Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum
Videogaléria
a
További videókTovábbi videók

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. december 16. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Megújultak a Szent Imre Katolikus Általános Iskola épületei
2014. november 7.

Pályázati forrásoknak, az egyházmegye és a hívek támogatásának köszönhetően újulhattak meg a jánosházi Szent Imre Katolikus Általános Iskola régi épületrészei.

A szerdai ünnepélyes átadón V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőt:

Megújultak a Szent Imre Katolikus Általános Iskola épületei

"Egyszer valaki, valahol azt mondta: Egy gyermek, egy tanár, egy könyv és egy toll megváltoztathatja a világot. Mielőtt elárulnám, ki volt az, egy percre gondolkozzunk el azon, milyen szerencsés Jánosháza. Hiszen közösségében nem egy, de sok-sok tehetséges gyermek, több nagyszerű tanító és tanár, s számtalan kiváló könyv és toll áll rendelkezésre ahhoz, hogy alakítsák a város, s talán a világ jövőjét is.

Ez már önmagában is fantasztikus erőforrás. Emellé, a lehető legjobb helyre érkezett, az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatása, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi épített örökség védelmére felhasználható pályázati forrása, a Szombathelyi Egyházmegye visszatérítendő támogatása, az alapítványi forrás, az intézményi önrész, s végül, de nem utolsó sorban mindaz az egyéni felajánlás, ami a plébániai gyűjtésen érkezett a Szent Imre Általános Iskola felújítására.

Megújultak a Szent Imre Katolikus Általános Iskola épületei

Csak akkor jön létre alkotás, ha mindenki együtt dolgozik, együtt kutat. Csak akkor születik alkotás, amikor a szeretet ad összetartást… - írta Antoine de Saint-Exupéry a Citadellában, és írták a mai átadó ünnepség meghívójára is. Azt hiszem, nagyon jó helyre került ez a szép idézet, mert ma valóban egy a szeretetből, az összefogásból létrejött alkotást ünnepelünk. Ez a sok irányból érkező segítség, ez a széleskörű együttműködés is mutatja, hogy a színvonalas oktatás, s a hozzá szükséges méltó környezet megteremtése nemcsak helyi közösségnek, az egyháznak, az országnak és Európának is szívügye. Hiszen a jövőt itt kezdjük írni, ezekben a padsorokban.

Megújultak a Szent Imre Katolikus Általános Iskola épületei

Vagy más szavakkal mondhatjuk azt is, hogy egy gyermek, egy tanár, egy könyv és egy toll megváltoztathatja a világot - ahogyan Malala Juszufzaj fogalmazott, az idei év Nobel-békadíjasa, egyben minden idők legfiatalabb Nobel-békedíj birtokosa. Az a 17 éves pakisztáni lány, aki életét is kockáztatva ragaszkodott ahhoz, hogy a tiltások ellenére, lány létére is tanulhasson. Ő azóta is azért harcol békés eszközeivel, hogy minden gyermeknek joga és lehetősége legyen a tanulásra. Ugyanis a világban 75 millió általánosiskolás-korú gyermek ma sem jut iskolai oktatáshoz. Afrika egy részén kevesebben végeznek általános iskolát, mint a gazdag országokban egyetemet. Vannak, akik nem járhatnak iskolába a bőrszínük vagy az anyagi helyzetük miatt, vagy épp azért, mert lánynak születtek.

A magyar gyerekek szerencsések. A mi alkotmányunkban rögzítve van a lehető legmagasabb szintű tudás érdekében a tanulás és a tanítás szabadsága, éppúgy, mint a művelődéshez való jog. A jánosházi Szent Imre Általános Iskola tanulói pedig különösen szerencsések, hiszen iskolájuk azt is lefektette, hogy korszerű tudással és keresztény értékekkel vértezi fel őket, hogy a szeretet derűs légkörében biztosít számukra egyetemes és vallási műveltséget. Mostantól pedig szép, megújult, jól felszerelt épületekben és termekben teheti ezt nap mint nap.

Megújultak a Szent Imre Katolikus Általános Iskola épületei

Kedves Diákok! Köszönöm nektek, hogy éltek ezekkel a jogokkal és eszközökkel, hogy szorgalmasan tanultok, és hogy a megszerzett tudást jóra használjátok majd a megszépült iskolátok falain kívül is. Tanáraitoknak és igazgatótoknak pedig kívánom, hogy a megújult épületekben megújult erővel és lelkesedéssel folytassák tovább értékes munkájukat!"

(Forrás: V. Németh Zsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Faluszépítő Társaskör negyedik összejövetele Lakiteleken
2018. december 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép