövőjét is.

Ez már önmagában is fantasztikus erőforrás. Emellé, a lehető legjobb helyre érkezett, az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatása, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi épített örökség védelmére felhasználható pályázati forrása, a Szombathelyi Egyházmegye visszatérítendő támogatása, az alapítványi forrás, az intézményi önrész, s végül, de nem utolsó sorban mindaz az egyéni felajánlás, ami a plébániai gyűjtésen érkezett a Szent Imre Általános Iskola felújítására.

Megújultak a Szent Imre Katolikus Általános Iskola épületei

Csak akkor jön létre alkotás, ha mindenki együtt dolgozik, együtt kutat. Csak akkor születik alkotás, amikor a szeretet ad összetartást… - írta Antoine de Saint-Exupéry a Citadellában, és írták a mai átadó ünnepség meghívójára is. Azt hiszem, nagyon jó helyre került ez a szép idézet, mert ma valóban egy a szeretetből, az összefogásból létrejött alkotást ünnepelünk. Ez a sok irányból érkező segítség, ez a széleskörű együttműködés is mutatja, hogy a színvonalas oktatás, s a hozzá szükséges méltó környezet megteremtése nemcsak helyi közösségnek, az egyháznak, az országnak és Európának is szívügye. Hiszen a jövőt itt kezdjük írni, ezekben a padsorokban.

Megújultak a Szent Imre Katolikus Általános Iskola épületei

Vagy más szavakkal mondhatjuk azt is, hogy egy gyermek, egy tanár, egy könyv és egy toll megváltoztathatja a világot - ahogyan Malala Juszufzaj fogalmazott, az idei év Nobel-békadíjasa, egyben minden idők legfiatalabb Nobel-békedíj birtokosa. Az a 17 éves pakisztáni lány, aki életét is kockáztatva ragaszkodott ahhoz, hogy a tiltások ellenére, lány létére is tanulhasson. Ő azóta is azért harcol békés eszközeivel, hogy minden gyermeknek joga és lehetősége legyen a tanulásra. Ugyanis a világban 75 millió általánosiskolás-korú gyermek ma sem jut iskolai oktatáshoz. Afrika egy részén kevesebben végeznek általános iskolát, mint a gazdag országokban egyetemet. Vannak, akik nem járhatnak iskolába a bőrszínük vagy az anyagi helyzetük miatt, vagy épp azért, mert lánynak születtek.

A magyar gyerekek szerencsések. A mi alkotmányunkban rögzítve van a lehető legmagasabb szintű tudás érdekében a tanulás és a tanítás szabadsága, éppúgy, mint a művelődéshez való jog. A jánosházi Szent Imre Általános Iskola tanulói pedig különösen szerencsések, hiszen iskolájuk azt is lefektette, hogy korszerű tudással és keresztény értékekkel vértezi fel őket, hogy a szeretet derűs légkörében biztosít számukra egyetemes és vallási műveltséget. Mostantól pedig szép, megújult, jól felszerelt épületekben és termekben teheti ezt nap mint nap.

Megújultak a Szent Imre Katolikus Általános Iskola épületei

Kedves Diákok! Köszönöm nektek, hogy éltek ezekkel a jogokkal és eszközökkel, hogy szorgalmasan tanultok, és hogy a megszerzett tudást jóra használjátok majd a megszépült iskolátok falain kívül is. Tanáraitoknak és igazgatótoknak pedig kívánom, hogy a megújult épületekben megújult erővel és lelkesedéssel folytassák tovább értékes munkájukat!"

(Forrás: V. Németh Zsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Nemzeti Fórum Piknik Petőfiszálláson
2018. július 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép