Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. július 23. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Megújultak a középületek Petőfiszálláson
2014. szeptember 18.

Egyhónapos rekord idő alatt valósult meg a petőfiszállási általános iskola bővítése. A kiemelt állami beruházás keretében megújult és kibővült intézményt, illetve a felújított óvodát és a polgármesteri hivatalt kedden adták át a helybelieknek.

A petőfiszállásiak régi vágya vált valóra az iskola bővítésével és felújításával. Azt szeretnénk, hogy a petőfiszállási gyerekek is megkapják mindazt, amit egy városi iskola adhat – mondta az ünnepélyes átadáson Szász János, a település polgármestere. Tőle azt is megtudtuk, több mint 41 millió forintos beruházás keretében új szárnnyal bővítették az általános iskolát. A kiemelt állami beruházáshoz a helyi önkormányzat 5 millió forintos önrészt biztosított. Az új szárnyban két új tanteremet és egy akadálymentesített mosdót alakítottak ki. A bővítéssel egy időben pedig a régi iskola épületét is felújították. Ugyanakkor a közösségi terek, az önkormányzat, az óvoda és a faluház épülete is megújult. A fejlesztésekre csaknem 40 millió forintot fordítottak. Ennek felét állami forrásból kapták, mivel a petőfiszállási önkormányzat sikeresen gazdálkodott, így nem szorult adósságkonszolidációra.

Megújultak a középületek Petőfiszálláson

Három felújított intézményt adtak át kedden Petőfiszálláson.

– Azt próbáltam magamban megfogalmazni, mi a titka Petőfiszállásnak? Olyan intézmények avató ünnepségén vagyunk, amelyek hazai forrásból, helyi erőfeszítéssel valósultak meg – kezdte köszöntőjét Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő. Hangsúlyozta: az elmúlt csaknem nyolc esztendőben a hazánkban megvalósult beruházások 90 százalékát uniós forrásból finanszírozták. Mindössze 10 százalékos volt a hazai erőforrás felhasználása. Talán ez az egyik titka Petőfiszállásnak, hogy fejlesztéseik többségét helyi erőfeszítésből valósították meg – tette hozzá a politikus. – Ezekben az esztendőkben sokat beszélnek arról, hogy sokan elmennek külföldre szerencsét próbálni, rohamosan fogy hazánk népessége. Ilyen időszakban különösen nagy dolognak tartom az óvoda és az iskola rendbehozatalát, mert bíznak a jövőben, az utánpótlásban – folytatta az országgyűlés alelnöke. – Egy kistelepülés népesség megtartó képessége a képesség megtartó népességtől függ. Úgy gondolom, hogy Petőfiszállás ebben példát mutat. Mert ahhoz, hogy népességét megtartsa, vonzó környezetet, megfelelő feltételeket kell biztosítani. Ilyen a munkahely mellett, a megfelelő óvoda, iskola és az ott folyó színvonalas munka is.

Petőfiszállás titkai közé tartozik Pálosszentkút, mert a község együtt él, együtt lélegzik a kegyhellyel és a pálos testvérekkel. Ugyanakkor Petőfiszállás képes arra, hogy miközben építkezik nem csak a látványra, hanem a tartalomra is ügyel. A titkok közé tartozik, hogy a település vezetősége meghallgatja a helybeliek véleményét, javaslataikat pedig beépítik az önkormányzat terveibe. A titkok közé tartozik, hogy az ország több mint háromezer települése közül képes arra, hogy a figyelmet maga felé fordítsa, mert beruházásaival olyan gondolatokat erősít, amely azonos a kormányzatéval – mondta zárszavában Lezsák Sándor.

Az iskola átadási ünnepségének zárásaként leleplezték a közelmúltban elhunyt iskolaigazgató, Hajagos-Tóthné Szász Magdolna tiszteletére állított emléktáblát is.

Vajda Piroska

(Forrás: BAON.hu)

Kapcsolódó fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Nemzeti Fórum Piknik Petőfiszálláson
2018. július 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép