Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum
Videogaléria
a
További videókTovábbi videók

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. december 16. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Megújultak a középületek Petőfiszálláson
2014. szeptember 18.

Egyhónapos rekord idő alatt valósult meg a petőfiszállási általános iskola bővítése. A kiemelt állami beruházás keretében megújult és kibővült intézményt, illetve a felújított óvodát és a polgármesteri hivatalt kedden adták át a helybelieknek.

A petőfiszállásiak régi vágya vált valóra az iskola bővítésével és felújításával. Azt szeretnénk, hogy a petőfiszállási gyerekek is megkapják mindazt, amit egy városi iskola adhat – mondta az ünnepélyes átadáson Szász János, a település polgármestere. Tőle azt is megtudtuk, több mint 41 millió forintos beruházás keretében új szárnnyal bővítették az általános iskolát. A kiemelt állami beruházáshoz a helyi önkormányzat 5 millió forintos önrészt biztosított. Az új szárnyban két új tanteremet és egy akadálymentesített mosdót alakítottak ki. A bővítéssel egy időben pedig a régi iskola épületét is felújították. Ugyanakkor a közösségi terek, az önkormányzat, az óvoda és a faluház épülete is megújult. A fejlesztésekre csaknem 40 millió forintot fordítottak. Ennek felét állami forrásból kapták, mivel a petőfiszállási önkormányzat sikeresen gazdálkodott, így nem szorult adósságkonszolidációra.

Megújultak a középületek Petőfiszálláson

Három felújított intézményt adtak át kedden Petőfiszálláson.

– Azt próbáltam magamban megfogalmazni, mi a titka Petőfiszállásnak? Olyan intézmények avató ünnepségén vagyunk, amelyek hazai forrásból, helyi erőfeszítéssel valósultak meg – kezdte köszöntőjét Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő. Hangsúlyozta: az elmúlt csaknem nyolc esztendőben a hazánkban megvalósult beruházások 90 százalékát uniós forrásból finanszírozták. Mindössze 10 százalékos volt a hazai erőforrás felhasználása. Talán ez az egyik titka Petőfiszállásnak, hogy fejlesztéseik többségét helyi erőfeszítésből valósították meg – tette hozzá a politikus. – Ezekben az esztendőkben sokat beszélnek arról, hogy sokan elmennek külföldre szerencsét próbálni, rohamosan fogy hazánk népessége. Ilyen időszakban különösen nagy dolognak tartom az óvoda és az iskola rendbehozatalát, mert bíznak a jövőben, az utánpótlásban – folytatta az országgyűlés alelnöke. – Egy kistelepülés népesség megtartó képessége a képesség megtartó népességtől függ. Úgy gondolom, hogy Petőfiszállás ebben példát mutat. Mert ahhoz, hogy népességét megtartsa, vonzó környezetet, megfelelő feltételeket kell biztosítani. Ilyen a munkahely mellett, a megfelelő óvoda, iskola és az ott folyó színvonalas munka is.

Petőfiszállás titkai közé tartozik Pálosszentkút, mert a község együtt él, együtt lélegzik a kegyhellyel és a pálos testvérekkel. Ugyanakkor Petőfiszállás képes arra, hogy miközben építkezik nem csak a látványra, hanem a tartalomra is ügyel. A titkok közé tartozik, hogy a település vezetősége meghallgatja a helybeliek véleményét, javaslataikat pedig beépítik az önkormányzat terveibe. A titkok közé tartozik, hogy az ország több mint háromezer települése közül képes arra, hogy a figyelmet maga felé fordítsa, mert beruházásaival olyan gondolatokat erősít, amely azonos a kormányzatéval – mondta zárszavában Lezsák Sándor.

Az iskola átadási ünnepségének zárásaként leleplezték a közelmúltban elhunyt iskolaigazgató, Hajagos-Tóthné Szász Magdolna tiszteletére állított emléktáblát is.

Vajda Piroska

(Forrás: BAON.hu)

Kapcsolódó fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Faluszépítő Társaskör negyedik összejövetele Lakiteleken
2018. december 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép